Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 1. 12. 2017.

| Politika

"U Nišu su bezbedniji oni koji nisu na pozicijama i funkcijama"

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti

Posle serije automobila u plamenu, učesnici debate Južnih vesti i poznati niški političari Momir Stojanović, Branislav Jovanović, ali i Miloš Banđur koji je, kako sam kaže, bio moguća žrtva odmazde zbog toga što je sabotirao nameštanje izbora za direktora Vodovoda, složili su se da u Nišu niko nije bezbedan. Ipak, Banđur kaže da su posebno ugroženi oni koji su na funkcijama.

Zamenik gradonaćelnika Niša, kome je automobil izgoreo preko noći 16. novembra, kaže da je kada je bio raspisan konkurs za nove direktore niških preduzeća, dobijao i “prijateljske” savete da ne učestvuje u toj trci.

Došao sam do dokaza da kandidat kome je unapred obećano to mesto ne ispunjava zakonske uslove za to. Komisija je bila upoznata s time, ali niko nije reagovao i baš taj kandidat bio je predložen za direktora Vodovoda. To je Gradsko veće odbilo, i postavilo v.d. direktora - kaže Banđur.

Borba oko funkcija, dodaje, mogući je uzrok podmetanja požara na automobilima, pa su najugroženiji oni koji su na nekoj poziciji u gradu.

Svi smo zabrinuti posle ovoga, ali građani koji nisu na pozicijama i funkcijama su bezbedniji od nas - rekao je Banđur.

Da je situacija u gradu zabrinjavajuća, stav je i Momira Stojanovića, koji je upozorio na to da su goreli automobili i načelnika pojedinih službi i inspektora niške Policijske uprave.

On predviđa i nove turbulencije u niškoj Srpskoj naprednoj stranci i stava je da će stradati upravo oni koji su u pravu.

Dešava se sukob malog preostalog zdravog jezgra SNS i sve većeg krila koje je u sprezi sa kriminalnim grupama. Paljevina auta je obračun izabranih sa neizabranim direktorima. Eto da uputim Policijsku upravu koja nikako ne može da uđe u trag počiniocima - rekao je Stojanović.

Branislav Jovanović je u emisiji ocenio da je najviše tendera upravo u Vodovodu, i to onih velike vrednosti, te da tu ima prostora za razne zloupotrebe.

O trenutnoj političkoj situaciji u Nišu, u gradskom odboru SNS, o bezbednosti svih građana i temema koje ovih dana "tresu" nišku javnu scenu, pogledajte u emisiji “60 minuta”.

* Redakcija Južnih vesti izvinjava se gledaocima zbog tehničkih problema tokom živog prenosa emisije, kao i zbog kašnjenja emitovanja cele debate "60 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krle

    12:34 // 6. 12. 2017.

    Poštovanom zameniku gradonačelnika podrška da istraje u borbi za istinu i prave vrednosti. Veliki profesionalac u radu i pre svega izuzetan ČOVEK. Oni koji su krenuli na njega nisu mu ni do lolena. Poverenik Zvezdan je čovek sa lošim namerama, to je svima koji prate njegov rad u stranci odavno jasno i zato treba da ode da bi zustavili propadanje stranačke organizacije.

  • gordana

    08:02 // 5. 12. 2017.

    Gospodo, mene interesuje kako to da nadlezni iz policije jos nisu dala nikakvo obavestenje o paljenju auta gos.Milosa Bandjura,isto tako me interesuje kako to da niko iz partije kojoj gos.Milos pripada nisu sazvali sastanak i svi jedinstveno stali uz njega i osude ovaj vandalizam.Bruno ne znam iz kog razloga pricas protiv Milosa pa nisi ti pametniji od Apelacionog suda,velika podrska gos.Milosu.

  • Milan Mitic

    21:23 // 4. 12. 2017.

    Podrska Milosu i da se sto pre pronadju pocinioce ovih nedela...ocigledno je da nekome smeta sto je covek od reci sto nije korumpiran sto ono sto misli iza toga i stoji... zato im i smeta...ali nadam se da je pravda dostizna i da ce pronaci i kazniti one koje su ovo uradili...I one koji su to narucili...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: