Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 27. 9. 2019.

| Politika

SSP: Gradonačelnik Leskovca hitno da podnese ostavku

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
goran cvetanovic
SSP: Prvi čovek leskovačkih naprednjaka i Leskovca mora da ode, foto: B.A.

Zbog toga što je prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović osuđivan zbog nasilja nad ženom, leskovačka Stranka slobode i pravde traži njegovu hitnu ostavku jer, kako kažu, čovek takve naravi ne može da vodi jedan grad.

Nakon jučerašnjeg objavljivanja presude koja se našla na naslovnoj strani Blica i Cvetanovićevog ćutanja, deo leskovčke opozicije reaguje - osuđuju svaki vid nasilja i smatraju da “čovek takve prošlosti ne može odlučivati o nečijoj budućnosti”.

Ostavka je logičan čin jer se ni osobe koje su pod istragom ne mogu kandidovati za bilo kakavu javnu funkciju, dok peti grad u Srbiji vodi osoba koja je svirepo pretukla ženu, a za isti čin čak i preblago osuđena - navode u saopštenju.

stranka slobode i pravde Traže Cvetanovićevu ostavku; Ilustracija; Foto: SSPIako, kako kažu, u gradu odavno kruže “govorkanja” o Cvetanovićevoj naravi, ovo je prvi put da o tome postoji pisani trag i da se o tome javno govori.

Naš grad vodi čovek koji, prema sopstvenom svedočenju, kada je uplašen poteže oružje i puca, a kada je iznerviran udara i bije. Izražavamo ozbiljnu brigu da Cvetanović sa nasilničkim ponašanjem nikada nije prestao, već samo potražio utočište u Srpskoj naprednoj stranci - kažu u SSP.

U ovoj stranci pozivaju građane da se odupru "ovakvoj vlasti", a eventualne žrtve da prijave svaki vid maltretiranja i nasilja.

Podsetimo, Blic je objavio presudu neimenovanog suda u kojoj se navodi da je Cvetanović kriv jer je pretukao ženu i ispalio metak u njenom pravcu, a sve se dogodilo dok je bio funkcioner Srpske radikalne stranke.

Inače, Cvetanović je gradonačelnik Leskovca od 2012. godine, a reizabran je 2016. godine.

Bio je dugogodišnja perjanica Srpske radikalne stranke u Leskovcu, a kao njihov funkciner bio je ministar bez portfelja u Saveznoj Vladi Momira Bulatovića.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Stranka slobode i pravde, saopštenje (preuzmi) - 34.03 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Beli Listic

    14:14 // 28. 9. 2019.

    To sto te tvoji pustaju niz vodu nas ne zanima. Ko ti je napisao doktorat?!
    To je glavno pitanje za medicinski u Nisu!

  • Душан Дојчиновић

    12:56 // 28. 9. 2019.

    Неће моћи, ове ноћи, господо, изволте на изборе, па легитимно пружите подршку свом кандидату!?

  • Bate Nijeborisov

    00:00 // 28. 9. 2019.

    Ladno ovaj faraon ima više botova nego Vule nam. A onaj je naj jači šo uvek istu formu ima. Izgleda nista drugo ne može da smisli,ili mu pa iznad kreveta to piše. Faraon mora da ima i podanike(leskovakius poltronus)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: