Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Niška skupština - osude bojkota po poslovniku, paralelna snimanja i obračuni na hodniku

Niška opozicija skupštinu je nazvala nelegitimnom i bojkotovala je, a vladajuća većina izglasala je da takav bojkot nije po poslovniku. Vlast je negodovala i kada je odbornik Niške inicijative Srđan Nonić snimao sednicu mobilnim telefonom, pa su pokušali da mu to zabrane. Bilo je burno i na hodniku - u verbalnom klinču našli su se opozicionari Bane Jovanović i Nonić.

(18) detaljnije
slobodna zona

Poražavajuće stanje u javnom sektoru Niša tema nove "slobodne zone"

Niški opozicionari će ove subote, 17. avgusta organizovati novu "zonu slobode" ispred "Kalče", a ovog puta će sa građanima pričati o stanju javnog sektora Niša, koje ocenjuju kao poražavajuće.

(5) detaljnije
bulatovic skup[tina

Izveštaj Gradskog veća - za gradonačelnika i opoziciju paralelne realnosti

Gradonačelnik Darko Bulatović podneo je godišnji izveštaj, a kao najbitnije izdvojio je stabilnost javnih finansija, smanjenje nezaposlenosti, veći broj turista, preduzeća i investicija. Suprotno pozitivnoj slici vlasti, opozicioni odbornici koji bojkotuju parlament tvrde da Gradsko veće nema rezultate i da naprednjačka vlast nijedan objekat od početka do kraja nije izgradila.

(10) detaljnije
okrugli sto opozicija

Niška opozicija: Ni skupština ni vlast SNS-a nemaju legitimitet

Predstavnici stranaka potpisnica Sporazuma sa narodom na okruglom stolu u Nišu zaključili su da gradski parlament bez opozicije nema legitimitet, a isto tvrde i za gradonačelnika Darka Bulatovića i sedmogodišnju vlast Srpske napredne stranke. Najviše zamerki imaju na izgradnju grada, preletanje odbornika, medijski mrak i to što, kako kažu, Bulatović drži tirade u parlamentu.

(11) detaljnije