Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:16, 1. 7. 2021.

| Politika

Tadić: Nekoliko opozicionih kolona i dogovor oko predsedničkog kandidata

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti

Moj predlog opozicionim strankama je da sednemo za jedan sto i dogovorimo podelu uloga, kaže bivši predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić, a sada lider Socijaldemokratske stranke. Dok obilazi odbore po Srbiji i jača svoju organizaciju, kaže da je njegov predlog za predstojeće izbore izlazak opozicije u nekoliko kolona i dogovor oko predsedničkog kandidata.

Mišljenje Tadića, koji je vodio DS od ubistva Zorana Đinđića, je da je stanje u opoziciji trenutno takvo da se lideri opozicionih stranaka trenutno bore za prvenstvo ne protiv Vučića, nego u opoziciji.

Ja to nazivam borbom za bolje mesto na Titaniku. Moje je predlog opoziciji da sednemo za pregovarački sto, ne trebaju nam kamere, i da dogovorimo podelu uloga - rekao je Tadić.

Kao zanimljiv model je izneo mađarski, ali i druge primere iz regiona koji su dali rezultate. Na kraju predlaže i svoju ideju.

Moje uverenje je da se mora formirati jedan blok levog centra sa idejom Evropske unije i desnog centra sa ili bez ideje EU. Dva ili tri bloka političkih stranaka koje dele politički prostor, kako bismo imali na kraju dogovor da sa vlašću nećemo formirati Vladu i da ćemo mi između sebe formirati Vladu i dogovoriti se oko predsedničkih kandidata - kaže Tadić.

Za sebe kaže da je spreman da ponovo uđe u trku za predsednika Srbije, ali samo pod određenim uslovima.

Pod uslovom da vidim da niko od drugih opozicionih kandidata ne može da pobedi i da ne može da ispravi strahovite greške i destrukcije koje Vučić ostavlja u sistemu, jer Vučić pre svega razara struktura ovoga društva. On konfrontira ljude i to su opasni procesi - rekao je Tadić. tadic2 Priznao i da je grešio; foto: JV


“Sa Pajtićem nisam ulazio u spor dok me nije optužio”

Uz konstataciju da svako zna kakvu je ulogu imao u politici, Tadić odgovara na aktuelnu debatu koju vodi sa, takođe, bivšim liderom DS Bojanom Pajtićem o tome ko je uništio demokratsku stranku.

Ja sa Pajtićem nisam ulazio u taj spor dok me on nije optužio da sam uništio Demokrtasku stranku što je blasfemija i besramno, ali Bože moj, svako od nas zna ko je kakvu ulogu je imao u politici. Da, nekada su ljudi koji su me nasledili u DS-u uspešno lagali naše članstvo da sam ja rasturio Demokratsku stranku. Ja sam ovde da razgovaram i sa njima. Da objasnim šta sam radio - kaže Tadić.

Kakav je Tadić plan imao i ima za NIš, da li se i zašto Vučić kiti tuđim perjem, zašto nije uspeo da uradi sve što je planirao, dokle se stiglo sa ujedinjenjem DS-a i zašto su neki najbliži saradnici bili pogrešni, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ilić

    16:54 // 2. 7. 2021.

    Tadić skloni se, i predložite nekog omladinaca Anonimus, školovanog, pametnog, prekaljenog, neukaljanog. Imaj časti i obraza. To je jedini način da se Srbija reši komunističke vladavine Vulina i Vučića

    • Razbibriga

      20:03 // 3. 7. 2021.

      Sve ovo sto si ti naveo, ocigledno, da ti nisi ! U misiju rupu, pa cekaj da ti drugi rese zivot,dostojan coveka !

    • Slobodanka Cuca Nikolic

      01:27 // 5. 7. 2021.

      Ha ha Vulin i Vučić koministi! Znate li vi šta ovde pišete?! Radikal AV komunista ha ha ha

  • sićevo

    11:25 // 2. 7. 2021.

    Srbijanci da glasaju za Srbijanca čiji su se preci borili sa Karađorđem za oslobođenje ... ima Srbija pametnih za Izvoz zato SRBIJI NE TREBAJU nekakvi ko zna odakle sa mutnim i nejasnim poteklom

    • Smuk

      12:20 // 2. 7. 2021.

      @sićevo : Sve pametne izvezosmo i ostade ih vrlo malo , kao što vidiš.

  • Dragan

    08:58 // 2. 7. 2021.

    I ti i Živković i ostali-sklonite se, jer je rezutat vaše folirantske vlasti vidljiv-SNS zlo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: