Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 1. 11. 2023.

| Politika

Telefonska SNS kampanja prešla i na studente, Nišlijka pita ko to preuzima njene lične podatke

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
sns pozivi
Studentkinja pita odakle njen broj; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

“Dobar dan. Zovem iz štaba Srpske napredne stranke” - počela je priču preko telefona nepoznata žena, kada je studentkinja iz Niša M. S. prekinula i upitala odakle joj uopšte njen broj. Sličnu situaciju imali su još neki niški studenti, a direktor Studentskog centra Rade Rajković tvrdi da prvi put čuje za to i da "nema šanse" da je neko došao do spiska podataka o studentima u sistemu.

M. S. je, kaže, užasnuta time što njene podatke može da pribavi i koristi bilo koja stranka bez njenog odobrenja, naročito zato što ne daje olako svoje podatke.

Žena me je pitala da li razgovara sa M. S. Rekla sam da. Onda se predstavila i rekla da je iz štaba SNS-a i pomenula Aleksandra Vučića. Presekla sam je pitanjem odakle joj moj broj. Nasmejala se, pa ućutala, kao da nije imala spreman odgovor. Zatim je rekla da joj je taj broj dostavljen kao kontakt osobe koja bi predsednika podržala na predstojećim izborima. Rekla sam da nema šanse da ga podržim. Opet sam je pitala ko joj je dostavio broj. Rekla je: “Neko od Vaših bližnjih”. To mi je odmah bilo sumnjivo - priča studentkinja.

Saznala je da su u Studentskom domu sličnu situaciju imali još neki, pa je posumljala da kruži određeni spisak sa podacima.

Inače, poziv je primila juče oko 11 sati, nakon jednog propuštenog poziva, a broj telefona nije moguće pozvati nazad.

Smeta mi uznemiravanje preko telefona, zato dosta vodim računa o deljenju svog kontakta. To znaju i moji prijatelji i porodica i nikada ne bi moj kontakt prosledili bez mog znanja. Zato se pitam na koji način je ova stranka pribavila moje podatke - kaže studentkinja.

Direktor Studentskog centra Rade Rajković kaže da sa studentima ima odličnu komunikaciju i da ne može da veruje da takva informacija nije došla do njega.

Mi sa studentima svakodnevno razgovaramo preko upravnika i referenata. U svakom domu se nalaze po dva referenta, koji su im kao roditelji. Njima se požale za svaki problem koji imaju. Dođu, razgovaraju, dobiju savet. Ne mogu da verujem da mi to ne znamo. Referent je adresa za takav problem i studenti to znaju - kaže Rajković.

Teoretski, dodaje, nema šanse da je neko mogao da uđe u sistem podataka studenata i preuzme brojeve telefona jer su standardi zaštite, kako navodi, jaki.

Kako Južne vesti nezvanično saznaju, broj telefona sa kojeg je M. S. primila poziv je 0117853870 i pripada firmi koja se bavi istraživanjem tržišta i ispitivanjem javnog mnjenja.

Novinari Južnih vesti poslali su pitanje o tome odakle im brojevi telefona pojedinih građana Srbije, ali odgovora nema do objavljivanja teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danijel

    23:15 // 2. 11. 2023.

    Svi u Srbiji znaju za koga neće glasati. Problem je što većina ne zna za koga da glasa.

    • Panta

      16:43 // 23. 11. 2023.

      Zovu sa broja koji nije registrovan.

  • Tarmi Tikić

    01:23 // 2. 11. 2023.

    U Nišu su zadnje izbore pukli u Nišu pogotovu u Medijani zato i nisu smeli sad da raspišu lokalne, toliko su pukli da ljudima po preduzećima raskidaju ugovore zbog ,,lajkovanja opozicionih i sarkastičnih sadržaja" plaše se svoje senke, završili su karijeru ješće parizer svaki dan kad budu iza rešetaka...

  • milutin

    18:05 // 1. 11. 2023.

    Mene je juče umiljat glas neke silikonke pozvao i predstavila se da zove iz izbornog štaba A.V.na pitanje odakle joj moj broj odgovor je bio nije bitn

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: