Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 12. 8. 2021.

| Politika

SSP: Radnje o kojima je govorio bivši načelnik Uprave su koruptivne i posao su za tužilaštvo

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Saša Stojiljković
Stoiljković otvoreno o svemu; foto: JV

Kriminalna hobotnica je, kažu u niškom odboru Stranke slobode i pravde, toliko razgranala pipke da i korisnike subvencija ucenjuju da glasaju za SNS, a izjave naprednjaka i bivšeg načelnika Uprave za poljoprivredu Saše Stoiljkovića opisuju koruptivne radnje i posao su za tužilaštvo. Iz stranke Dragana Đilasa poručuju da uskoro neće biti nedodirljivih i da će se ovakvim i sličnim slučajevima baviti nezavisni specijalni tužilac za sprečavanje korupcije javnih funkcionera.

Nastup Stoiljkovića u medijima i infomacije koje je ekskluzivno dao Južnim vestima su juče, kažu u SSP, odjeknule kao bomba. On je, tvrde, rekao ono što se već znalo - da je za zapošljavanje u javnom sektoru neophodna članska karta, da zaposlene u javnom sektoru ucenjuju da glasaju za SNS.

Sve to potvrđuje, kako kažu, da u Srbiji nema izbora.

Budući da je Stoiljković izneo detalje o načinu prikupljanja glasova, a u kojima je prema sopstvenim tvrdnjama učestvovao kao javni funkcioner, njegova izjava morala bi se smatrati usmenom krivičnom prijavom i Tužilaštvo bi po službenoj dužnosti moralo da reaguje. Sve radnje, koje je sprovodio Stoiljković u dogovoru sa ostalim funkcionerima, koruptivne su i sadrže elemente krivičnih dela trgovina uticajem, zloupotreba javnih resursa, zloupotreba službenog položaja i druga - pišu iz SSP-a.

U niškom SNS-u je, kako kažu, rat klanova oko plena, a Nišlije ne interesuje ko je čiji kadar, jer bi svi koji učestvuju u tim nelegalnim aktivnostima trebalo da budu procesuirani.

Zato zahtevamo od Tužilaštva da Stoiljkovića pozove i pokrene istragu o strahovitoj korupciji u koju je umešan sam vrh niške Srpske napredne stranke. U ovoj zemlji izbora nema, nema slobode, nema ni obrisa demokratije. Ovom državom vlada mafijaški kartel koji ostaje i opstaje isključivo ucenama, strahom i trošenjem našeg novca za kupovinu glasova - piše u saopštenju.

Zato obećavaju građanima uvođenje novog tužioca koji će biti nalik rumunskoj tužiteljki Lauri Keveši koja je vodila istrage protiv brojnih političara u susednoj državi. Obećavaju i uvođenje specijalnog tužioca koji će se baviti samo korupcijom javnih funkcionera u Srbiji i kažu da tada neće biti nedodirljivih.

Podsetimo, Stoiljković je nezadovoljan ličnim nazadovanjem u Gradskoj upravi i najavama da će i njegova supruga biti smenjena u Vodovodu, pričao o brojnim predizbornim akcijama u kojima je SNS koristio javne resurse u partijske svrhe.

Takođe, do detalja je opisivao i kako funkcioniše zapošljavanje u javnom sektoru Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikad nije kasno

    23:40 // 13. 8. 2021.

    Svaka ti čast Sašo. Skupio si hrabrost da izneseš činjenice, makar i na tvoju štetu, znajući da će te pljuvati. Bio si osnivač izvornog SNS sa ideologijom i planom ulaska u EU do 2019(videti ekspoze premjera Vučića) ali SNS su iskompromitovali bivši članovi DOSa. Da ne nabrajam imena. Kao da je SNS tegla senfa pa su došli da umoče svoju viršlu. Zato Banđura za predsednika Sindikata jer ima iskustv

  • Bez komentara

    03:33 // 13. 8. 2021.

    Ljuba Slavkovic za gradonacelnika!

    • Bez komentara 2

      13:58 // 13. 8. 2021.

      @Bez komentara : Bez komentara ... na tvoj predlog !

  • David Štrbac

    21:21 // 12. 8. 2021.

    Nemate vi pojma, to nije ni vrh ledenog brega, polupismeni lepači plakata vode zemlju i uređuju sistem pljačkama svega. Ali brzo ce da pukne vrlo brzo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: