Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 18. 12. 2023.

| Politika

U niškoj Medijani "Srbija protiv nasilja" dobila više glasova nego naprednjaci

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
izbori
Najbolji rezultat naprednjaka u Niškoj Banji i Crvenom Krstu, a najlošiji u Medijani; foto:Jelena Mišić

Prema preliminarnim rezultatima koje je sa svom sajtu objavila Republička izborna komisija, u niškoj Opštini Medijana, gde je i bila najveća izlaznost u Nišu, lista SNS-a je na parlamentarnim izborima osvojila 33,6%, dok je najviše glasova - 39% pripalo listi "Srbija protiv nasilja". Naprednjaci su u opštinama Palilula i Pantelej dobili oko 44 % glasova, a u Crvenom Krstu i Niškoj Banji oko 53 %.

Zvaničnih informacija o rezultatima parlamentarnih izbora u Nišu iz Gradske izborne komisije nema i kažu da će sa podacima izaći sutra, ali su rezultati objavljeni na sajtu RIK-a. Prema ovim podacima, najveća izlaznost je bila u Opštini Medijana - 61%, dok je u Paliluli bila 54%, Crvenom Krstu 54%, a u Opštini Pantelej i Niškoj Banji 59%.

Najzanimljiviji su rezultati iz Opštine Medijana, prema obrađenih 43 biračkih mesta od okupno 44. Najviše glasova osvojila je lista "Srbija protiv nasilja" - 39%, a iza njih su SNS sa 33,62%, potom lista čiji je nosilac Branimir Nestorović sa 6,18%, Koalicija NADA ima 5,69% glasova, a socijalisti 5,25 %.

screenshot foto: RIK (printscreen)

U Opštini Palilula naprednjaci su osvojili 44,11% glasova, lista "Srbija protiv nasilja" 26,57%, SPS 6,14%, lista "Mi - glas iz naroda, prof.dr Branimir Nestorović" 5,72, Koalicija NADA 5.61% i Koalicija Dveri i Zavetnika 3,38%.

Od 34 biračkih mesta u Opštini Pantelej svih 34 su obrađeni na sajtu RIK-a, a najviše glasova dobila je lista SNS-a 41,25%, dok je lista "Srbija protiv nasilja" dobila 29,16%.

U opštinama Crveni Krst i Niška Banja naprednjaci su najbolje prošli - sa oko 53 % glasova, dok je lista "Srbija protiv nasilja" dobila 19,6 u Banji i 17,99 u Crvenom Krstu.

Podsetimo, u Nišu su samo održani parlamentarni izbori, a pravo glasa imao je 228.491 građanin.

Iz opozicije su juče ukazali na brojne nepravilnosti tokom glasanja. Prijavu policiji zbog sumnje na krivično delo kupovina glasova podneli su iz koalicije "Srbija protiv nasilja", jer kažu da imaju dokaze da se deo hale "Čair", gde je bio kol-centar SNS, na dan izbora koristi za plaćanje glasova. Đorđe Stanković je rekao i da su na izbornom mestu u OŠ "Ćele-kula" sprečili takozvani "bugarski voz".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdjan Mitić Medijana

    09:56 // 20. 12. 2023.

    Pada na proleće SNS u Nišu haha

  • Dragan Petrovic

    07:44 // 19. 12. 2023.

    Kao sto je Sloba pricao glas akademika isto vredi kao glas seljaka,pa je daleko dogurao..,od grada ne treba praviti selo,ne od carskog grada gospodzo iz Dobrujevca...ceka te pakleno prolece,a u BG komesanje,neki bosanci se doselili iznenada,verovatno se spremaju vec uveliko da menjaju prebivaliste,ili ce Rumen Radev da dodje u posetu sa 50 autobusa na prolece,a neki i ostanu...

  • Iva

    02:54 // 19. 12. 2023.

    Pa sjajno što je opština Palilula glasala za naprednjake. 44% ljudi koji živi ovde misli da su glibavica, jezera i đubrišta vrlo napredna. Ja kupila još jedan par postavljenih gumenih čizmi, a vi sugrađani gacajte po Paliluli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: