Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Poverenik niškog SNS: One koji su lomili ne smatramo građanima Niša

Za one koji su tokom sinoćnjih demonstracija slomili prozore i reklame Gradskog odbora SNS, poverenik ove stranke Zvezdan Milovanović kaže da su došli odnekud, a da ih, ako su ipak iz Niša, ne smatra Nišlijama. O načinjenoj materijalnoj šteti naprednjaci nisu hteli da govore, ali su isticali da je sve organizovano, a ne spontano, kao i da veruju u reakcije državnih organa i pozivali članove i simpatizere stranke da se ne suprotsavljaju demonstrantima i organizuju kontramitinge.

(74) detaljnije
SPS Surdulica

Vlast u Surdulici formirao SPS, Aleksandri Popović još jedan mandant na čelu Opštine

I u naredne četiri godine Surdulicom će upravljati dosadašnja predsednica Aleksandra Popović, kadar Socijalističke partije Srbije. Dosadašnjeg predsednika lokalnog parlamenta Novicu Tončeva zameniće Zoran Mitić koji je imenovan za novog predsednika Skupštine opštine, dok su svi lokalni funkcioneri izabrani iz redova socijalista.

(3) detaljnije
Demokrate još ne znaju da li će učestvovati na izborima

Statutarna komisija poništila raspuštanje niškog DS - za jedne odluka validna, za druge ne

Poništava se odluka o raspuštanju Gradskog odbor Demokratske stranke u Nišu koja je doneta polovinom juna, odluka je Statutarne komisije koja je dostavljena Južnim vestima. Član Izvršnog odbora Vladimir Milošević kaže da odluka nije validna jer je deo Statutarne komisije suspendovan, dok aktuleni v.d. predesednik niškog odbora Vladimir Domazet kaže da je ista odluka stigla i za 3 raspuštena opštinska odbora.

(9) detaljnije
vučić

Vučić: Voleo bih da uvedemo policijski čas u celoj Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je zabranu kretanja ovog vikenda, ali nije precizirao da li će to važiti za Beograd ili za celu Srbiju. On, ipak, kaže, da bi voleo da policijski čas bude uveden u celoj Srbiji, ali ne zna da li će ga poslušati Krizni štab.

(66) detaljnije