Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 29. 7. 2019.

| Politika

Zoran Živković: Gadim se poređenja Vučića i Đinđića

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti

Bivši premijer Srbije i aktuelni predsednik Nove stranke Zoran Živković navodi da se posvađao sa svakim ko kaže da su Aleksandar Vučić i Zoran Đinđić politički slični, a i dodaje da se gadi takvog zaključka. Za one koji prave to poređenje kaže da ili nikad nisu videli Đinđića ili nemaju pojma šta Vučić radi.

Živković u emisiji “15 minuta” napominje da se posvađao sa desetak ljudi bliskih ubijenom premijeru koji su izustili rečenicu da ih Vučić po energiji, odlučnosti ili bilo čemu podseća na premijera ubijenog marta 2003. godine.

Ili nisu nikad videli Đinđića, a jesu, ili nemaju pojma šta radi Vučić. To nije uporedivo, ni na koji način. Niko ne može da se poredi sa njim - kaže Živković.

Bivši gradonačelnik Niša i savezni ministar unutrašnjih poslova od 2000-2003. nasledio je Đinđića posle atentata, a navodi da nikad nije bio njegov idolopoklonik, već zamenik predsednika u DS i da su imali i momente neslaganja.

To što sad pričam, on to zavređuje. On je takva figura da niko ne može da se poredi sa njim. Naravno da je pravio greške, niko nije savršen, ali kad pogledate plus i minus u njegovom političkom delovanju od 1990. do 2003, neuporediv je sa bilo kim iz moderne srpke istorije. Gadim se nekoga ko da takav zaključak (da su slični), ma koliko neko bio blizak Zoranu, makar bio i deo njegovog užeg tima, porodice - naglašava Živković.

U političkoj borbi protiv Aleksandra Vučića mnogi iz opozicije prave paralelu sa porazom Miloševića i izborima 2000. godine. Tada je Vojislav Koštunica bio kandidat, a Zoran Đinđić prvi operativac kampanje DOS-a. Živković navodi da je dobro što nema i da opozicija ne treba da ima novog Koštunicu, a da Đinđić fali.

Šta Živković kaže na temu bojkota izbora, taktike opozicije, izbornim uslovima, Vučićevim najavama da dolazi OEBS, ali i koji su njegovi odgovori na pitanja zašto nisu raspisani izbori posle akcije "Sablja", o čemu je razgovarao sa Sašom Radulovićem o preuzimanju Nove stranke, o Tviter modi političkih prepucavanja i da li bi ponovo pozvao na neplaćanje taksi za javni servis, možete pogledati u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojko Jebenković

    16:50 // 3. 8. 2019.

    U jeee

  • Dr Stojko Jebenkovic

    16:48 // 3. 8. 2019.

    U jeee

  • Sava

    15:11 // 30. 7. 2019.

    Prva je Ružica Djindjić rekla da je Vučić isti njen Zoran.Šta reći a ne pomisliti???Gadno, nema šta.Drugo, ti se gadiš svim prijateljima i poznavaocima M Bobana, koji je poginuo , gurnuvši tebe pijanoga ispred autobusa, njega nema, ti si živ a onaj što ga zgazio, nije ni odgovarao već je kupio kuću u Grčkoj da uživa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: