Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

SSP smenio Baneta Jovanovića u Nišu, formiraju povereništvo

Branislav Jovanović nije više predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu, potvrdili su iz centrale ove partije. Jovanović kaže da ne trpi tutore iz Beograda, a da je skupštinska apstinencija uništila i to malo demokratije što ima u Nišu u kojem vlada medijski mrak. O svojoj daljoj političkoj budućnosti Jovanović kaže "sve će se znati na sednici gradske skupštine u ponedeljak".

(27) detaljnije
skinut baner

Niška inicijativa: Sa nadvožnjaka kod Malče skinut baner posvećen uzbunjivaču

Baner sa slikom uzbunjivača iz "Krušika" Aleksandra Obradovića i porukom da je on budućnost Srbije, koji su juče postavili aktivisti Niške inicijative i Nove stranke na nadvožnjaku kod Malčanske petlje, nekoliko sati kasnije je skinut.

(4) detaljnije
dufbal

Niška opozicija fudbalom protestuje protiv rekonstrukcije parka kod Gradske kuće

Rezultatom 2:2 završena je utakmica u parku preko puta Gradske kuće, između članova odborničke grupe “Niš moj grad”, koji su na ovaj način protestovali protiv popločavanja parka kod Nišave.

(8) detaljnije
kerković konferencija dveri szs

Slučaj Brzi Brod: Dveri optužuju policiju, ovi kažu - sve po proceduri

Povodom incidenta od petka u Brzom Brodu kada je prekinuta akcija Dveri, potpredsednica ovog Pokreta Tamara Milenković Kerković navodi da im je akcija onemogućena spregom brzobrođanske paramilicije, SNS-a i policije. Dveri tvrde da su kao žrtve privedeni i držani 3 i po sata u policijskoj stanici, a da su napadači pušteni za 10 minuta. SNS negira vezu sa ovim slučajem, a policija kaže da su dverjani potpisali da nemaju primedbi na rad policajaca.

(17) detaljnije
 • obradovic niska inicijativa

  Promenjena poruka na nadvožnjaku - umesto Vučića, "Budućnost Srbije" postao Aleksandar Obradović

  Nadvožnjak iznad auto-puta kod Malčanske petlje nadomak Niša više ne “krasi” baner sa porukom “Budućnost Srbije - Aleksandar Vučić”. Aktivisti Niške inicijative i Nove stranke zamenili su ga slikom uzbunjivača iz “Krušika” - Aleksandra Obradovića, jer je on, kako kažu, ne samo uzbunjivač i borac za slobodu, nego i prava budužnost Srbije.

  (23) detaljnije
 • pregled

  SNS ordinacija - zdravstveni pregledi u stranačkim prostorijama

  Bivši načelnik niške ORL klinike i funkcioner niškog SNS-a doktor Miško Živić pregledao je pacijente u prostorijama Mesnog odbora Srpske napredne stranke u Grdelici iako stranke, kako kažu u Agenciji za borbu protiv korupcije, ne smeju da organizuju zdravstvene preglede. Živić kaže da za zabranu zna, ali da su ovi pregledi njegova lična inicijativa.

  (18) detaljnije
 • Mićunović

  Mićunović: Problem DS je Savez za Srbiju, bojkot nije politika

  Poslanik Demokratske stranke i njen nekadašnji predsednik Dragoljub Mićunović rekao je u emisiji "Kvaka 23" da je problem DS u ovom trenutku Savez za Srbiju i da je bolje da se stranka prvo ponovo ujedinila, pa tek onda priključivala takvim grupacijama. Istakao je i da bojkot nije politika i da se u prošlosti uvek ispostavilo da je greška.

  (8) detaljnije
 • Kosinus

  Reditelj Gorčin Stojanović: Ako Kosovo igra fudbal, Kosovo postoji

  O trajnom rešenju kosovskog problema u emisiji "Kosinus" govorili su glumac Branislav Lečić i reditelj Gorčin Stojanović. I dok glumac smatra da je preuranjeno govoriti o mestu Kosova u Ujedinjenim nacijama, jer bi stvorilo veće neprijateljstvo, reditelj podvlači paralelu sa fudbalom i kaže da je FIFA veća, važnija i starija od UN, te da ako Kosovo igra fudbal, ono i postoji.

  (5) detaljnije
 • mikica stanković

  Demokrate uz Dveri: Vlast da prestane da podržava i štiti nasilnike

  Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković poručio je vlasti da prestane da podržava i štiti nasilnike, a povodom tvrdnji aktivista Dveri da su u niškom naselju Brzi Brod prvo napadnuti, a potom i privedeni. Stanković je istakao i da se opozicija neće uplašiti, te da će Srbija biti slobodna tek kada se ovakve pojave iskorene.

  (24) detaljnije
 • tamara milenković kerković

  Dveri tvrde da su napadnuti u Brzom Brodu, pa privedeni

  Potpredsednica Tamara Milenković Kerković i aktivisti Dveri tvrde da su napadnuti danas u niškom naselju Brzi Brod dok su skupljali potpise za slobodu uzbunjivača Aleksandra Obradovića, a da su pritom i privedeni. Dok Dverjani kažu da je suspendovan ustavni poredak, Brzobrođani koji su bili vinovnici incidenta negiraju da slučaj ima političku pozadinu, kažu da aktiviste Dveri niko nije napao, a da ovaj pokret nije imao dozvolu za štand, što potvrđuju iz Opštine Medijana. Policija se ne oglašava.

  (58) detaljnije
 • SzS tribina

  Opoziciji zabranjena tribina o slobodi medija u Nišu

  Savez za Srbiju hteo je da održi tribinu u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija” sledeće srede, ali im vlast to nije odobrila uz obrazloženje da termin od 17 sati nije u radno vreme i da nije predizborna kampanja. Iz SzS kažu da su hteli da podrže napadnute nezavisne medije, posle SNS-ovog protesta protiv slobode medija prošlog vikenda.

  (8) detaljnije
 • nalepnice djilas

  SSP: Nalepnice izraz nemoći, gradonačelnik da podnese izveštaj o radu

  Nalepnice koje su osvanule u centru Niša sa porukom "Stop! Đilase ne ubijaj Srbiju", u niškom odboru Stranke slobode i pravde čiji je Dragan Đilas predsednik, vide kao izraz nemoći i izazivaju podsmeh, jer je Srbija jedina zemlja u kojoj vlast protestuje protiv opozicije. Umesto lepljenja ovakvih poruka, poručuju da je pametnije da gradonačelnik Darko Bulatović podnese izveštaj o svom radu.

  (16) detaljnije
 • SzS Vranje

  SzS Vranje: Demokratija u Srbiji je ukinuta, bojkot narednih izbora

  Iz vranjskog Saveza za Srbiju odlučni su u tome da bojkotuju naredne izbore, jer, kako kažu, naprednjaci su uzurpirali sve državne institucije i kontrolišu ih, a tvrde i da mediji nisu otvoreni za sve stranke, kako bi uslovi na republičkim i lokalnim izborima bili ravnopravni. Oni su skup podrške Vučiću u Vranju okarakterisali kao protest vladajuće stranke protiv njih samih, jer, kažu, teror nad građanima Srbije vrše funkcioneri SNS-a.

  (1) detaljnije
 • bane jovanović

  Bane Jovanović: Hiperprodukcija lažnih obećanja niških vlasti

  Gradska vlast je pričala o kvantaškoj pijaci, o tornju na aerodromu, o azilu za pse, o Ekspo centru, o muzičkoj dvorani, o akva parku, o kolektoru za prečišćavanje otpadnih voda, o zapadnoj tribini stadiona, a Niš nije dobio ništa - tvrdi odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović i poručuje vlastima da treba da odu.

  (17) detaljnije
 • protest

  Vučić priznao da je SNS organizovao proteste čiju su organizaciju naprednjaci sa lokala negirali

  Iako su naprednjaci i učesnici protesta protiv “krvavog scenarija” u Leskovcu, Vranju i Nišu zbog naslovnice "NIN"-a i karikature u "Danasu", tvrdili da su ih organizovali građani, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je to ipak organizovao SNS, ali bez njegovog znanja.

  (22) detaljnije