Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 29. 8. 2013.

| Politika

Srđan Aleksić, većnik za slikanje

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
izveštaj

Niški većnik zadužen za kulturu i poljoprivredu osim što u svoje najveće izazove ubraja rešavanje problema pasa lutalica i "pada na ledu na javnoj površini", u izveštaj o svom jednogodišnjem radu dodao je i overenu kopiju potvrde o gostovanjima na Niškoj televiziji.

"Danom kada sam izabran za člana Gradskog veća i dodeljivanja resora Većnika za kulturu i poljoprivredu preuzeo sam teške i važne resore a to je za mene značilo veliku odgovornost ali i izazov" - ovako je Aleksić otpočeo izveštaj o svom jednogodišnjem, napisan na jednoj i po kucanoj A4 strani, na zahtev odborničke grupe "Niška priča".

- Najsloženiji poso je bio Projekat za mirno rešavanje sporova nastalih usled ujeda pasa lutalica ,pada na ledu,, na javnoj površini i slično - doslovce piše odmah u nastavku.

Srđan Aleksić Srđan Aleksić; arhivska fotografijaAleksić, advokat po profesiji i funkcioner Srpske napredne stranke, u jednoj rečenici je objasnio i da je "pored redovnih aktivnosti" i učestovanja na sednicama Gradskog veća i Skupštine Grada, po nalogu Gradonačelnika obavljao i "protokolarne poslove".

Kao jedno od svojih prvih zaduženja Aleksić navodi prijem i svečano otvaranje prošlogodišnjih Filmskih susreta. A, sudeći prema izveštaju, trudio se i oko drugih kulturnih događaja.

- Jedno od mojih zaduženja je i učestvovanje na događajima iz kulture pa sam otvorio Likovnu koloniju Sićevo 2012. godine.Pošto je kolonija međunarodna imao sam priliku da promovišem moj grad i svoju zemlju.

Posvetivši deo izveštaja poljoprivredi, Aleksić navodi i da je "održano set sestanaka" sa državnim sekretarom Ministarstva poljoprivrede Dejanom Krnjajićem "gde su određeni prioriteti ove važne privredne grane".

- Povodom Školske slave Sveti Sava organizovao sam dodelu paketića deci koja su ležala na Dečjoj internoj klinici.To je za mene jedan humani gest jer treba pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija - zaključuje Aleksić.

Kao poslednju pomenutu aktivnost Aleksić navodi susret sa zamenikom ambasadora Izraela Ejarom Noalom u okviru koga su, piše, dogovoreni "organizovanje manifestacije Dani Izraelskog filma ,izložbe fotografija itd."

- Razgovarali smo i o modalitetima za plasiranje naših poljoprivrednih proizvoda u skladu sa zakonima naših zemalja - zaključuje svoj izveštaj.

Izveštaj u celosti možete pogledati - ovde.

Detaljnu biografiju Srđana Aleksića možete pročitati u rubrici "Ko je ko?".


Niška priča: kakav većnik, takva kultura

Miloš Grozdanović Miloš Grozdanović, arhivska fotografijaMiloš Grozdanović, gradski odbornik pokreta "Niška priča", na čiji zahtev su svi gradski većnici i podneli izveštaje, ovaj izveštaj ocenio je vrlo loše.

- Kada pogledamo godišnji izveštaj o radu većnika za kulturu i poljoprivredu jasno nam je zbog čega nam je kultura u ovakvom stanju - kaže odbornik Miloš Grozdanović.

On je najavio da će ponovo pokrenuti inicijativu da se formira posebna gradska uprava koja će se baviti samo kulturom i na čijem čelu će se, kaže, nalaziti ljudi iz struke.

spisak gostovanja na NTV Spisak gostovanja na NTVUverenje o gostovanjima

Uz izveštaj o svom radu gradski većnik Srđan Aleksić priložio je čak i spisak svojih gostovanja na Niškoj televiziji, koja je u vlasništvu Grada Niša.

Sudeći po spisku, koji je overen potpisom v.d. direktora Bobana Rajkovića i pečatom NTV, Aleksić je od oktobra prošle do juna ove godine gostovao 9 puta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    17:40 // 19. 11. 2013.

    Kad bi i ovog ujeo pas lutalica mozda bi se kulturno uzdigao iznad poljoprivrednog dobra sa kog je potekao. E to je veza izmedju kulture, poljoprivrede i ujeda psa lutalice.

  • Srkiljub

    20:05 // 12. 9. 2013.

    Srki na TV-u, ni Beli Hil nije uspevao da me tako razgali. Lik je pravi slatkis, mogao bi biti svodnik da se ne bavi poslom kojim se ocito bavi.

  • limeni

    23:24 // 10. 9. 2013.

    Vecnik placen iz budzeta-nagovara veterane da tuze-radno vreme je na zastupanjima-presuda, drzava da plati veterane iz budzeta-kes je u dzepu=SRKI

    Neki bi ga ostavili na miru, srecom samo NEKI.A SNS?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: