Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:04, 18. 6. 2020.

| Politika

Živković u Nišu: U gradu iz kojeg je jednom sve krenulo, srušićemo i ovog autokratu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nova
Živković u razgovoru sa NIšlijama; foto: Nova

Poruka karavana Nove stranke, koji je danas posetio Niš, jeste da je rušenje režima Slobodana Miloševića 1996. godine krenulo iz Niša. Tada su ga, kako je rekao lider Nove Zoran Živković, Nišlije uhvatile u krađi, a sada se nada da će oni dati doprinos kraju autoritativnog i kriminalnog režima Aleksandra Vučića.

Koalicija "Nek maske padnu" Zelena stranka - Nova stranka održala je danas završni skup u centru Niša, poštujući, kako kažu, bezbednosne protokole i prevenciju od pandemije koronavirusa.

U gradu iz kojeg je, u ne tako davnoj prošlosti 1996. godine, počela pobuna protiv jednog autokrate, predstavnici ove koalicije simbolično su skupom poručili svim građanima Srbije da je vreme da se, svi zajedno, “razračunamo i sa ovim autokratskim režimom, režimom Aleksandra Vučića, koji punih 8 godina vuče Srbiju u ponor siromaštva, očaja, kriminala i korupcije”.

Davne 1996. godine, kada je Milošević, koji je politički otac svih ovih koji danas drže vlast, počeo da krade besprizorno, mi Nišlije smo ga uhvatili i tada je počeo njegov kraj. I ja se nadam da ćemo i kraj Vučićeve autoritarne vlasti i kriminalnog režima uskoro videti, a Nišlije će zasigurno dati svoj veliki doprinos tome - Nek maske padnu - poručio je Živković.

nova Koalicionii partneri; foto: NovaPozvao je ljude da u nedelju zaokruže broj 18, a njegov koalicioni partenr Goran Čabradi je rekao da nije slučajnost što se izborna kampanja završava baš u Nišu.

Odatle su krenuli prvi znaci demokratije i oslobađanja od Miloševićevog režima. Mi želimo da padnu maske lažnih politika i političara, lažnih patriota, da padnu maske zbog najzagađenijeg vazduha koji dišemo u Evropi. To su sve stvari koje će naša koalicija "Nek maske padnu" Zelena stranka - Nova stranka rešiti - rekao je Čabradi.

Tim povodom je karavan obišao mesta koja su tokom protesta 1996. godine bila centralna mesta okupljanja pobunjenih i nezadovoljnih Nišlija - Trg kralja Milana, plato ispred Rektorata Niškog univerziteta, kao i Sinđelićev trg ispred Narodnog pozorišta u Nišu.

Naglasili su da je glas sada najjače oružje i da je 21. juna odgovornost upravo na svim građanima.

Ova koalicija predala je listu za parlamentarne izbore, dok na lokalnim izborima u Nišu ne učestvuju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nebo

    23:47 // 18. 6. 2020.

    Otišao u bg , napravio lovu i kupio vinograde po vojvodini , a sičevačka i matevačka vinarija propadoše . Pravi Nišlija .

  • AntiPA

    23:38 // 18. 6. 2020.

    Eeee Zorane... Odavno je bilo vreme da odes iz politike i pustis neke nove ljude da dobiju svoj prostor u medijima i politickom zivotu Srbije. Samo nepotrebno smetas, a dobro znas da nemas nikakve sanse na izborima. Prelazis cenzus samo ako ti je to obecao Vucic.

  • Dak

    23:10 // 18. 6. 2020.

    Ocekivalo se od ove stranke mnogo vise u opozicionoj borbi,ali se pokazalo da su to samo ocekivanja,losa koalicja za izbore,losopozicioni rad,mislim i da ce izborni rezulatati biti losi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: