Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 1. 7. 2023.

| Politika

“Srbija protiv nasilja” u Nišu: Večeras blokada pružnih prelaza

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
protest 24 jun (16)
Od 18 sati; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Od 18 sati počinje četvrti protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu, a ovog puta učesnici planiraju da se okupe ispred Gradske kuće i da na kraju blokiraju pružne prelaze u Vojvode Putnika i Dimitrija Tucovića, kako bi ukazali na problem sa prugom u centru grada.

Kako je ranije najavljeno, okupljanje će biti ispred Gradske kuće, gde su prethodna dva protesta završena. Osim pružnog prelaza na Obilićevom vencu, biće blokiran i onaj u Dimitrija Tucovića, objavila je aktivistkinja Danijela Vujošević.

Do tamo će učesnici ići preko Milojka Lešjanina, Vardarskom do Jovana Ristića i Trga Mije Stanimirovića, gde će napraviti krug i blokirati prelaze.

Protest organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Zeleno-levi front Ne damo Srbiju, Zajedno – Moramo, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana.

Protesti i blokade će večeras biti organizovani u 29 gradova širom Srbije, a pored Niša, na jugu će biti protesne šetnje u Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Kuršumliji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alo

    10:34 // 2. 7. 2023.

    Što se tiče pruge u pravu su ljudi projekat je gotov ohohho odavno a ništa se ne preduzima daj otkaz godpodjo i idi u Dobrujevc!

  • Clan naprednjaka

    18:18 // 1. 7. 2023.

    Ja sam stari clan SNS-a ali idem na proteste i podrzavam gradjane. Dosta mi je Sotirovski, Bandjura, Zvezdana, Perisica, Bulatovica, Djunica, Ljube Slavkovica i ostalih. Svi smo umorni od bahatosti pojedinaca, lopova, lazova, neradnika i preletaca koji su unistili celu zemlju. Ovi protesti nisu ni opozicija, sns, sps, urs, vec gradjani.

  • Nislija

    16:00 // 1. 7. 2023.

    Naravno da u to vreme nece naici ni jedan voz. Posto je vreme i datum blokade pruge najavljen jos pre tri dana zeleznica je imala sasvim dovoljno vremena da promeni red voznje tako da u vreme blokade sigurno se nece pojaviti ni jedan voz a efekat blokade bice ravan nuli. Ovo se neko sa ovakvim neozbiljnim idejama bas jako trudi da obesmisli ove proteste.Blokiraju prugu na kojoj nece biti voza?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: