Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 10. 12. 2019.

| Politika

SSP smenio Baneta Jovanovića u Nišu, formiraju povereništvo

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
bane jovanovic
Raskid Bane - Đilas?; foto: A. S.

Branislav Jovanović nije više predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu, potvrdili su iz centrale ove partije. Jovanović kaže da ne trpi tutore iz Beograda, a da je skupštinska apstinencija uništila i to malo demokratije što ima u Nišu u kojem vlada medijski mrak. O svojoj daljoj političkoj budućnosti Jovanović kaže "sve će se znati na sednici gradske skupštine u ponedeljak".

Spekulacije o razrešenju Jovanovića potvrdili su iz vrha SSP.

Stranka slobode i pravde je donela odluku da se za grad Niš imenuje povereništvo, sa ciljem imenovanja novog Inicijativnog odbora do kraja meseca. Novi Inicijativni odbor unaprediće napore SSP i celokupne niške opozicije u borbi protiv katastrofalne vlasti i za bolji život svih građana Niša - rekli su Južnim vestima u SSP-u.

Ko čini novo povereništvo i zašto je smenjen Jovanović, pitanja su na koja iz Đilasove stranke, zasada nisu odgovorili.


A šta je rekao Jovanović?

Branislav Jovanović je ranije danas negirao da nije više prvi čovek SSP u Nišu, ali je tajnovit o svojim narednim političkim koracima.

Ne, ne. Nismo imali nikakav sastanak. I vi ste postavili pitanje da li me guši centrala, ali konačnu odluku ipak ja donosim. U ponedeljak je gradska Skupština i sve će se znati - rekao je Jovanović.

Odbornik Jovanović naglašava da nikada nije napuštao grupu “Niš, moj grad” a na nacionalnom nivou kaže da podržava modernu, evropsku, demokratsku, nenasilnu Srbiju.

Ne tvrdi da su to tačke neslaganja sa centralom, ali ne misli da je bojkot parlamenta bio dobar izbor.

Ja sam za modernu evropsku, demokratsku, nenasilnu Srbiju. Nasilje je izvršeno nadamnom, svako ko vrši nasilje je moj protivnik. Ja se ne menjam, za monarhističku Srbiju od devedesete. Nemam ni jednu aferu, nemam 15 stanova što su izmišljali. Januara je završna reč na suđenju gde ću doživeti moralnu satisfakciju, već u februaru pred izbore. Apstinencija u Skupštini je uništila i to malo demokratije što ima u gradu u kome vlada medijski mrak - rekao je Jovanović.

Na pitanje da li je još predsednik IO u Nišu rekao je da je to nebitno, a da je on i dalje član Predsedništva i jedan od osnivača SSP.

Fokus svoje retorike prebacuje na svoju odborničku grupu “Niš, moj grad”.

Ne zaboravite još jednom mi smo druga politička snaga posle SNS na poslednjim izborima. Druga politička snaga smo bili, to svi zaboravljaju, svojim parama, svojim umećem, bez lidera iz Beograda i nikakve tutore iz Beograda ne prihvatam. Svi mogu da pričaju da su veliki političari, a političari se dokazuju na tržištu, na izborima. A mi smo bili drugi. I nismo prebegli, nismo oteli mandate. Jedina izvorna niška stranka smo mi - Niš, moj grad - naveo je Jovanović.

Ipak, negirao je da u ovom trenutku sve ovo znači i izlazak na izbore.

Na pitanje - ostaje li u SSP, ostao je tajnovit.

Prvo će da sazna stranka, a onda vi. Ja sam ozbiljan čovek - rekao je Jovanović.

Sednica gradskog parlamenta trebalo bi da bude održana u ponedeljak 16. decembra, sa budžetom kao glavnom tačkom dnevnog reda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realno

    22:43 // 11. 12. 2019.

    Ode Bane u sns

  • Mara

    03:19 // 11. 12. 2019.

    Koliko n 2-3 dana :()

  • Pojeo dup. od Buljinu

    01:48 // 11. 12. 2019.

    Kaze da je monarhista . Neznam da monarhisti i nkihovi clanovi porodice pale naolako svece u verskim hramovima.Mislim da to pripada nekim obredima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: