Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:20, 10. 10. 2018.

| Politika

Skupštinski obračun Bulatovića i Jovanovića - od hapšenja saradnika do invaliditeta

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
branislav jovanovic
Verbalni meč između Bulatovića i Jovanovića završio se citatom sa interneta; foto: Vanja Keser

Nakon što je odbornik niške Skupštine Branislav Jovanović rekao da saradnici gradonačelnika Niša Darka Bulatovića nameštaju tendere, bivaju hapšeni i najzad da ih gradonačelnik “pušta niz vodu”, Bulatović je odgovorio da je Jovanović “obična kukavica koja zloupotrebljava skupštinsku govornicu”. Usledila je i “2. runda” u kojoj je Jovanović optužio Bulatovića da nezakonito obavlja funkciju jer je “invalid rada”, na šta mu je ovaj odgovorio citatom koji je pročitao sa mobilnog telefona.

Iscrpljenost zbog sednice Skupštine grada koja je trajala do duboko u noć i tenzija koja je vladala u skupštinskoj sali oko izbora direktora javnih preduzeća, opozicionog odbornika Jovanovića i gradonačelnika Bulatovića dovele su do toga da upute teške reče i uvrede jedan drugome.

Jovanović je, izazvan Bulatovićevim prozivkama na račun njegovog rukovođenja Direkcijom za izgradnju Niša pre više od 10 godina, nazvao gradonačelnika neznalicom, uz opasku da za razliku od njegovih saradnika, “nikada nije nameštao tendere”.

Zato je toliko tendera prošlo i nismo se nikada obrukali. Nikada nisam terao svoje saradnike da nameštaju tendere, kao što ste vi terali vaše, pa su zaglavili i pustili ste ih niz vodu - rekao je Jovanović.

Bulatović je Jovanovića nazvao manipulatorom i kukavicom i pozvao ga da svoje tvrdnje iznese na konferenciji za novinare.

Naravno, on to ne sme, jer jedna obična kukavica. To je jedna obična kukavica koja koristi govornicu za manipulisanje i ništa više od toga. Ovo što je sada ovde rekao, to ne sme da kaže van skupštinske govornice. Zašto? Zato što će time učiniti krivično delo - bio je oštar Bulatović.

Gradonačelnik je Jovanovića optužio i da je Niš odveo u “haos, beznađe i dugove” i da sada “pokušava da vrati grad u devedesete godine”.


O invaliditetu, rodoljublju i citatima...

Izrevoltiran optužbama, Jovanović je rekao da Bulatović nezakonito obavlja funkciju gradonačelnika "jer je invalid rada". Predsednik parlamenta Rade Rajković je Jovanoviću momentalno oduzeo reč zbog uvrede, a Bulatović na ovo nije ostao nem, već je po opozicionom odborniku "raspalio" patriotski govor, uz opasku da je "uvređen gradonačenik Niša".

Ovo nije moja sramota. Ovo vređaju gradonačelnika. Vređaju nam gradonačelnika grada. Ja nisam invalid rada. Čast je bilo proći kroz ono kroz šta je prošao vaš gradonačelnik. Ja sam išao da branim zemlju, da se držim zakletvu i da je branim. To što sam u tim operacijama doživeo to što sam doživeo, to je moja stvar. Ja sam bio oficir, sa odličnim i vrlo dobrim ocenama i služio na ponos svojoj zemlji i svom narodu - rekao je Bulatović.

Naposletku, Bulatović je, izvukavši mobilni telefon iz džepa, napravio kratku pauzu za govornicom, a onda pročitao citat: “Što se više vineš, manji izgledaš onima što ne mogu da lete”.

Podsetimo, dve sednice "zbijene" u jedan dan otpočele su burno, jer je odbornik "Niške inicijative" Srđan Nonić došao u majici sa natpisom "Jedna ista banda", zbog čega je i izbačen sa zasedanja.

Inače, na sednici se odlučivalo o direktorima niških javnih preduzeća, o članovima upravnih i nadzornih odbora, među kojima je i auto-lakirer koji je odustao od kandidature za čkana UO Narodne biblioeteke nakon pisanja Južnih vesti, a usvojen je i predlog da Bratislav Vučković zameni Miloša Miloševića u Gradskom veću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    20:49 // 10. 10. 2018.

    Teatar tragicne farse!
    Kvazi gradonacelnik se ,po ko zna koji put,obrukao,citatom filozofa.Nije mu za nauk pominjanje Lambroza ,pominje i Nicea,a da pojma nema ko je on i cime se bavio.
    Voleli Bananu ili ne,jedini je spreman da istraje u kritici ove nenarodne gradske vlasti.

  • Čapa iz sokaka

    19:39 // 10. 10. 2018.

    Koje političko podzemlje mi plaćamo. I - ćutimo.

  • UTRIPOVAO DA JE 'TICA NEBESKA

    17:02 // 10. 10. 2018.

    KAKAV PARADOKS
    Nadmudruju se Jovanović i
    Bulatović o tome ko se više vinuo.
    Oni zaista imaju takvu sliku o sebi
    i smatraju sebe anđelima nebeskim.
    Oni su letači a građani su gmizavci.
    Time pokazuju iz koje perspektive
    vide sebe u odnosu na Građane.
    30 godina grade političu kastu koja
    jedino sebi dozvoljava da diskutuje
    o nečemu što se tiče svih nas a čim
    zinemo, udruže se protiv Građana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: