Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 23. 1. 2022.

| Politika

Sotirovski o atentatu na Vučića: Do sada je pretila opozicija, sada za njih to radi neko drugi

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dragana sotirovski, gradonacelnica Nisa, otvaranje lamele laboratorije ET Nis, 24 novembar 2020, foto JV, Vanja Keser
Javila se i podržala predsednika u svom stilu; foto: JV / Vanja Keser

Iako u zvaničnim saopštenjima policije piše da iza pripreme atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prema informacijama koje su dobili od Europola, stoji kriminalna grupa, gradonačelnica Niša i članica Predsedništva SNS Dragana Sotirovski je u celu priču uključila i opoziciju. Uz reči da sada “za opoziciju preti neko drugi” Sotirovski se pridružila podršci Vučiću posle informacije da mu se sprema još jedan atentat.

“Predaja nije opcija” je slogan koji uz komentar o atentatu pišu mnogi naprednjaci, ali je Sotirovski jedna od retkih koja je ovu pretnju po bezbednost prvog čoveka Srbije povezala sa opozicijom.

Obično su u saopštenjima za to optuživili kriminalne grupe, eventualno pominjali političare iz regiona, ali je gradonačelnica Niša umešala i opoziciju.

Do sada je pretila opozicija, ovog puta, to za njih radi neko drugi. Pitam se sada da li će politički neistomišljenici osuditi napad na predsednika ili će prećutati i time jasno staviti do znanja svima da je spremanje atentata na predsednika države za njih uobičajeno i čak poželjno? - piše u objavi Sotirovski na Fejsbuku.

Ovo je samo jedan u nizu potencijalnih atentata na Vučića poslednjih godina, ali prvi za koji su, kako je rečeno, informacije stigle od Europola - evropske policije.

Zato Sotirovski pita da li će i sada “neverne Tome” reći da se izmišlja još jedan atentat na Vučića i kaže da su “predsednik i njegova porodica su odavno meta opozicionih političara, kriminalnih grupa i onih koji žele da oslabe Srbiju”.

Svim srcem, puna podrška Aleksandru Vučiću za mir, stabilnost i prosperitet zemlje! - zaključuje Sotirovski.

Prema podacima koje je izneo lično ministar policije Aleksandar Vulin, sumnja se da iza planiranog atentata na Vučića stoji Radoje Zvicer, vođa “kavačkog” klana. Opozicione političare nije pominajo ni sam Vučić koji je o ovoj pretnji po sopstvenu bezbednost govorio iz kupea novog voza, u emisiji TV Pink.

Siguran sam da smo mnogo toga uradili velikim hapšenjima narko kartela u Srbiji i oni ne mogu da funkcionišu ako nemaju na širem planu podršku određenih državnih struktura. Tu nisu u pitanju 10 miliona evra, već stotine miliona, i milijarde evra. Ja nikog od tih lica, čija imena sam dobio, nisam nikada niti video, niti čuo. Ne postoji lična stvar. Takođe destabilizacija Srbije mnogima bi bila u interesu. To su neki mogući razlozi - rekao je predsednik Srbije.

Podsetimo, niški naprednjaci su se i ranije isticali svojim saopštenjima podrške predsedniku Vučiću.

Tako je nedavno član Glavnog odbora SNS i predsednik niške Skupštine Boban Džunić govoreći o reditelju Goranu Markoviću, čiju su izjavu takođe povezali sa atentatom, iskoristio epitet “džukac”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bruno Templar

    08:52 // 27. 1. 2022.

    Prestani da nas brukaš, Dragana.

  • Koga za predsedika Srbije

    20:51 // 25. 1. 2022.

    Kao neko ko je imao ispit iz logike tokom studija, smem li da postavim jedno logicno pitanje? Da li je moguce da su ti kriminalci toliko glupi da ne umeju da sacekaju i vide da li ce av ponovo da bude predsednik? Ako izgubi izbore, dzabe su se izlagali riziku. Sa druge strane, ako je on bio 10 godina na vlasti a tek sada je poceo da im smeta, to znaci da se 10 godina nista nije radilo protiv njih.

  • Tajanstveni Alan

    20:41 // 24. 1. 2022.

    Boze, Boze, zasluzili smo kaznu, al je ova individua preterana sankcija za Nis !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: