Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Šešelj u Nišu: Na izborima SPS, SNS i SRS, ostale je formirao Vučić

Na jugu Srbije, u, kako je rekao, inspekciji lokalnih odbora, danas je boravio lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj. On se sa građanima susreo u centru Niša u Obrenovićevoj ulici, a po njegovim rečima, problemi u niškom odboru su rešeni i spremno dočekuju izbore. Na skupu ih je bilo desetak.

(7) detaljnije
Hotel ruiniran 13 godina

Brnabić završila posetu jugu, najavljuje rešenje za Zvonačku Banju

Svoju privatno-stranačku posetu Pirotskom okrugu predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić završila je danas u Pirotu, i kako je rekla, pirotski kraj ima puno potencijala, te najavljuje i rešenje za ruiniranu Zvonačku Banju.

(5) detaljnije
brnabić

Brnabić i Vasić u šetnji Pirotom - nije prošlo idilično

Babušnicu i Pirot je, kako je sama Ana Brnabić rekla, posetila privatno i u kampanji, a prilikom šetnje pešačkom zonom u Pirotu sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, prilazili su građani, među kojima je bilo i nezadovoljnih. Jedan Piroćanac ukazao je premijerki da je nezadovoljan poslednjim pojačanjem SNS-a, gradonačelnikom Vasićem, a predstavnik ORSP-a insistirao je na razgovoru o mini hidroelektranama.

(15) detaljnije
Ana Brnabić jeftini stanovi

Brnabić privatno - političku posetu jugu nastavlja u Pirotu, najavljena šetnja sa gradonačelnikom

Nakon što je, kako je napisala na Instagramu, provela porodični dan u Babušnici, rodnom mestu njene majke, premijerka Srbije danas će boraviti u Pirotu, a kako obaveštavaju iz kabineta gradonačelnika, ona će zajedno sa Vladanom Vasićem prošetati centrom grada.

(3) detaljnije
 • RSHC

  Brnabić posetila Babušnicu - i dalje bez detalja, samo slike na Instagramu

  Nakon što je u petak uveče na svom privatnom tviter nalogu najavila, predsednica Vlade Srbije je subotu, 30. maj, provela u Babušnici, ali i dalje nema detalja o njenoj poseti, za koju je ranije objašnjeno da je privatno - politička.

  (10) detaljnije
 • spas

  Na Šapićevoj listi i aktuelni niški većnik, bivši radikal - obećavaju politiku bez teških reči

  Pod brojem 2 na glasačkim listićima u Nišu biće lista “Aleksandar Šapić - Pobeda za Niš”, njegovog Srpskog patriotskog saveza - SPAS. Ona je jednotrećinska i ima 21 kandidata za odbonike, a od poznatih lica tu su dojučerašnji lider niških radikala i većnik Tihomir Perić, a predvodi je Nikola Marinković svojevremeno i predsednik Gradskog odbora Nove Srbije, a sada kandidat za gradonačelnika ispred SPAS-a.

  (16) detaljnije
 • Ana Brnabić jeftini stanovi

  Premijerka Srbije u privatno - stranačkoj poseti Pirotu i Babušnici

  Da će dane vikenda premijeka Srbije Ana Brnabić provesti u Pirotskom okrugu u privatno-stranačkoj poseti i tokom 2 dana obići Babušnicu i Pirot, najavila je na svom tviter nalogu, a zvanične najave nema. Dok u Vladi Srbije kažu da je to zato što poseta nema veze sa njenom funkcijom, u babušničkom povereništvu SNS-a kažu da čak nemaju ni informacije o dolasku.

  (12) detaljnije
 • Odbornici jednoglasno doneli odluku

  Najbolje za Pirot: Predstojeći izbori referendum protiv lokalne vlasti

  Borba protiv izgradnje mini-hidroelektana, sprečavanje korupcije u Gradskoj upravi i javnim preduzećima, podsticanje mladih da ostanu na selu i zaustavljanje stranačkog zapošljavanja, glavne su tačke predizbornog programa Grupe građana Najbolje za Pirot, koja predstojeće lokalne izbore predstavlja kao referendum protiv aktuelne vlasti.

  (2) detaljnije
 • izbori

  U svim niškim opštinama liste predao SNS, redovni i SRS, SPAS, Ruska i Seljačka stranka

  Do izbora je ostalo još manje od mesec dana, a izborne liste u pet niških opština polako se formiraju. Najsiromašnija je ona u Crvenom Krstu, gde su do sada svoje kandidate za odbornike predložile 4 političke opcije, dok ih je najviše na Paliluli i Panteleju po 6, 5 u Niškoj Banji i Medijani. Pored naprednjaka liste su predavali radikali, socijalisti, SPAS, Ruska stranka, USS i grupe građana.

  (9) detaljnije
 • cvetanovic bulatovic

  Bulatović i Cvetanović ostaju bez fotelja ako naprednjaci pobede u Nišu i Leskovcu?

  Loši potezi kriznih štabova u žarištima u doba korone koštaće gradonačelnike Niša i Leskovca Darka Bulatovića i Gorana Cvetanovića fotelja, piše Blic pozivajući se na izvore iz vrha SNS. Tvrde da je to odluka predsednika stranke Aleksandra Vučića, a najviše šanse da postane gradonačelnica Niša ima Dragana Sotirovski. Niko od pomenutih nije odgovorio na pisanje beogradskog lista.

  (179) detaljnije
 • vasić

  Spot pirotskog SNS-a: Vasić obećava sređivanje puta koji nije u nadležnosti Grada

  Iako asfaltiranje državnih puteva nije u nadležnosti lokalnih samouprava, upravo sređivanje jedne ovakve deonice obećava kandidat Sprske napredne stranke i aktuelni gradonačelnik Pirota Vladan Vasić u jednom od predizbornih spotova SNS-a. Dok Vasić sada kaže da se u spotu misli na saradnju sa Koridorima Srbije, koji će ovu deonicu rekonstruisati, predsednik BIRODI-ja i dugogodišnji borac protiv korupcije Zoran Gavrilović kaže da je u pitanju obmana građana i glasača.

  (5) detaljnije
 • sergej trifunović

  Sergej Trifunović: Vučića moramo kidati na lokalu

  Bojkotaška opozicija misli da će srušiti Aleksandra Vučića iz jednog udarca, ali to se neće desiti, navodi predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović uz konstataciju da režim moraju “kidati parče po parče” i to najpre na lokalu. Za izborne uslove kaže da su loši, ali pita bojkotaše koliko života imaju i kada su postali toliko gadljivi na okolnosti, poređujući trenutnu situaciju sa Cerskom bitkom 1914.

  (58) detaljnije
 • miodrag stanković

  Stanković nije više predsednik niškog DS-a, izlazi na izbore sa koalicijom “Niš, moj grad”

  Posle puno previranja, raspuštanja, spekulacija da šuruje sa SNS i da se i pored odluke Demokratske stranke da bojkotuje, predsednik odbora u Nišu Miodrag Stanković sprema da izađe na izbore, on je podneo ostavku na stranačku funkciju. Saopštio je da izlazi na izbore sa koalicijom “Niš, moj grad”, a to čini, kako kaže, jer je izabrao Niš pre Beograda.

  (45) detaljnije
 • pomoć

  Paketi za penzionere stigli i u Aleksinac, volonteri i opozicija ukazuju da stižu i zloupotrebe

  Iz opštine Aleksinac počeli su podelu paketa građanima čije su penzije ispod 30.000, ali ih dele volonteri za koje brojni izvori potvrđuju da su iz Srpske napredne stranke. Izvori Južnih vesti iz vladajućeg SNS-a kažu i da volonteri prilikom distibucije paketa moraju da registruju glasače, dok predsednik Opštine i predsednik lokalnog odbora naprednjaka Nenad Stanković to negira i kaže da su sigurne glasove odavno skupili. Opozicija vlast optužuje da je i vanredno stanje koristila za kampanju.

  detaljnije
 • izbori

  Za lokalne izbore u Leskovcu do sada proglašeno 6 lista

  Za 75 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu Leskovca do sada je liste kandidata predalo 6 političkih opcija, a toliko je ih i, prema rešenjima Gradske izborne komisije, validno. Izbori se održavaju u nedelju, 21. juna.

  detaljnije