Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 1. 10. 2021.

| Politika

SSP: Vučić tokom posete Nišu nije govorio o ključnim stvarima koje interesuju Nišlije

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
stranka
"Vučić nije rekao" ; foto: SSP

Rampe koje su često podignute dok vozovi prolaze, neobeleženi pružni prelazi, izmeštanje pruge iz centra grada, propadanje asfaltiranih ulica, kao i lista za socijalne stanove na kojoj se nalazi zet gradonačelnice, samo su neke od tema koje predsednik Aleksandar Vučić juče u poseti Nišu nije pomenuo, ukazuju iz niškog odbora Stranke slobode i pravde.

Početak radova na modernizaciji i rehabilitaciji pruge Niš-Brestovac bio je glavni razlog posete Nišu predsednika Aleksandra Vučića i predsednice Evropske komisije. Međutim, iz SSP-a navode da o ključnim i, kako kažu, gorućim temama nije bilo ni reči.

Iz SSP napominju da Vučić nije pomenuo da su brojni pružni prelazi u gradu i okolnim selima neadekvatno obeleženi i nebezbedni.

Vučić nije rekao da su rampe na prugama, koje presecaju centar grada i kojima saobraćaju i međunarodni teretni vozovi, često neispravne, podignute dok voz prolazi i nebezbedne za desetine hiljada građana koji svakodnevno prelaze preko pruga. Vučić nije rekao da su prioriteti države životi i bezbednost građana i da će najpre učiniti sve da se postojeće pruge bezbedno prolaze - piše u saopštenju.

Među 15 stvari koje navode da "Vučić nije rekao" je i da se u selu Donje Međurovo dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je poginulo osmoro ljudi, u sudaru voza i autobusa. Dodaju i da nije govorio o izmeštanju pruge iz centra grada, a što je još 2012. godine obećano u predizbornoj kampanji Srpske napredne stranke.

Vučić nije rekao da su radnici “Šinvona”, koji su nakon zatvaranja pogona, prešli u “Juru” pod izmenjenim ugovornim obavezama i da su umesto ugovora na neodređeno vreme dobili ugovor na šest meseci, nakon čega je njihova dalja sudbina neizvesna. Vučić nije rekao kada će ostatak radnika iz “Šinvona” preuzeti “Leoni” - dodaju.

Izostale su, kažu, i teme da od 2012. godine u Nišu nije izgrađen nijedan vrtić, da Osnovna škola "Bubanjski heroji" nije rekonstruisana, kao i da tek asfaltirane ulice u Nišu propadaju posle prvog pljuska.

Vučić nije rekao da ogroman deo Niša nema kanalizaciju i da se niške ulice pretvaraju u Nišavu, a Palilula u niško more već posle 25 litara kiše po m2. Vučić nije rekao da većina Nišlija može samo da sanja prosečnu platu kojom se hvali - navode.

Ističu da predsednik nije rekao stvari koje intersuju Nišlije, pa tako nije komentarisao i nerealan budžet Grada Niša, legalizacija kuća po ceni od 250.000 dinara, kao i, kako kažu, najveći uspeh niške vlasti - socijalni stan zetu gradonačelnice.

Podsetimo, između ostalih tema o kojima je pričao, predsednik je juče u Nišu potvrdio i da je postignut dogovor u Briselu, kao i da će fabrika Leoni preuzeti dvadesetak radnika koji su do juče ostali bez posla u Šinvonu ili koji neće moći da nastave da rade u Juri.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • buba bubasta

    21:27 // 1. 10. 2021.

    sta ste ocekivali,ima igra mecka kako vucko udara...

  • DMXX

    21:11 // 1. 10. 2021.

    Jel smeo neko da ga pits zasto zejtin kosts 205 din...meso 700-800...itd,itd...?!?!

  • Ахм

    20:46 // 1. 10. 2021.

    А,шта би то Вучић имао да каже?Ко га пита,каква су његова овлашћења?Тог Уставокршитеља и харадинајеву коалицију требаухапсити

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: