Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 8. 4. 2022.

| Politika

Saslušanja zbog karikature policijskog majora koji je potpisivao prijave zbog protesta

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
nonic
Saslušan zbog karikature; foto: Vanja Keser

Srđan Nonić, urednik portala "Niška inicijativa", saslušan je u policiji zbog karikature koju je objavio na ličnom Fejsbuk profilu. Na fotografiji piše "Major da budem", a prikazuje policijskog majora koji je podneo prijave nakon ekoloških protesta u Nišu. Za koje bi delo Nonića mogli da terete iz policije nisu odgovorili, a on kaže da se oseća ugroženo i da rad policije ne bi smeo da se svodi na obračunavanje sa neistomišljenicima.

Kako navodi, karikatura na kritički način prikazuje jednog majora, za koga kaže da je veoma aktivan na Fejsbuku i da stalno podnosi prijave. Njegovo ime povezuje i sa prijavama sa ekoloških protesta.

Kad me zvala inspektorka kaže da je zbog neke karikature, ja sam pitao da li ima na karikaturi neko ime, prezime i slika nekog i na osnovu čega me zove. Pitao sam i kako bi okarakterisali to delo, kako me saslušavaju i zbog čega - navodi Nonić.

Na saslušanju su ga pitali zašto je postavio karikaturu, kao i da li namerava fizički da ugrozi tog majora, da ga omalovažava i vređa. karikatura Karikatura koju je Nonić postavio na Fejsbuku; foto: S. N.

Oni su rekli da ima visok čin u policiji, ja sam rekao da znam da je major. Niti sam ja nasilan čovek, niti želim da povredim čoveka, ja samo želim da izložim ceo sistem kritici. To i nije prava karikatura, i slika je neprepoznatljiva - kaže Nonić.

Dodaje da se zbog cele situacije oseća ugroženo.

Ukapirao sam da policija umesto da radi posao za koji treba da bude plaćena, da juri kriminalce, oni proganjaju političke i medijske neistomišljenike. To je neprihvatjivo u jednom modernom svetu, u svetu digitalizacije gde svako može da stavi nešto smešno, karikaturu i da posle odgovara za to - poručuje Nonić.

Zašto je karikatura predmet saslušanja, da li su i zašto na saslušanje pozvali i neke od onih koji su objavu komentarisali i kakva će biti dalja procedura, iz policije na pitanja Južnih vesti još nema odgovora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nex

    15:06 // 9. 4. 2022.

    Zašto je išao na razgovor u mup? Ja bi čekao da me sami privedu. Bahate siledžije, preugrali se. Tuži ih za uznemiravanje.

  • Srecko Sojic

    09:35 // 9. 4. 2022.

    SNSovski sektaski rezim i njihovi SSovci koji stite kriminalce a hapse postene ljude koji razmisljaju svojim glavom a ne kako vucic kaze
    nezavisni novinari sve manje postoje sve ih je ucenila SNSovska kriminalna masinerija

  • Nikola

    00:44 // 9. 4. 2022.

    Nonić je vandredno hrabar čovek u ova teška vremena. Sam se bori protiv mašinerije. Drago mi je što je već dovoljno poznat da mu ne smeju ništa. Ima da izadjemo na ulice u hiljadama fali li mu dlaka sa glave.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: