Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 15. 10. 2019.

| Politika

Seferi o dijalogu: Uvek gubi onaj ko napusti pregovore

Autor:FonetIzvor:Fonet
idro seferi
Šta nosi nastavak pregovora; Foto: prtscr

Novinar i publicista Idro Seferi naveo je u serijalu Kvaka 23 da dolaskom Aljbina Kurtija na vlast na Kosovu, pregovori Beograda i Prištine više neće biti isti. Dodao je i da je u prošlosti najveći gubitnik ispadao onaj ko bi napuštao pregovore, a da je to uvek bila Srbija.

Seferi je prošle nedelje poklonio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću srpsko-albanski rečnik uz napomenu da to čini kako bi se bolje razumeli.

A pre tog istorisjkog srpsko-albanskog razumevanja sledi nastavak pregovora Beograda i Prištine, uz novog igrača na sceni - Aljbina Kurtija kao izvesnog novog premijera Kosova.

Seferi o Kurtijevoj najavi da će preispitati sve sporazume iz Brisela, napominje da se ne može krenuti od nule, iako su u protekle dve godine interpretacije uništile dijalog, kao i incidenti, vikend ratovi i tenzije.

Prema njegovom stavu, sve što je dogovoreno "trebalo bi da bude obuhvaćeno jednim sporazumom, jer ne mogu Srbi i Albanci da prave 10 sporazuma, već jedan".

On bi podrazumevao da će se od tog trenutka, narednih 10 godina raditi na procesu normalizacije. Morao bi se napraviti fond za normalizaciju, od više milijardi donacija i novca iz inostranstva - naveo je Seferi.

Potrebno je i "jedno međunarodno telo sa zadatkom da nadzire implementaciju normalizacije", dodao je Seferi.

Na Balkanu je najveći gubitnik bio uvek onaj koji je napuštao pregovore, a da je u prošlosti to uvek bila Srbija - rekao je Seferi.

Zašto misli da će Srbija zamoliti Rusiju i Kinu za prijem Kosova u UN, kao i o ostalim aspektima pregovora i srpsko-albanskih odnosa, možete pogledati u Fonetovoj emisiji Kvaka 23 koju vodi Danica Vučenić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    21:24 // 22. 11. 2019.

    Da je bilo pameti, ne bi ni počinjali.

  • srba

    16:37 // 15. 10. 2019.

    pa on govori srpski bre sta ce nama recnik !!!! i srbija je mozda patila u ratovima ali ni jedan nije izgubila niti bila na zlocinackoj strani !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: