Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:20, 28. 9. 2013.

| Politika

Vuković ostaje upravnik Pozorišta

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Ivan Vuković
Ivan Vuković, arhivska fotografija

Iako su prošle nedelje odložili glasanje dok ne dobiju pravno tumačenje, članovi skupštinskog Odbora za imenovanje su i bez tog dokumenta predložili niškom parlamentu da Ivana Vukovića postavi za upravnika Narodnog pozorišta u Nišu.

Sa 4 glasa ZA i 2 protiv formalno je dato zeleno svetlo da aktuelni vršilac dužnosti upravnika niškog teatra Ivan Vuković (SNS) ostane na čelu te ustanove i u naredne 4 godine.

- Mi smo naložili Pozorištu da se obrati Ministarstvu za rad i čekamo. Još uvek nismo dobili obrazloženje oko svega toga - rekao je Jovanović.

Odbor za imenovanje Odbor za imenovanjaIpak, kako je pojasnio predsednik Odbora Dejan Jovanović (SNS), nema prepreka da se odluka Upravnog odbora Pozorišta ne prosledi Skupštini jer to telo "samo tehnički prosleđuje dokumentaciju", odnosno da se ne bavi pravnim tumačenjima.

Zbog toga je, dodao je Jovanović, na sednicu Odbora pozvao člana Upravnog odbora Mišu Rakociju.

- Mi smo krenuli od toga, i to smo u svom izveštaju rekli, da je ovo pravno gledano ispravno naše mišljenje. Znači, dobili smo mišljenje od gradske Uprave za kulturu da faktički može da konkuriše Ivan Vuković i da on sa pravne tačke gledišta zadovoljava potrebe. Mi nismo pravnici, pa smo to prihvatili zdravo za gotovo - rekao je Rakocija.

Sednica Skupštine Grada na kojoj će, između ostalog, biti razmatrano imenovanje upravnika Narodnog pozorišta zakazana je za sredu, 2. oktobar.

Podsetimo, kako su Južne vesti ranije pisale, problem oko Vukovićevog imenovanja je u činjenici da je za upravnika Pozorišta neophodno "5 godina radnog iskustva u struci", dok je on diplomirao pre 2 godine, a ima svega godinu dana radnog staža.

Ipak, po tumačenju sekretara Pozorišta Dragane Petrović, koja je direktno podređena upravniku, Vuković je radno iskustvo u struci stekao kroz režiranje predstava dok je još studirao.


Narodno pozorište Niš Ministarstvo rada: Vuković ne može biti upravnik

Vredi podsetiti da je Ministarstvo rada već javno saopštilo da Ivan Vuković ne ispunjava uslove koje propisuje Statut Narodnog pozorišta u Nišu i da ne može biti izabran za upravnika.

- Ako u sistematizaciji radnih mesta piše da poslove direktora Narodnog pozorišta može da obavlja samo osoba sa visokom stručnom spremom i 5 godina iskustva u struci, onda se podrazumeva da se misli na 5 godina radnog iskustva na poslovima sa visokom stručnom spremom - kaže Ivana Savićević, šef odseka u Sektoru za rad Ministarstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • buca

    10:43 // 30. 9. 2013.

    Muka mi je vise od Beograda.

    • males males

      12:04 // 30. 9. 2013.

      Ovo nema veze sa Beogradom,vec iskljucivo sa partokratijom,odsustvom logike i udvornickim odnosom politicara Nisa prema izmisljenim autoritetima.

  • Miroslav Ristć

    09:19 // 30. 9. 2013.

    Ja sam studirao 9 godina, znači imam još 9 godina radnog staža

  • Justinijan

    20:45 // 29. 9. 2013.

    Dali G.Rakocija,naivno,uzima u zivotu sve zdravo za gotovo,ili samo pere tudji ves Nadam se da ce u skupstini biti vise pameti i morala!e u

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: