Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 24. 4. 2024.

| Politika

Stranka slobode i pravde ne izlazi na lokalne izbore u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Jelena Milošević
Jelena Milošević: "Ovo nisu izbori već farsa"; foto: JV

Na Gradskom odboru Stranke slobode i pravde odlučeno je da ta stranka neće učestvovati na lokalnim izborima koji će u Nišu biti održani 2. juna, rekla je Jelena Milošević, narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora SSP-a. Ona kaže da to "nisu izbori već farsa i da će Nišlije morati da imaju poštene izbore".

Nakon najave predsednika SSP-a Dragana Đilasa da će ova stranka neće izaći na izbore u Beogradu koji će biti 2. juna, istu odluku doneo je i Gradski odbor u Nišu.

Gradski odbor Stranke sloboda i pravda neće učestvovati na lokalnim izborima 2. juna jer za nas to nisu izbori nego farsa. Ništa od preporuka ODIR-a nije promenjeno, izborni uslovi, bar u Nišu, gori su nego 17. decembra, budući da smo dokazali migracije birača iz Žitorađe, Leskovca, Bele Palanke. Komisija koja treba da se formira za kontrolu biračkog spiska nema smisla jer je ostalo pet nedelja do izbora - rekla je Jelena Milošević.

Ona je istakla da je SSP dokazao migraciju birača na primeru kandidata za odbornika u Skupštini Žitorađa koji se nakon decembarskih izbora preselio u Niš.

Poučeni praksom, jedna Nišlijka je preko našeg pravnog tima podnela krivičnu prijavu kako bi lice odjavila sa svoje adrese. To je počela u decembru i institucije do danas nisu odjavile to lice. Ono se i dalje vodi u biračkom spisku na tu adresu. Mi smo predložili izmenu Zakona kako bi se svi izbori odložili za jesen kako bi imalo smisla da se sredi birački spisak i spreče migracije birača - dodala je Milošević.

Članica je Predsedništva Stranke slobode i pravde kaže da ova odluka ne zaustavlja njihovu borbu za bolji život.

Ostajemo dosledni u svojoj borbi i kao što smo dosad otkrivali afere i zastupali interese građana, nastavljamo to da radimo. SSP je najviše afera otkrio i jedna je od napadanijih stranka na lokalu. Nišlije će morati da imati poštene izbore, iole poštene izbore. To je osnovna civilizacijska tekovina - dodala je narodna poslanica.

Najavu da će Gradski odbor SSP-a odlučiti da li će izaći na izbore u Nišu dala je juče, kada je naglasila da tu odluku neće doneti vrh stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bravo

    20:48 // 3. 5. 2024.

    Ljudi, ne zamajavajte se sa tzv izborima 2 juna.
    Sve je već odlučeno i režirano.
    Narod još nije spreman za novu vlast.
    Za dvadesetak godina biće. Dotle trpite i ćutite. Biće leba i salame.

  • Vesna

    19:56 // 25. 4. 2024.

    Mislim da je ova žena borac,da se ona pitala borila bi se i izborila.Verovatno je centrala iz Beograda odlučila tako.Na našu žalost,a na sreću vlasti

    • rene

      10:29 // 28. 4. 2024.

      borac za novac...

  • mile

    19:47 // 25. 4. 2024.

    Kad izadjes na izbore mozes da biras.
    Milic SNS projekat.
    Djokica SNS klijent.
    Mikica SNS zaposlenik.

    Ipak cu da glasam za SNS, a ne za ove njihove botove.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: