Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Boško Obradović: Od dijaloga zavisi hoćemo li na izbore, alternativa je protest i izlazak na ulice

Svi koji žele da budu deo dogovorenog nastupa opozicije treba pre svega da se obavežu da nema saradnje sa vladajućom strankom, ali ni povratka na bivši režim, kao i da je potreban dogovor o međusobnom nenapadanju i paralelna kampanja o povećanju izlaznosti na predstojećim izborima, rekao je lider Dveri Boško Obradović u Prokuplju. Očekuje da će vlast kroz dijalog omogućiti slobodne izbore, a ukoliko se to ne desi, alternativa su, kaže, protesti i izlazak na ulice.

(10) detaljnije
Miodrag Stanković

Odbornik Stanković traži da Grad Niš nadoknadi građanima štetu nastalu zbog nevremena

Da Grad Niš nadoknadi građanima materijalnu štetu koja je nastala zbog grada i olujnog vetra 15. jula, odbornička je inicijativa koju je nadležnima podneo opozicioni odbornik u Skupštini Grada Niša Miodrag Stanković.

(39) detaljnije
bus 1 foto ssp

Naprednjački autobusi okupirali parking Kliničkog centra, direktor kaže bilo je van radnog vremena

Ko je juče hteo u UKC Niš, a planirao je da iskoristi veliki parking ove ustanove, teško da je mogao da nađe mesto, jer su tu bili već parkirani autobusi pristigli u Niš sa pristalicama naprednjaka širom Srbije koji su došli na stranački skup. Direktor ove ustanove Zoran Perišić kaže da je sve to bilo van radnog vremena i dodaje da heliodrom nije korišćen. Iz Stranke slobode i pravde poručuju da je SNS skupom zloupotrebio resurse javnih preduzeća koji su korišćeni u stranačke svrhe.

(45) detaljnije
SNS CAIR

Vučić kaže da u “Čairu” nije bio tajni skup već sastanak sa 6.000 ljudi

Iako do samog dana okupljanja nije postojala zvanična informacija o velikom naprednjačkom skupu u hali “Čair”, zbog čega je bio blokiran i jedan deo grada, lider SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da to nije bio tajni skup, da to pišu tajkunski mediji, već da je bio sastanak sa 6.000 ljudi. Na taj javni sastanak mediji nisu pozivani, ali jesu bila angažovana javna preduzeća i službe.

(47) detaljnije