Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 21. 6. 2012.

| Politika

SPS i URS "usaglasili programe" za Niš

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sps-g17-urs
Sastanak u prostorijama SPS

Na sastanku održanom u prostorijama Socijalističke partije Srbije ove dve stranke zaključile da imaju iste ciljeve za razvoj grada.

Do sada su pregovore oko formiranja nove gradske vlasti inicirali predstavnici Demokratske stranke i Srpske napredne stranke, a kako stvari stoje u buduće će to raditi i SPS i URS.

Socijalisti kažu da su programi obe stranke "detaljno prostudirani", a takvi razgovori vodiće se u narednim danima i sa ostalim partijama u gradu.

- Pošto ovih dana nije bilo poziva, mi smo se dogovorili da programski razgovaramo sa strankama. Današnji sastanak sa URS-om je bio programski sastanak. Razgovarali smo o daljem razvoju grada, o aktuelnoj socijalnoj politici. Posle ovog sastanka došlo se do zaključka da su programi maltene jedinstveni – kaže Slavoljub Vlajković predsednik gradskog odbora SPS.

Što se tiče Ujedinjenih regiona potpuno je jasno, kako kaže njihov lider u Nišu Branislav Jovanović, da ove dve stranke posle današnjeg sastanka preuzimaju inicijativu u pregovorima.

- Ove dve stranke preuzimaju inicijativu u pregovorima, jer predstavljaju određenu snagu. Ne da bi obezbedili startnu poziciju u obezbeđivanju novih funkcija kojih nije bilo do sada, nego jednostavno da pokrenemo nešto iz učmalosti koja je prisutna u našem gradu – kaže Jovanović.

Jovanović je naglasio da o funkcijama nije bilo reči i potvrdio da su programi usaglašeni. URS je prema njegovim rečima spreman na mnoga odricanja kako bi se što pre konstituisala lokalna vlast.

Kako kaže dve trećine bivše koalicije je tu, a treći partner u vlasti zavisiće od odnosa unutar ostalih političkih stranaka, ali i od formiranja republičke vlasti. On je naglasio da bez pomoći Ministarstava i republičke Vlade krupnije investicije neće stići u Niš. Na pitanje novinara da li će se u tom slučaju treći partner tražiti u DS-u Jovanović je odgovorio:

- Šta ćemo tražiti o tom po tom u narednim danima. Šta ako bude Vlada sa SNS-om? - ostao je zagonetan funkcioner URS-a.

Predsednik Gradskog odbora SPS Slavoljub Vlajković je rekao da će ove dve političke stranke na pregovore ići odvojeno, ali će zato pozive potencijalnim partnerima upućivati zajedno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Todor

    18:50 // 22. 6. 2012.

    Namerno su odložili zaprašivanje protiv štetočina.
    Sad uvežbavaju pesmu za Novu godinu: "Nemože nam niko ništa..."

    Eeee...Srbijo....nikada da se opametiš!?

  • liberal

    15:28 // 22. 6. 2012.

    Kakva skupina auuuuuuu!
    Banda!!!

  • miki

    13:09 // 22. 6. 2012.

    Imaju srece sto je ove godine zakasnilo zaprasivanje protiv stetocina pa su i oni izmileli iz svojih rupa. Neverovatno je koliku kolicinu bezobrazluka im dozvoljavaju jedine dve reprezentativne stranke u Nisu. E kad se bolest ne izleci na vreme ona uzme maha i organizam(grad Nis) umire.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: