Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:13, 31. 12. 2018.

| Politika

SzS kreirao listu beščašća niškog SNS za 2018: Od poklanjanja aerodroma do izgorelih kola

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Gradska kuća
U Svezu kažu da je ostalo još dosta stvari koje nisu mogle da stanu na listu; foto: arhiva JV

Hapšenje direktora Direkcije za javni prevoz, udarne rupe, poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi, saobraćajna nesreća u Donjem Međurovu, ali i pritisak na Južne vesti preko Poreske uprave i policije, samo se neke od stavki sa top liste “beščašća niškog SNS režima” za 2018. godinu, koju je sačinilo niško “krilo” opozicionog bloka Savez za Srbiju.

Završetak 2018. godine niški SzS beležava” top-listom najvećih nesupeha gradske vlasti, koji kako kažu u SzS “vlada silom, neznanjem i strahom”.

Na 10. mestu je hapšenje većnika Branislava Kačara, kao i hapšenje direktora i funkcionera Direkcije za javni prevoz. Na 9. je "izgubljeni" izveštaj Radne grupe koja je ispitivala malverzacije u Gorici. Mesto ispred je paljenje automobila po Nišu i hotela u Niškoj Banji - navode u Savezu za Srbiju.

Na listi se nalazi i poklanjanje aerodroma, stravičan sudar autobusa i voza u Donjem Međurovu kod Niša, udarne rupe koje se nalaze svuda po gradu, ali i pritisak na Južne vesti preko Poreske uprave i policije koja je saslušavala novinara ovog portala sa namerom da otkrije izvore. Pored toga, mesto na top-listi "pronašla" je i "groteskna kadrovska politike" Pozirišta lutaka, Narodne biblioteke "Stevan Sremac" i Narodnog pozorišta.

Međutim, lista od 10 stavki bila je tesna za sve što je loše urađeno u Nišu u zalazećoj godini.

U ovu Top listu beščašća i nesposobnosti jedne vlasti koja je izgubila smisao za realnost nisu ušli ni ogromna zagađenost vazduha, ni partijsko zapošljavanje, ni stanje deponije i otpadnih voda, ni psi lutalice, ni korupcija u građevinskoj inspekciji i mnogo drugih muka koja su prelepi Grad Niš pretvorile u "prokletu kasabu" iz koje se beži glavom bez obzira - ističu u SzS.

Oni ističu još i da je "SNS režim potpuno izgubio kompas" i da je "paralasin strahom od predstojećeg izvesnog pada".

Top-lista:

10. Hapšenja većnika, direktora i funkcionera Direkcije za javni prevoz;

9. U kabinetu Gradonačelnika sakriven Izveštaj Radne grupe koja je ispitala malverzacije u JP Gorica, nakon toga vođa sindikata Gorice dobio otkaz jer je medijima saopštio skandalozne podatke o sahranjivanju socijalno ugroženih Nišlija;

8. Bezbednost u Gradu, paljenje automobila, izgoreo hotel u Niškoj Banji;

7. Kolovozi i trotoari  u gradu prepuni rupa;

6. U upravnim odborima javnih preduzeća samo predstavnici vlasti - vlast izjavila da može da kontroliše samu sebe;

5. Groteskno vođena kadrovska politika – na primeru Bibloteke, Lutarskog i Narodnog pozorišta;

4. Mediji u gradu plaćeni novcem građana zatvoreni za drugačije mišljenje, instrumentalizacija Poreske uprave i finansijsko-politički pritisak na medijski portal Južne vesti, zloupotreba institucija za privođenje novinara;

3. Strahovite razmere siromaštva i bede koja dovodi do samoubistva ljudi, kao i do iseljavanja mladih i srednjeg sloja građana Niša i svemoć javnih izvršitelja, od kojih najbogatiji stoluje u Nišu, i pokušaj samospaljivanja žene-invalida izbačene iz stana;

2. Poklanjanje Vladi uspešnog Aerodroma "Konstantin Veliki“ da bi ga uništila, zbog obaveza preuzetih u neobjavljenom ugovoru sa "Vansijem", a na čijem je sajtu mapa Srbije prikazana bez KiM;

1. Užasna nesreća na neobezbeđenom pružnom prelazu kod Donjeg Međurova u kojoj je voz prepolovio autobus prepun putnika i u kojoj je poginulo pet i povređeno više desetina ljudi, dok na mnogim obezbeđenim prelazima rampe i ne rade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    23:05 // 31. 12. 2018.

    Postovani prijatelji nikada gora vlast nije postojala u ovo drzavi.
    Za Niš bez straha
    Želim vam uspešan početak nove godine

  • posmatrac

    22:30 // 31. 12. 2018.

    daleko visoko ....samo sto su neki razumeli a neki nisu....sta ces...narocito ovaj sa dovoljnom kolicinom putovanja a ipak ne ume da cita između redova, valjda zbog životnog stila i daleko visokog obrazovanja...izgleda pobego sa časa kad se pičalo o ironiji, alegoriji, satiri...

  • Tivat

    19:22 // 31. 12. 2018.

    Top lista bi mogla da broji ,bar,50 stavki !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: