Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 17. 1. 2018.

| Politika

Šef odborničke grupe DJB u Nišu žalio se centrali na svoje kolege

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
srđan nonić
Tinja li sukob u niškom DJB?; Foto: M.Z.

Nakon što je gradski koordinator Pokreta Dosta je bilo Dejan Sovrlić saopštio da šef odborničke grupe DJB Srđan Nonić nije bio ovlašćen da govori u ime pokreta, Nonić se pobunio i zatražio razjašnjenje od vrha stranke. Sovrlić kaže da je sve po Statutu pokreta i da Nonić ostaje na čelu odborničkog kluba.

Pokret "Dosta je bilo" odlučio je da svoja mesta u nadzornim odborima niških ustanova ponudi svim građanima na konkursu, a medije je o tome obavestio lider Odborničke grupe DJB Srđan Nonić. Međutim, nedugo zatim novinarima Južnih vesti se obratio gradski koordinator DJB Dejan Sovrlić.

Dobili ste obaveštenje od Srđana Nonića oko organizovanja izbora za članove nadzornih odbora. U ime DJB on nije imao odobrenje da šalje bilo kakvo obaveštenje medijima niti da organizuje bilo šta. Info koji ste dobili od njega je netačan i zamoliću da ne objavljujete. Konkurs hoće biti održan i biće javan, to jest već je u toku, a zvanična obaveštenja o delovanju DJB u Nišu dobijate isključivo od regionalnog koordinatora Stefana Mitrovića i mene kao gradskog koordinatora - napisao je Sovrlić.

Srđan Nonić, iznenađen i blago revoltiran ovakvim “razvojem događaja” u ovom niškom opozicionom Pokretu, odlučio je da ceo slučaj iznese pred vrh stranke u Beogradu.

Ja sam zbog tih stvari pokrenuo postupak pred organima stranke u Beogradu. Obratio sam se sekretaru Pokreta koji je nadležan za sve nas i čekam da vidim šta će on da kaže i kakav postupak će da pokrene. Prvi put sam suočen sa ovakvom situacijom, uopšte ne znam zašto je do ovoga došlo. Što se tiče odborničke grupe, mi i dalje funkcionišemo kako smo i do sad - kaže Nonić.

Ipak, Nonić kaže da ostaje u Pokretu i da će se politički posvetiti radu u Skupštini grada, ističe da se neće kandidovati ni za jednu stranačku funkciju i kritikuje, po njegovim rečima, zamršenu unutarstranačku birokratiju u DJB.

Kad ti imaš pedeset funkcija koje treba da podeliš, svako ima neku funkciju, svako je nešto bitan za svoj kutak sobe, to na kraju ne funkcioniše. Zato ja neću da se bavim time. Ja ću da se bavim Odborničkom grupom i politikom koliko možemo da utičemo. A ta podela funkcija, jedan je regionalni, drugi je gradski koordinator, pa opštinski koordinator, gradski sekretar, opštinski... i ja ne znam ko je šta - navodi Nonić.

Deo stranačke mreže funkcionera, koju Nonić kritikuje, gradski koordinator Dejan Sovrlić naknadno pojašnjava da je prvobitna “zabrana” Noniću “možda samo nesrećno napisana poruka” i da on ostaje “glas stranke pred Skupštinom”. Za ostale žalbe, kritike i zamerke Nonića, upućuje ga na druge adrese - Statut i Skupštinu Pokreta.

Statut stranke je jasan, zna se ko šta radi u stranci i ko je za šta zadužen. Ja ne mogu da komentarišem organizaciju stranke koju je postavio neko ko je formirao Pokret. Mi smo ušli u stranku dobrovoljno, upoznati smo svi sa Statutom koji je naš poslovnik, to jest način na koji se radi - kaže Sovrlić.

Ipak, Sovrlić dodaje da svako može da podnese amandman na Statut, pa i sam Nonić, podsećajući da je Skupština Pokreta zakazana za 10. februar.

Podsetimo, Pokret "Dosta je bilo" osnovan je 2014. godine, a posle lokalnih izbora 2016, ušli su u gradski parlament. Imaju 5 odbornika i deluju kao opozicija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Glasač

    09:03 // 18. 1. 2018.

    Bravo momci , svaka čast, samo tako nastavite.

  • Aperkat

    21:32 // 17. 1. 2018.

    Nista novo,nists Srbi,ako se ne posvadjate.

  • ma strasno

    17:01 // 17. 1. 2018.

    Jao bitne li vesti. U sns-u, ds-u, sps-u se kolju i dele pa nikad vest o tome nije napisana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: