Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 23. 1. 2018.

| Politika

SRS: Nismo zadovoljni kako funkcioniše vladajuća koalicija u Nišu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
radikali
"Radikalno dosledni"; Foto: M.Z

Iako su opozicija na nacionalnom nivou, niški radikali učestvuju u gradskoj vlasti i pokušavaju na sve načine da opravdaju što su deo vlasti, kaže predsednik Okružnog odbora SRS Nikola Savić. Ipak, nisu zadovoljni kako funkcioniše vladajuća koalicija, ali ne preciziraju čime.

Obeleživši 28 godina od osnivanja stranke u Srbiji i 27 godina rada u Nišu, Savić navodi da radikali imaju i nove predsednike odbora na Paliluli i u Niškoj Banji, gradsku odbornicu Nadicu Stoičkov i Stanoja Zlatanovića, posle turbulencija u ovim opštinskim odborima.

U niškom odboru stanje je redovno, pokušali su probleme da predstave većim nego što jesu, nije bilo odlazaka, par ljudi se vratilo jer su shvatili da su izmanipulisani. Svaki član nam treba, ali ne možemo da molimo nikog. Najvažnije je da su svi odbornici ostali - navodi Savić.

Vrh stranke dao je “odrešene ruke” lokalnim odborima da odlučuju o učešću u vlasti, objašnjava Savić, pa su niški radikali pokušali da koalicijom sa SNS “daju doprinos funkcionisanju Grada”. Ipak, nisu zadovoljni, jer, kako kaže Savić - “uvek može bolje”. Dodaje i da SRS ostaje dosledan svojoj politici.

Put Srbije nije u EU, već ka istoku našoj zaštitnici Rusiji. U EU su naši neprijatelji i oni se neće zaustaviti dok nas ne svedu na manje od Beogradskog pašaluka. Mi smo uvek bili u pravu. Prešli smo trnovit put, nimalo lak, ali smo uspeli da održimo ideologiju. Unutrašnji i spoljni faktori radili su na destabilizaciju stranke - rekao je Savić.

Niški radikali ističu da imaju oko 8.000 članova u Nišu, a da su osnovani odmah posle 23. februara 1991. kada je formirana Srpska radikalna stranka, nastala ujedinjenjem Srpskog četničkog pokreta Vojislava Šešelja i Narodne radikalne stranke Tomislava Nikolića.

Podsetimo, na prošlim lokalnim izborima 2016, Srpska radikalna stranka u Nišu osvojila je 8.423 glasa i ima 5 mandata u Skupštini grada.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jeka

    11:16 // 24. 1. 2018.

    Ako ste nezadovoljni onda napustite vlast i predjite u opoziciju

  • Peki

    10:05 // 24. 1. 2018.

    Oni uvek nezadovoljni vlascu a uvek u svakoj vlasti koja hoce da ih uzme!

  • ???

    05:07 // 24. 1. 2018.

    Koja je razlika izmedju SNS i SRS?

    • ptof dr CVETKO Prvi

      01:27 // 26. 1. 2018.

      @??? : U jednom slovu , bate !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: