Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 25. 10. 2018.

| Politika

Saša Radulović: EU nije bajka, već noćna mora

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
saša radulović djb
DJB dalje bez EU; Foto: M. Z.

Pokret Dosta je bilo nije više za evropske integracije, a svoj zaokret u politici predsednik Programskog saveta DJB Saša Radulović u Nišu objašnjava tvrdnjom da je pod vođstvom Nemačke Evropska unija krenula u pogrešnom pravcu, a i da je na Balkanu napustila evropske vrednosti. Srbija se kolonizuje, dodaje Radulović, pretvara se u zemlju "jeftine radne snage", dok je “ceo Balkan u kandžama Nemačke”.

Bivši predsednik DJB Saša Radulović navodi da su u poslednje dve i po godine parlamentarnog političkog života uvideli da EU pod dominacijom Nemačke ne može da opstane. Radulović kaže da Srbija u poslednjih 10 godina na "slepom putu" - “EU nema alternativu” samo nazaduje.

Mediji projektuju drugačiju sliku, građani nemaju puno informacija oko toga šta se dešava. I naravno, svi bi voleli da ta neka bajka o EU, da je to tako i da ćemo mi sad tim putem stići na to neko divno mesto. Ustvari, radi se o jednoj noćnoj mori - kaže Radulović.

DJB je u poslednje dve i po godine doživeo 2 izborna neuspeha, na predsedničkim i beogradskim izborima, posle kojih je i sam Radulović napustio čelno mesto u DJB. Ipak, Radulović negira da je “(anti)EU zaokret” rezultat "traganja" za novim biračkim telom.

Naš zadatak kao jedne odgovorne političke organizacije je da pokušamo da probudimo građane, da im objasnimo da stvari zaista nisu takve kakve im se prikazuju. Da se pretvaramo u zemlju jeftine radne snage, da nas kolonizuju, da praktično svi resursi nam se uzimaju. Ovo nije samo pitanje Srbije, ovo je pitanje celog Balkana. Mi razumemo da je to jedna teška poruka - navodi Radulović.

Zato im je, kaže, glavni zadatak da sve to objasne biračkom telu koje im je dalo poverenje 2016. godine na parlamentarnim izborima.

Radulović je i zaključio da EU i Nemačka “neće pustiti niz vodu Vučića, ako završi Kosovo”.

Pokret Dosta je bilo večeras od 18 sati drži tribinu u Mesnoj zajednici “Božidar Adžija”, na kojoj će govoriti o novoj (anti)EU politici i problemu Kosova. Pored Radulovića, govoriće i narodna polanica DJB Branka Stamenković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Peki

    10:43 // 26. 10. 2018.

    Nazalost nista nije pogresio, ovakva EU i ovakva politika prosirenja netreba nikome osim Nemackoj.

  • Pera

    07:13 // 26. 10. 2018.

    Dok su opozicija svi znaju sta nije dobro, gde su problemi, kako i resiti.... Cim se docepaju fotelje sve to zaborave. Ajde sto ga zaborave, nego rade bas to sto ne treba. I onda nas ubedjuju da glasamo. Za koga?

  • Prcko

    05:12 // 26. 10. 2018.

    Covek je 200% u pravu. 98% ljudi ovde ne dobija sustinske informacije sta je glavni problem EU i zasto je doslo do brexita. Ne znaju da je Evropljanima nametnuta politicka unija i agresivna sovjetska birokratija mimo izrazenoj volji na referendumima a zbog koje se danas budi nacionalna svest u EU drzavama. U pravu je i za partokratiju ovde. Zato je njegov koncept i politicki unisten od rezima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: