Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 8. 7. 2020.

| Politika

Statutarna komisija poništila raspuštanje niškog DS - za jedne odluka validna, za druge ne

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Demokrate još ne znaju da li će učestvovati na izborima
Šta se dešava u niškom odboru DS-a?; foto: JV arhiva; foto: JV

Poništava se odluka o raspuštanju Gradskog odbor Demokratske stranke u Nišu koja je doneta polovinom juna, odluka je Statutarne komisije koja je dostavljena Južnim vestima. Član Izvršnog odbora Vladimir Milošević kaže da odluka nije validna jer je deo Statutarne komisije suspendovan, dok aktuleni v.d. predesednik niškog odbora Vladimir Domazet kaže da je ista odluka stigla i za 3 raspuštena opštinska odbora.

Turbulencijama u DS-u nema kraja, a to se iz centrale stranke preliva na lokalne odbore.

I vrapci na grani znaju da trenutno u DS-u postoje 2 struje. Jednu predvodi legitimno izabrani predsednik Zoran Lutovac, a glasnogovornici druge struje su potpredsednik demokrata Dragoslav Šumarac, Branislav Lečić, Balša Božović, Radoslav Milojčić Kena, ali i Vida Ognjanović.

Dve struje postoje i u Nišu, a odlukom da se poništava odluka o raspuštanju "pohvalio" se Domazet.

Tamo piše da je odluka o raspuštanju niškog odbora doneta na telefonskoj sednici 15. juna ove godine i da nije validna, jer nije ispoštovana procedura koju predviđa Pravilnik o lokalnoj organizaciji DS.

Uvidom u Odluku Izvršnog odbora utvrđeno je da ista čak ima i formalne nedostatke, s obzirom da ne sadrži ni obrazloženje - stoji u odluci Statutarne komisije.

Potpisnik odluke je Srđan Sandić koji je, kako piše Danas, suspendovan još početkom juna i trebalo bi da se formira nova komisija.

vladimir milošević Milošević kaže da će se uskoro sve rešiti; Foto: DSTo potvrđuje i Vladimir Milošević član Izvršnog odbora iz Niša koji zato i ovu odluku smatra nevalidnom.

Suspendovni su pojedini članovi Statutarne komisije na 12 meseci iz stranke. To što se sada dešava oni to rade na svoju ruku i totalno protivstatutarno. Zvanične i jedine validne odluke jesu odluke Predsedništva i odluke Izvršnog odbora. Odluka nije validna, jer to je sve posledica njihovog imaginarnog Glavnog odbora održanog na stepeništu u “Madlenijanumu” - kaže Milošević.

Domazet, sa druge strane, kaže da je svestan situacije u stranci, ali dodaje i da je Statutarna komisija iste odluke donela i za 3 raspuštena opštinska odbora u Panteleju, Niškoj Banji i na Paliluli.

domazet Vladimir Domazet samo traži fer skupštinu; foto: arhiva JVOtvoreno je, napominje Domazet, za drugu stranu za koju ističe da nije za saradnju sa Vučićem, kako ih optužuje Zoran Lutovac, već za poštovanje demokratije u Demokratskoj stranci.

Naš cilj je da se održi izborna Skupština, opšta za sve. Da Lutovac učestvuje i da svi organi daju i polože račune i da se glasa. Ako on dobije većinu, niko ne pokušava da ga smeni mimo organa stranke ili bilo kog drugog. Ne želimo izbacivanja i dalje podele - kaže Domazet.

Odluke Statutarne komisije imaju delovodnik i pečat DS-a, a Milošević kaže da ne zna kakav je to pečat, jer je onaj pravi, kako kaže, kod predsednika Lutovca.

Podsetimo, niški odbor i 3 opštinska raspušteni su nakon odluke njihovih članova i predsednika da učestvuju na nedavno održanim izborima iako je DS proglasila bojkot.

Nakon toga je donedavni lider niških demokrata MIodrag Stanković podneo ostavku i pridružio se grupi “Niš, moj grad” koja je učestvovala na izborima i ušla u lokalni parlament.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    19:31 // 9. 7. 2020.

    Gotovo je sa DS- om u Nisu ! Razgradjena, zahvaljujuci svim vidjenijim clanovima, dozivela je sudbinu SPO -a !

  • đura

    06:54 // 9. 7. 2020.

    Kada vam to kaže Domazet bivši radikal morate mu verovati .

  • kaktus

    17:50 // 8. 7. 2020.

    Ljudi zar je moguce da niste svesni svog rejtinga i da ništa ne zakljucujete iz istog - ta stranka služi samo za blaćenje i izvrgavanje ruglu gasit je

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: