Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:48, 7. 12. 2018.

| Politika

SNS osudio prebijanje niške odbornice koje se nije ni desilo

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Kurir
đorđević
Tvrdi da joj je pretio Boško Obradović; foto: JV arhiva

Nakon što je tokom jučerašnjeg dana tabloid Kurir pisao o pretnjama koje je pre dve godine, tada odbornica Dveri iz Niša, a danas Zavetnica Jelena Đorđević, navodno dobijala od lidera te stranke Boška Obradovića, SNS je osudio to, ali i “njeno prebijanje”, za koje i ona sama kaže da se nije desilo. Nijedan nadležni organ do sada nije potvrdio nijedno krivično delo u ovom slučaju.

Od ranog jutra je juče Kurir otvorio priču od pre dve godine o navodnim pretnjama niškoj odbornici. Ona je za ovaj list i njihov portal dala i video intervju u kojem tvrdi da joj je batinama pretio lider Dveri Boško Obradović i to u trenutku kada je odlučila da pređe u Jedinstvenu Srbiju.

Brojni političari iz vladajućih i stranaka opozicije su osudili pretnje, neki sa ogradom da sve osuđuju - ukoliko se zaista i desilo.

Novinari Južnih vesti su tvrdnje odobornice pokušali da provere u Tužilaštvu, ali tamo im je rečeno da te informacije mogu da im daju tek u ponedeljak.

Ipak, sinoć se Srpska napredna stranka takođe oglasila povodom ovog slučaja, ali je otišla i korak dalje, pa kritikovala nešto što se nije ni desilo.

Kako piše u saopštenju, naprednjaci osuđuju “brutalno prebijanje" Jelene Đorđević, koja je predstavljena kao "funkcionerka Dveri iz Niša", iako je ona u međuvremenu promenila već dve političke partije.

U saopštenju se odgovornost za "brutalno prebijanje" pripisuje lideru Dveri Bošku Obradoviću.

Nažalost, nismo iznenađeni svedočenjem Đorđevićeve da je upravo lider Đilasovog i Jeremićevog Saveza, vođa Dveri, Boško Obradović lično učestvovao u organizovanju i podstrekivanju ovog monstruznog fizičkog napada, i to samo zbog toga što je Đorđevićeva donela odluku da napusti pokret Dveri - piše u saopštenju.

saopstenje Saopštenje SNS; printscreenOtkud naprednjacima ideja da je ova niška političarka bila i pretučena zasada ostaje nepoznanica, a sama Đorđevićeva je kasno sinoć za Južne vesti potvrdila da prebijanja nije bilo, ali trvdi da jeste bilo pretnji prebijanjem.

Naredba da se prebijem na svu sreću nije izvršena - rekla je kratko Đorđevićeva.

Boško Obradović nije odgovarao na pozive novinara Južnih vesti, ali su sinoć i Dveri izdale saopštenje u kojem pisanja Kurira i tvrdnje Đorđevićeve nazivaju “lažima”.

Još jedno logično pitanje je kako to da je dotična Jelena Đorđević o tim navodnim pretnjama ćutala dve godine, a da se baš dan pred protest protiv nasilja setila da to kaže javnosti. Ako je njena izjava tačna zašto to nije tada prijavila policiji i zašto nije tužila g. Obradovića - piše u saopštenju Dveri.

Savez za Srbiju, čiji su i Dveri član, za danas, subotu 8. decembar, je u Beogradu zakazao protest protiv nasilja, kako bi skrenuli pažnju na prebijanje Borka Stefanovića nedavno u Kruševcu.

Podsetimo, Đorđevićeva je postala odbornica niške Skupštine na listi DSS-Dveri, tada kao istaknuti član Pokreta koji predvodi Obradović. Ubrzo je potpisala člansku kartu Jedinstvene Srbije i dobila posao u Direkciji za javni prevoz.

Ona tvrdi da su se pretnje dešavale u tom periodu.

Iz stranke Dragana Markovića Palme isključena je ovog leta kada je odbila da glasa za poklanjanje aerodroma državi. I tada je tvrdila da je nepoznati momci prate, a ubrzo je i ostala bez posla u javnom preduzeću.

Nedavno je pristupila Zavetnicima, a njenu detaljnu biografiju pogledajte u rubrici "Ko je ko".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • qgo

    16:33 // 9. 12. 2018.

    DAleko od toga da su mi Dveri simpaticna stranka, iskreno, ne svidjaju mi se. Ali, jednostavno pitanjce za doticnu: gospodjo, ako su pretnje postojale zasto to nije odmah prijavljeno, sta ste cekali dve godine? Godoa?

  • Smuk

    13:51 // 8. 12. 2018.

    "A , da ja vas pitam..." , pa , "pogledajte kroz prozor" , " pišite ..." , "dolazim u Niš..." , "zlatno doba Srbije" , "spavaćemo u kasarnama" !
    Gutaj narode !

  • Stojko

    13:09 // 8. 12. 2018.

    Kako bi ste gospođo reagovali, da ste nosilac liste, da ste pritom, ustoličilil nekoga, dali mu hlebac politički, a ovaj na sve to pljunuo i pobegao. Uz to, poneo i mandat, kao miraz. Kakav će Vaš lik biti u očima ostalih. Sutra će te opet nekoga napustiti. Kakva su vam to politička uverenja ? Ili su to,mozda, vaša
    politička uskrsnuća ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: