Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 31. 5. 2019.

| Politika

Vukadinović: Bilo bi korisno da se opozicija vrati u Skupštinu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Vreme

"Zumiranje" nedeljnika "Vreme"

Pošto nisu ponudili adekvatnu alternativu, velika očekivanja su se istrošila, a zbog vremenskih uslova “Slobodna zona” nije alternativa zato je, kako kaže narodni poslanik Đorđe Vukadinović, dobro vratiti se u skupštinsku borbu. Njegov kolega, poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, odbacuje tu mogućnost uz tvrdnju da je opozicija u parlamentu topovsko meso.

Vukadinović je bio jedan od retkih opozicionih poslanika koji je podržao bojkot parlamenta, šetao sa građanima, a koji je prisustvovao poslednjoj sednici Skupštine na kojoj se govorilo o Kosovu.

I pored brojnih kritika na društvenim mrežama on i dalje, kako tvrdi u emisiji “Zumiranje” nedeljnika Vreme, smatra da je to bio dobar potez i da je uz još 2 ili 3 opoziciona poslanika, predsednik Aleksandar Vučić mogao još bolje “da se oznoji”. Ide i korak dalje i poziva na povratak u skupštinske klupe.

Skupštinska borba ne u smislu vere u mogućnost dijaloga u Skupštini nego kao jedna puškarnica, kao jedno mesto iznošenja stavova i sukoba makar i neravnopravno je nezamenljivo u ovom trenutku - rekao je Vukadinović.

Sa druge strane, Aleksić je decidirano protiv povratka i apsolutno za nastavak bojkota. Kaže da se ništa nije promenilo od marta meseca kada je opozicija napustila parlament.

Mi smo iz Skupštine izašli jer su oni od Skupštine napravili cirkus. Svaka ozbiljna diskusija je izvrnuta ruglu i vi tamo morate da budete spremni da primite salve uvreda, neistina, laži od predstavnika vladajuće koalicije koji žele da obesmisle raspravu. Ne poštuje se poslovnik - kaže Aleksić.

Kakav utisak nosi sa sednice o Kosovu poslanik Vukadinović, koje je uvrede doživeo od Vučića lično, kako će se rešiti pitanje Kosova, ko spinuje sva ta događanja i kakvi su dalji planovi opozicije pogledajte u emisiji “Zumiranje”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavko

    23:48 // 8. 7. 2019.

    SUNOVRAT SRBIJE
    Stiglo je vreme kada svi vidimo da je najveće zlo Srbije, upravo ta (došljačka) radikalna stranka sa njenim reptilima. Zatim SPS i Demokratska stranka. Za vreme njihove vladavine Srbija je potpuno izdata, opljačkana i rasprodata zemlja, to je neporecivo. Danas svi ovi goli zločinci nemaju nikakvih argumenata za svoju odbranu, osim klevetanja i uzurpacije medija i sudstva u Srbiji.

  • Pera

    15:52 // 1. 6. 2019.

    Prvo da vrate novac koji su dobili za nerada a onda da se vrate i da konstruktivno rade za dzabe.

  • Ana

    14:51 // 1. 6. 2019.

    Njbolje bi bilo da opozicija postane proslost,i da se bahati politicari iz opozicije povuku iz politike.Ovako i onako nista ne rade,a dobijaju novac.Prema tome neka se povuku,jer tako bice vise novca za gradjane.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: