Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:04, 31. 3. 2023.

| Politika

Tihomir Perić novi poverenik Ruske stranke u Nišu - prva politička funkcija posle 30 godina u SRS

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
Tihomir Perić
Perić (u sredini) novi poverenik Ruske stranke za Niš i Nišavski okrug; Foto: Arhivska fotografija, izvor SRS

Nekadašnji gradski i opštinski većnik, koji je 30 godina bio istaknuti član SRS - Tihomir Perić, novi je poverenik Ruske stranke za Niš i Nišavski okrug. Kaže da prethodne 3 godine nije bio član nijedne stranke, nakon napuštanja radikala, ali da je uvek bio rusofil. Zato ističe da će novu funkciju iskoristiti da podigne ovu stranku i očekuje dobre rezultete na izborima, kao i da će biti "prevaga vlasti ili opoziciji", jer kaže da svi očekuju pad SNS u Nišu.

Nepuna dva meseca od zvanične odluke Ruske stranke da raspusti Gradski odbor u Nišu i sa mesta predsednika smeni Milana Krstića, jer su tvrdili da je umesto njega za izbore potpise sakupljala njegova bivša, Srpska napredna stranka - izabrali su novog poverenika.

Biće to poznato lice u Nišu, bivši radikal Tihomir Perić, koga je Predsedništvo 17. marta i zvanično imenovalo, a biće zadužen za Niš i Nišavski okrug.

Gospodin Perić ima dugogodišnje političko iskustvo sa izraženim patriotizmom i proruskom orijentacijom. Imajući u vidu da nam uskoro predstoje gradski, lokalni, a verovatno i parlamentarni izbori Predsedništvo Ruske stranke je zauzelo stav da će novoimenovani poverenik u što kraćem roku najbolje revitalizovati dosadašnje odbore na teritoriji Nišavskog Upravnog okruga i grada Niša - navode iz Ruske stranke.

radikali niš 30 godina bio radikal, a nakon 3 godine bez političke funkcije dobio poverenje da predvodi Ruse; foto: JV arhiva/ Vanja Keser Perić kaže da nije lako prihvatio novu političku funkciju, prvu posle trogodišnje pauze, koliko je i prošlo od njegovog napuštanja SRS, gde je bio 30 godina, od osnivanja stranke sve do marta 2020. godine, kada se povukao pred izbore.

Kada sam se povukao iz Srpske radikalne stranke na poslednjim izborima pomagao sam nešto Šapićevoj stranci, nisam bio član. Ovo mi je prvo angažovanje, ali ja faktički nisam ništa promenio od moje ideologije koju sam baštinio u SRS, u kojoj sam bio 30 godina. Ja sam još kao član SRS uvek bio Rusofil, prosto imao sam kontakte sa Ruskom strankom, sa predsedništvom, oni su mi nudili da preuzmem, ja da pravo da vam kažem nisam bio nešto mnogo voljan, u smislu dosta mi je bilo politike, ali prosto nisam mogao da odbijem i preuzeo sam Rusku stranku - kaže Perić.

Nekadašnji gradski i opštinski većnik u Nišu kaže da planove koje ima na novoj funkciji su da Rusku stranku digne na viši nivo, da formira mesne i opštinske odbore, a da je to i radio maltene ceo politički život.

Kaže da ima mnogo simpatizera u Nišu, kao i onih koji su za tu političku opciju, pa je optimista.

Biće puno poznatih lica, ali tek treba da imenujem poverenike za opštinske odbore i ne želim da žurim. Ako budu izbori do kraja godine onda ću to da ubrzam, ali ako ne budu do iduće godine praksa je pokazala i moje političko iskustvo da ne treba da žurim, da je bolje da stavim prave ljude, nego da pogrešim kadrovski. Ima tu puno ljudi koji su zainteresovani, doktori, lekari, akademici koji se nude, tako da bićete pravovremeno obavešteni - navodi Perić.

Na osnovu dosadašnjeg političkog iskustva kaže da ne veruje da će izbora biti na jesen, ali da je njegov utisak da je počela kampanja vladajuće stranke, pa ga to ne bi iznenadilo.

Ne precizira da li će u Nišu i okrugu sarađivati sa nekim i sa kim, ali kaže da za to nema ograničenja u stranci i da bez obzira na centralu ovde mogu da sarađuju sa kim žele.

Imamo odrešene ruke da sarađujemo sa bilo kojom strankom sa kojom procenimo da možemo da dignemo Niš na noge i da eliminišemo sve ove anomalije za koje svakodnevno slušamo i za nezadovoljstvo građana Niša. Ja se iskreno nadam da ćemo mi kao Ruska stranka da prođemo mnogo bolje na sledećim izborima i dobijemo mnogo više mandata nego što ih imamo sad. Mi ćemo možda biti ta neka prevaga za sadašnju opoziciju i sadašnju vlast, govorim za Niš, jer svi očekuju pad vladajuće stranke i to i oni znaju - zaključuje Perić.

Podsetimo, Tihomir Perić je bio opštinski većnik u Medijani i Panteleju, a nakon izbora 2016. zamenik šefa odborničke grupe SRS u Skupštini grada Niša. Za vreme mandata gradonačelnika Darka Bulatovića bio je gradski većnik zadužen za građanska stanja i inspekcijske poslove.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Patriota

    18:50 // 23. 4. 2023.

    koga laze 2020 preao kod sapica bio 5 na listi za grad uso sa sns u vlast izabran za predsednika komisije na grad preso u sns kad i sapic sad ga sns zaduzio da bude u rusku stranku. Inace nije se povuko iz srs nego je pobego jel je kao predsednik GO na GO bio preglasan sto se tice gradse liste Jelena Stojanovic je pobedila na glasanju i izabrana da bude nosilac liste

  • Joe

    00:38 // 3. 4. 2023.

    Živ nepismen.

  • ilija

    15:05 // 2. 4. 2023.

    srbija je velika zemlja ako i afrika ima interesa tu zasto da ne.tulumbe za svako

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: