Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

SSP Leskovac: Vučić se hvali prosečnom platom od 100.000 dinara, a ljudi se bore da prežive mesec

Dok se predsednik Srbije hvali prosečnom zaradom od preko 100.000 dinara, 12,1% građana živi u apsolutnom siromaštvu, a Leskovčani se bore da prežive mesec sa platama znatno nižim od prosečne, kaže narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Leskovcu Jelena Spirić.

(3) detaljnije
Jelena Milošević

Milošević u Narodnoj skupštini: Lakše dobiti "Loto" sedmicu nego naći ulicu bez rupa u Nišu

Male opštine na jugu Srbije su pred kolapsom, a Niš ni skromni budžet koji trenutno ima ne može da realizuje, rekla je predstavnicima Vlade na vanrednoj sednici Narodne skupštine poslanica Stranke slobode i pravde iz Niša Jelena Milošević.

(17) detaljnije
medijana 1

Odbornici Skupštine Medijane u utorak biraju predsednika ove niške opštine

Nedelju dana nakon konstitutivne sednice, na kojoj je za predsednika Skupštine izabran Miloš Bošković iz koalicije "Biramo", zakazana je druga sednica Skupštine Gradske opštine Medijana na kojoj će se birati predsednik Medijane, zamenik predsednika i članovi Veća.

(12) detaljnije
IMG_8760

Još jedna žalba Milićeve grupe Višem sudu na rešenje GIK-a

Nakon što je Gradska izborna komisija odbila prigovor Grupe građana “Dr Dragan Milić” na rešenje o dodeli mandata za odbornike Skupštine Grada Niša, predstavnici ove grupe podneli su žalbu Višem sudu na ovu odluku.

(5) detaljnije
  • gik

    Postizborni "ping-pong" u Nišu se nastavlja - GIK odbio prigovor opozicije na dodelu mandata

    Prigovor Grupe građana “Dr Dragan Milić” na rešenje Gradske izborne komisije o dodeli mandata za odbornike Skupštine Grada Niša, kao i skoro sve prethodne prigovore opozicije, GIK je odbio kao neosnovane. Predstavnici opozicije imaju pravo da se na ovu odluku žale Višem sudu.

    (5) detaljnije
  • Đorđe Stanković

    Stanković: Vučić želi nove izbore u Nišu, novu vlast u Medijani ne može da podnese

    Dok Aleksandar Vučić, koji je bio u Nišu baš u vreme konstituisanja Medijane, prve opozicione opštine u Srbiji, tvrdi da nije ni znao da je ta sednica danas, poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković kaže da predsednik često dolazi u Niš jer želi nove izbore u tom gradu i smatra da “ne može da podnese” to što je opozicija pobedila u centralnoj niškoj opštini.

    (20) detaljnije
  • Aleksandar Vučić i Opština Medijana

    Formiranje opozicione Medijane i dolazak Vučića - (ne)namerno poklapanje događaja

    Dok se u niškoj Medijani formiralo prvo opoziciono rukovodstvo neke skupštine u Srbiji, predsednik Srbije i doskorašnji predsednik SNS-a Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji polaganja kamena temeljca i otvaranju nove terminalne zgrada na aerodromu "Konstantin Veliki". Novi predsednik Skupštine Medijana Miloš Bošković iz koalicije “Biramo” Vučićev dolazak vidi kao pokušaj da se medijski “poklopi” to što je reč o prvoj opozicionoj opštini u Srbiji, a Vučić tvrdi da nije ni znao da je baš danas bila konstitutivna sednica Medijane gde je njegov SNS u opoziciji.

    (21) detaljnije
  • medijana 4

    Niška Medijana i zvanično prva opoziciona opština u Srbiji, Bošković predsednik Skupštine

    Niška Medijana, prva opoziciona opština u Srbiji, dobila je novo rukovodstvo parlamenta. Predsednik Skupštine je i zvanično Miloš Bošković iz koalicije “Biramo Niš”, njegov zamenik je Dragan Maslaković iz Grupe građana “Dr Dragan Milić”, dok je za sekretara imenovan Miodrag Grujović, takođe iz grupacije “Biramo”. Sednica na kojoj će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika Opštine biće održana 30. jula.

    (37) detaljnije
  • Pravni tim GG "Dr Dragan Milić"

    Novi prigovor Milićeve grupe na rešenje GIK-a, traže da se listi SNS-a oduzme jedan mandat

    Pravni tim Grupe građana “Dr Dragan Milić” podneo je još jedan prigovor na rešenje GIK-a o dodeli mandata za odbornike Skupštine Grada Niša jer smatra da je rešenje doneto nezakonito i neosnovano. Navode da je i prekoračeno ovlašćenje pri odlučivanju po slobodnoj proceni, te da zbog ranijih ukazivanih nepravilnosti lista “Aleksandar Vučić - Niš sutra” ne može imati 30, već 29 odbornika.

    (18) detaljnije
  • Miloš Bošković

    Promena u Medijani - umesto Miloša Nešića, predsednik Skupštine Miloš Bošković

    Umesto ekonomiste Miloša Nešića, koji je bio 11. na listi koalciije "Biramo Niš", a koji je prvobitno bio najavljen za predsednika Skupštine Opštine Medijana, na ovoj funkciji biće programer Miloš Bošković, nosilac te iste liste, saopštili su iz opozicije. Ovaj predlog, sa potpisima svih 16 predstavnika opozicije, predat je Skupštini. Razlog je, kažu iz koalicije "Biramo Niš", jer je "tehnički važno da bude procedura ispoštovana".

    (18) detaljnije
  • skupština budžet 11

    GG "Dr Dragan Milić" i koalicija "Biramo Niš" podnose prigovore na rešenje GIK-a

    "Iskoristićemo sva legalna sredstva i podnećemo prigovore na odluku Gradske izborne komisije", rekao je Dragan Milić, nosilac izborne liste koja nosi njegovo ime. Konstitutivna sednica Skupštine bi, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, trebalo da bude održana do 19. avgusta, ali najavljeni prigovori će odložiti sednicu.

    (24) detaljnije
  • Skupština digitalizovana (1)

    GIK dodelio mandate za odbornike u Nišu, 30 pripalo listi oko SNS

    Skoro dva meseca nakon što su održani lokalni izbori u Nišu, a nakon brojnih pokušaja opozicije da ospori rezultate i dokaže izbornu krađu prigovorima žalbama, koje su Gradska izborna komisija i Viši sud odbili, GIK je dodelio mandate budućim odbornicima. Tom raspodelom, 30 mandata dobila je lista oko SNS-a. Naredni korak za formiranje vlasti u Nišu je konstitutivna sednica.

    (32) detaljnije
  • slavina

    NPS: Vlast "u tranzitu" odgovorna za nestašicu vode u Nišu

    Dok još uvek aktuelna gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski za suve slavine u pojedinim naseljima i selima krivi klimu i građane koji neracionalno troše vodu, iz Narodnog pokreta Srbije kažu da situacija zahteva hitnu reakciju gradske vlasti “u tranzitu”, koju smatraju odgovornom za nestašicu.

    (19) detaljnije
  • opština medijana

    Zakazana i konstitutivna sednica niške opozicione Opštine Medijana

    Sednica na kojoj će biti dodeljeni mandati odbornicima niške Opštine Medijana, jedine u kojoj je opozicija odnela pobedu na izborima, zakazana je za utorak, 23. jul od 10 sati. Na dnevnom redu su i izbori sekretara i predsednika Skupštine Medijane. Iz opozicije su ranije saopštili da će za predsednika parlamenta predložiti Miloša Nešića iz koalicije “Biramo Niš”.

    (24) detaljnije
  • arsic

    Pet lista formira vlast u Bujanovcu, NPS zbog saradnje sa SNS-om isključio svog člana iz stranke

    Koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti u Bujanovcu potpisalo je 5 stranaka, pišu Bujanovačke. Zbog odluke lidera opozicione liste Saše Arsića, inače šefa bujanovačkog Narodnog pokreta Srbije, da sarađuje sa SNS-om, ovaj pokret je, kako su saopštili, rešio da ga isključi iz stranke.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: