Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:34, 9. 11. 2018.

| Politika

Ukazivanje na "prljave" političke igre SNS u Srbiji Perišić nazvao vređanjem države

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
490x370-Zoran-Perisic.jpg
Kritikovao kolege jer se žale na pretnje, pritiske i ucene; foto: Vanja Keser/arhiva

O pritisku centralne vlasti na Grad Šabac, ucenama i pokušajima kupovine odbornika od strane predstavnika Srpske napredne stranke koja je u opoziciji, članove Saveta Evrope upoznao je gradonačelnik ovog grada Nebojša Zelenović. Ovu kritiku stanja demokratije u Srbiji, bivši gradonačelnik Niša i funkcioner SNS Zoran Perišić nazvao je “vređanjem i napadanjem države”.

Šabac je jedan od 3 grada u Srbiji koji je u rukama opozicije - uz Paraćin i Čajetinu i gde na vlasti nije najveća Srpska napredna stranka. Prvi čovek Šapca Nebojša Zelenović na sednici Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Saveta Evrope predočio je pretnje i ucene kojima su izložene sredine u kojima naprednjaci nisu glavni. Desetine izjava odbornika o pritiscima kojima su bili izloženi predate su ovoj organizaciji.

Centralna vlast u Srbiji je pod kontrolom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i stranke na čijem je on čelu, Srpske napredne stranke. U lokalnim samoupravama u kojima je SNS izgubila lokalne izbore, već više od šest godina ogroman broj odbornika je izložen pritisku centralne vlasti. Cilj je da SNS, bez izbora, od opozicije postane vlast. Ovo političko nasilje u Srbiji se zove prekomponovanje. To je inače nova reč koju smo dobili u prethodnom periodu - naveo je Zelenović.

“Svedočenje” Zelenovića pokrenulo je “naprednjačku ofanzivu” na Šabac. Danima u srpskom parlamentu poslanici SNS sipaju uvrede na račun šabačke vlasti - “da blate svoju zemlju”, “kleveću” i da Šabac posredno vodi narko-mafija. Prvi “kamen” u ovom frontalnom napadu “bacio” je preko društvenih mreža bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić, izjednačavajući vlast SNS sa državom.

Bivši gradonačelnik Niša je, kao šef delegacije Srbije u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, bio u Briselu dok je Zelenović kritikovao stanje demokratije u Srbiji.

Pet godina sam u Savetu Evrope i nikada nisam čuo da je neki govornik vređao svoju zemlju. Do danas. Zelenović iz Šapca i Paunović iz Paraćina su napali sopstvenu državu tražeći alibi za nerad i neuspehe a sve to kritikujući sopstvene odluke iz prošlosti - naveo je Perišić.

Fenomen nasilnog “prekomponovanja”, na koje je ukazivao prvi čovek Šapca, Perišić na Tviteru objašnjava “jednostavnom demokratskom promenom mišljenja”.

Mandati pripadaju odbornicima i poslanicima po zakonu koji su oni i njihovi doneli. A demokratija je i kada neko promeni mišljenje, čak i ako Vam se ne svidi - objašnjava Perišić.

Pet godina sam u Savetu Evrope i NIKADA nisam čuo da je neki govornik vredjao svoju zemlju. Do danas. Zelenović iz Šapca i Paunović iz Paraćina su napali sopstvenu državu tražeći alibi za nerad i neuspehe a sve to kritikujući sopstvene odluke iz prošlosti.

— Zoran Perišić (@ProfdrPerisic) November 6, 2018

Omladina niškog DS: Najgori gradonačelnik, vređa građane koji nisu za SNS

Niška Demokratska omladina uzvratila je Perišiću rekavši da on kritikujući legitimno izabranu vlast u Paraćinu i Šapcu, samo još više pokazauje bezobrazluk i nesposobnost sadašnje vlasti. Demokratska stranka Demokrate uzvraćaju udarac; Foto: JV / P. Blagojević

Kao neko ko je ubedljivo najgori gradolnačelnik u istoriji Niša, Zoran Perišić danas kupuje političke poene tako što napada legitimnu izabranu lokalnu vlast u Šapcu i Paraćinu i to samo zato što se nažalost svojim radom ne može pohvaliti. Niš je danas pretvoren u grad kablova u kojem se mladi školuju kako bi otišli iz njega, u grad u kojem se mladi plaše za svoju bezbednost, u kojem se posao dobija isključivo preko partijske knjižice SNS - navode mladi DS.

Niš je grad u kojem se mladima uzima budućnost, tvrdi omladina DS, dok se za funkcionere SNS kupuju skupoceni službeni automobili.

Gospodine Perišiću, nemojte vređati građane Republike Srbije samo zato što ne glasaju za SNS. Nemojte vređati građane samo zato što niste uspeli da ih uplašite. Demokratska stranka će uvek brinuti o građanima, u Paraćinu to rade već dvadeset godina, a u Šapcu tek dve - kažu iz DS.

Šabac i Paraćin su dokaz da nije uspelo ukidanje demokratije u Srbiji, kažu mlade demokrate, a Perišiću poručuju da će “uskoro i Niš biti slobodan grad”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zika Jankovic

    12:07 // 13. 11. 2018.

    Drzavni posao se ranije dobijao preko Banane. ko moze neka posvedoci o redovima ispred njegove kancelarije u strankama u kojima je bio. Sada je, naravno, jos gore, jer ovi sada su bez ikakvog obraza i ocigledno sa jasnom namerom Velikog Vodje da naprave jednopartijsko jednoumlje.
    Naravno, opet Nis prednjaci u tome, jer sve sto je stvarno kvalitetno je saterano u cosak opstanka.

  • Dr Jakov Zlatar

    08:05 // 13. 11. 2018.

    I Paunović i Zelenović su od svojih opština napravili uzorne lokalne samouprave.Naprednjaci pokušavaju pritiskom, najblaže rečeno,da promene izbornu volju građana i dođu na vlast.Vrše pritiske, ucene, prete odbornicima, pokušavaju na sve načine da izvrše prevrat.Nadam se da će izdržati i da su ta dva ostrva demokratije samo ćelija od kojih će početi demokratizacija Srbije.

  • Bata V.Petrović

    08:38 // 12. 11. 2018.

    KAO čovek si obična sluga koja podviklja rep čim gazda skupi obrve.Pitam se kakav li si "profesor".
    Jadna su ta deca koja MORA da te s lusaju.Na bilo kom fakultetu se stice kvalitet poštenja, znanja, marljivosti i sopstvenog mislenja.Takvi su barem bili 70 i neke kada sam studirao u Nišu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: