Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 10. 10. 2018.

| Politika

Slučaj Bate Vučkovića za Perišića nije trgovina, nego dogovor oko funkcije

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
zoran perisic- foto - vanja keser
Nije šija, nego vrat; foto: Vanja Keser

Iako su u Kabinetu gradonačelnika do poslednjeg dana tvrdili da ne znaju ko će zameniti Miloša Miloševića u Gradskom veću Niša a sam novoizabrani većnik Bratislav Vučković, koji je došao na to mesto nakon što je povukao kandidaturu za direktora Mediane, isticao da se “ne radi ni o kakvoj trgovini ili dilovima”, šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić rekao je da je ipak sve bilo dogovoreno.

Na jučerašnjoj sednici Skupštine Niša povela se višesatna žustra polemika oko Vučkovićeg “manevra” da odustane od direktorske kandidature, gde je bio prvi na listi, da bi dobio fotelju u Veću. Opozicioni odbornici su se složili oko toga da je Vučković bio odličan direktor Mediane i da ne mogu da podrže predlog da preuzme većničku funkciju za planiranje, energetiki i izgradnju, jer sumnjaju da se radi o trgovini za funkciju.

Šef odborničke grupe SNS i bivši gradonačelnik Niša Perišić je njima odgovorio da su "pali sa političkog Marsa i da oduvek vlast dogovara ovakve stvari".

Koji je to politički Mars sa koga ste vi pali, pa ne znate da postoje politički dogovori. Dogovori između onih koji vrše vlast postoje otkad je bilo sveta i veka. Mi ne trgujemo, mi želimo da pokažemo građanima Niša da ćemo odgovorno da vršimo vlast i da će biti bolje - rekao Perišić.

Perišić je dodao da Vučkovića, “u koga nisu verovali kao direktora”, nisu “bacili i potrošili”, već ga "nagradili" većom funkcijom. Vučkovićev odustanak od kandidature za direktora javnog komunalnog preduzeća kojim je i ranije rukovodio, prema Perišićevim rečima, nije tek ideja gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, već da je to dogovor vladajuće koalicije.

Ja ovde ne mogu da shvatim ove dvostruke ličnosti koje pričaju o nečemu što ne treba da brani samo Bulatović. On je formalno ovde izvestilac i to nije predlog jednog čoveka, već predlog jedne koalicije koja vrši vlast u ovom gradu. Kome vi osporavate to pravo da kaže svom saradniku ti nisi za to mesto, ali smatram da ćeš mi dati puno na tom mestu. Osporavate mu to pravo - naveo je Perišić.

Perišić je stavove opozicije u vezi sa Vučkovićevom promenom funkcije upredio i sa dramom Dušana Kovačevića Radovan III - gde, kako kaže, lik koga tumači Zoran Radmilović govori o dvostrukoj ličnosti koja je "visoka, a niska, mršava, a debela".

Podsetimo, o tome koliko se nije vodilo računa o zakonskim, ali i etičkim procedurama pri "maratonskom" konkursu za izbor direktora niških preduzeća, govori i to što je gradonačelnik Bulatović, na jučerašnjoj sednici Skupštine grada javno priznao da je stao iza nekih kandidata i da ih je upravo on podržao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    09:54 // 11. 10. 2018.

    Ovi nisu sposobni ni da se dogovore sta ce da lazu.

  • Nišlija Iz Čalija

    09:30 // 11. 10. 2018.

    Nišlije, probudite se! Oterajmo ovu bagru jednom zauvek!

    • MILEE

      21:28 // 11. 10. 2018.

      U Čalije nema NIŠLIJE,zna se ko tamo živi.

  • dragoljub stamenković

    08:22 // 11. 10. 2018.

    Čujem "drugovi" češljaju Pantelej a nešto se šuška i o kardiologiji...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: