Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:44, 31. 5. 2021.

| Politika

Simbolično otvoren Tvrđavski most, stvarni rok za završetak radova istekao u ponoć

Autor:U. KostićIzvor:Južne vesti
IMG_20210531_171147-01
Svečano otvaranje; foto: U. K.

Članovi Stranke slobode i pravde simbolično su, presecanjem vrpce, otvorili Tvrđavski most u Nišu čija rekonstrukcija još uvek traje. Povod za „svečano otvaranje“ je podsećanje građana da će u ponoć isteći rok za rekonstrukciju Trga kralja Milana.

Deo Trga kralja Milana daleko je od svog finalnog izgleda, kao i Tvrđavski most. Rekonstrukcija Tvrđavskog mosta započeta je 3. marta 2020. godine pa time radovi na mostu koji je dug svega pedesetak metara traju tačno 454 dana naglašava Jelena Milošević iz SSP-a. IMG_20210531_171300 Ne nazire se kraj; foto: U. K.

Radovi su započeti 29. juna 2019. i tada je obećano da će do 2020. biti završeno. Inače, Bauwesen firma radi Trg, a za most je zadužena firma Termomont iz Beograda. U međuvremenu su rokovi probijani, potpisivani su aneksi, dodavali su novac, kako i koliko sa preciznošću niko ne može da kaže – rekla je Jelena Milošević.

Dodaje i da se ne zna ko je nadležan na gradilištu na mostu jer firma Termomont nije vratila potpisan aneks ugovora gradu, te je samim tim bezbednost građana ugrožena.

Od 15. aprila 2021. godine nema aneksa ugovora. Ono što smo saznali iz medija to je da nije potpisan novi aneks ugovora. Da je grad potpisao aneks ali da izvođač radova, firma Termomont, nije vratila gradu potpisan aneks ugovora tako – objašnjava predsednica Gradskog odbora SSP-a. IMG_20210531_171231-01 Radovi u toku; foto: U. K.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je u izjavi za medije pre desetak dana naglasila da su sve ugovore sa lazarevačkom firmom Bauwesen potpisali njeni prethodnici te da je za nju ovo zatečeno stanje i problem koji nastoji da reši.

Miloševićeva sa druge strane kaže da je odgovornost Srpske napredne stranke, kao i da nema prethode vlasti ako su i ona i njen prethodnik iz iste stranke. Zahtevaju iz SSP da se građanima da na uvid koliko je sve koštalo, da se pokažu svi aneksi ugovora, a postavljaju i pitanje bankarskih garancija.

IMG_20210531_170620-01 "Odgovornost je na SNS-u"; foto: U. K.Obećali ste da će ukoliko ne bude završen most 31.5. a danas je 31. 5. do kraja dana ostalo je još 6,7 sati, biti aktivirane bankarske garancije. Ujutru očekujemo od vas da izađete pred medije, da izađete pred građane i kažete da će biti aktivirane garancije, da je taj i taj izvođač kriv i da će platiti penale – zahteva od vlasti Miloševićeva.

Podsetimo, u ponoć je istekao ranije najavljeni rok za rekonstrukciju Trga kralja Milana.

*Tekst je izmenjen nakon što je u ponoć, 31. maja 2021. godine istekao rok za završetak rekonstrukcije Trga kralja Milana i Tvrđavskog mosta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tiki

    16:11 // 2. 6. 2021.

    Ima li bre ko normalan u Srbiji...radovi na ovom mostu traju kao da se gradi Vavilonska kula...šta je vama ljudi...koje svečano otvaranje...samo nešto izmišljate...počnete nešto da kopate a čekate godinama da to zatrpate...svečano otvaranje...čega bre, pa ne možete ni peške da prođete pored onih dasaka, rupa, iskopina...ma nije ni čudo kad je narod toliko glup pa vas trpi...

  • Dragan

    21:46 // 1. 6. 2021.

    Tako nam i treba, ćutimo

  • Princip i pravda

    17:44 // 1. 6. 2021.

    Samo me zanima kolko ste para pokrali od rekonstrukcije Niškog simbola?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: