Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Vučić u kampanju kreće iz Vranja

Iako izbori još nisu ni raspisani, aktuelni premijer i kandidat SNS-a za predsednika Srbije Aleksandar Vučić u kampanju za predstojeće izbore krenuće iz Vranja, gde će, kako je Južnim vestima potvrđeno u vranjskom SNS-u, biti održan miting u četvrtak, 2. marta.

detaljnije
Novica Toncev Juzne vesti

Tončev: O ulasku SNS u vlast mogu samo sa Vučićem da razgovaram

Nakon odluke SPS-a da podrži Aleksandra Vučića kao predsedničkog kandidata, lider surduličkih socijalista Novica Tončev kaže da o eventualnom ulasku SNS u lokalnu vlast sa SPS "može da razgovara jedino sa Vučićem" zbog velikog animoziteta među lokalnim liderima te dve partije.

detaljnije
merosina

Smanjili broj odbornika u merošinskoj Skupštini da bi sačuvali vlast?

U Opštini Merošina nadomak Niša, lokalni parlament već nekoliko puta zaseda sa smanjenim brojem odborničkih mesta, jer Opštinska izborna komisija nije verifikovala mandate dvojici odbornika SPS. U ovoj stranci sumnjaju da vlast to namerno odlaže, jer bi dva odbornika mogla da promene odnos snaga u parlamentu i promene vlast okupljenu oko SNS.

detaljnije
sps i sns

Beogradske centrale odlučuju o ulasku vranjskog SPS-a u vlast

Nakon što je Socijalistička partija Srbije podržala predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića, u Vranju se govori o tome da bi i socijalisti mogli da postanu deo vlasti. Po svemu sudeći odluka o tome će se donositi u centralama stranaka, a razgovore bi trebalo da vode Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

detaljnije
 • ilic-srs

  Radikali u Panteleju dobili novog-starog predsednika

  Dosadašnji vršilac dužnosti predsednika Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u niškoj Opštini Pantelej Stefan Ilić, većinom glasova članstav izabran za predsednika pantelejskih radikala.

  detaljnije
 • besede

  “Besede u Zoranovu čast” i u Nišu

  Po 12. put Demokratska stranka i Fondacija “Dr Zoran Đinđić”, pozivaju sve zainteresovane da se prijave za “Besede u Zoranovu čast”, a kvalifikacije će se održavati i u Nišu.

  detaljnije
 • sns-nis-foto-FB-SNS

  Odbori SNS sa juga Srbije podržali Vučića

  Iako je Predsedništvo Srpske napredne stranke jednoglasno odlučilo da njihov kanidat za predsednika Srbije bude Aleksandar Vučić, iznenada je, zasada nezvanično, svoju kandidaturu najavio i Tomislav Nikolić, jedan od osnivača SNS. Ipak, odbori SNS na jugu Srbije jednoglasno su odlučili da podrže Vučića.

  detaljnije
 • Aleksandar Vučić

  Prokupački SNS podržao Vučića, ostali se još ne oglašavaju

  Opštinski odbor SNS u Prokuplju je jednoglasno podržao predlog Predsedništva stranke da se Aleksandar Vučić predloži kao kandidat za predsednika Srbije. Zasad nema javnih reakcija odbora ove partije u ostalim gradovima i opštinama na jugu Srbije.

  detaljnije
 • SNS zastave foto Aleksandar Kostic jUZNE VESTI

  Potukli se naprednjaci u Žitorađi

  Verbalni sukob potpredsednika SNS u Žitorađi Zorana Stajkovića i predsednika Mesnog odbora u Badnjevcu Velimira Mitrovića prerastao je u fizički obračun u kome je najdeblji kraj i 3 šava na bradi izvukao Ljubiša Mitić, predsednik Mesnog odbora Žitorađa 1. I jedan i drugi najavljuju tužbe.

  detaljnije
 • Zoran Jonić

  DJB od ministra prosvete traži Jonićevu smenu

  Posle odborničke inicijative i odluke Komisije za primenu Etičkog kodeksa, pokret “Dosta je bilo” uputio je Otvoreno pismo ministru prosvete Mladenu Šarčeviću zahtevajući smenu Zorana Jonića sa mesta direktora niške predškolske ustanove. 

  detaljnije
 • Saša Janković

  Stanari podržali Sašu Jankovića

  Članovi Udruženog pokreta slobodnih stanara iz Niša, koji je jedan od osnivača Građanskog fronta Srbije, odlučili su da podrže kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije.

  detaljnije
 • DISKUSIJA ilustracija foto A.K.

  U Vranju dogovoren novi politički blok

  Nakon što su dan ranije u Vranju utvrđena programska načela, u Kragujevcu je u petak formiran novi politički blok "Savez za jaku Srbiju" koga čine uglavnom članovi raspuštenih odbora Tadićevog SDS-a, ali i unije nezavisnih pokreta, grupe građana i pojedinci koji će na lokalnom nivou delovati samostalno.

  detaljnije
 • sdps i js

  “Preleteli” iz Ljajićeve stranke kod Palme

  Trojica funkcionera Socijaldemokratske partije Srbije iz Niša Dušan Jović, Milan Petrović i Milan Ristić potpisali su pristupnice Jedinstvene Srbije i ubuduće će u gradskoj i skupštini u Opštine Pantelej predstavljati stranku koju vodi Dragan Marković Palma.

  detaljnije
 • Zbog čega ne žele da odgovaraju građanima?; foto: arhiva JV

  Vlast beži od novinara: prepodne na sastancima, popodne odmaraju

  Prepodnevni sastanci koji traju satima, a potom odgovori da je "kraj radnog vremena", to su uglavnom izgovori koje javni funkcioneri u Nišu koriste da ne odgovore na novinarska pitanja o značajnim temama za građane. “Prebacivanje lopte” koriste kao beg od odgovornosti.

  detaljnije
 • SPS i SNS rat saopstenjima foto A.K. JUZNE VESTI

  U "ratu" saopštenjima vranjskog SPS-a i SNS-a jedni lavovi, drugi magarci

  Netrpeljivost na lokalnu između vladajuće SNS i opozicione SPS kulminirala je nakon intervjua bivšeg gradonačelnika i lidera vranjskog SPS-a Zorana Antića nedeljniku "Vranjske", pa su, između ostalog, u "ratu" saopštenjima, citirali Napoleona, te jedni druge poredili sa lavovima, ali i magarcima.

  detaljnije