Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Niška opozicija: Radnici stranih kompanija nisu građani drugog reda

Na to što zaposleni u stranim kompanijama u Nišu morao na psoao u jeku pademije reagovale su opozicione stranke u Nišu. Dok jedni traže minimum procesa rada, drugi zahtevaju obustavu, opozicioneri se slažu u jednom - te Nišlije se tretiraju kao građani drugog reda i moderni robovi.

(17) detaljnije
policijski čas niš

Vučić najavio zabranu kretanja u Nišu od petka do ponedeljka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da su građani ipak izašli napolje u subotu prepodne, da nisu dovoljno poštovali izbegavanje kontakata, pa je najavio da će policijski čas u Nišu i Beogradu izvesno trajati ceo vikend, od petka popodne do ponedeljka.

(73) detaljnije
bulatovic

Opozicija u Nišu traži redovna obraćanja gradonačelnika i lekara o virusu korona

Brojna otvorena pitanja o lečenju, broju obolelih i generalno situaciji u Nišu, gradonačelniku Darku Bulatoviću postavili su iz lokalnog odbora Stranke slobode i pravde, a među njima je i ono zašto nema redovnih press konferenica Krizng štaba. Ukazujuži na brojne probleme isto traži i odbornik niške Skupštine Miodrag Stanković.

(78) detaljnije
tviter vučić

Univerzitet Stenford raskrinkao botove - ugašeni jer su služili samo propagandi vlasti

Internet laboratorija prestižnog američkog univerziteta Stenford analizirala je zašto je Tviter ugasio 8.558 botovskih naloga u Srbiji i navela kao razloge - promociju Vučića, napadanje opozicije i veštačko podizanje popularnosti tvitova koji podržavaju lidera naprednjaka. Stenford nije našao direktnu vezu sa SNS, jeste sa tabloidima, a "Južne vesti" ranije su otkrile da je adresa bot-centrale ista kao i adresa SNS.

(49) detaljnije