Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Niški DS traži sednicu Skupštine posvećenu "Divljani"

Nekadašnje popularno odmaralište "Divljana" ne radi već 3 godine, a zaposleni 2 godine ne primaju platu, navode niške demokrate. Zato je predsednik Gradskog odbora DS Niš, predao odborničku inicijativu u Skupštini Grada, kako bi se rešio opstanak ove ustanove i traži hitnu sednicu gradskog parlamenta. DS je do sada bojkotovao Skupštinu.

(13) detaljnije
3 Miša Vacic foto ALEKSANDAR KOSTIC

Strah na jugu da je Vacić projekat države, SNS negira vezu sa Srpskom desnicom

Miša Vacić unosi nemir među građane juga Srbije, a strah izaziva mogućnost da država stoji iza ovog ultradesničara - ukazuje prvi čovek Bujanovca Šaip Kamberi za N1. Naprednjaci negiraju bilo kakve veze Vacića sa državom, a član predsedništva SNS osuđuje njegov govor mržnje. Sam lider SD ne odustaje, opet targetira medije i neistomišljenike.

(9) detaljnije
Konjički klub Čegar

Jovanović tvrdi da se Turcima ustupa Konjički klub "Čegar", u klubu kažu da je Bane "nešto načuo"

Dok zamenik šefa odborničke grupe Niš moj grad Branislav Jovanović tvrdi da je saznao da će Konjički klub "Čegar" preuzeti investitor iz Turske, direktor ovog niškog kluba Vladeta Veljović tvrdi da je Jovanović “nešto načuo”, te da je to “nešto malo istine”. On pojašnjava da je kontakt sa Turcima postojao, ali ne o preuzimanju kluba, već zemljišta na Gradskom polju, a sve u cilju istraživanja ovog kulturnog dobra.

(15) detaljnije
Komunalni policajac

Narodna stranka protiv Komunalne milicije: Inicijativa i peticija za ukidanje

Komunalna milicija u Nišu pretvara se u partijsku vojsku, netransparentna je, nepotrebna i puno košta građane - tvrde u Narodnoj stranci i zato traže njeno ukidanje. Pokreću inicijativu, a sledeće nedelje i skupljanje potpisa kako bi, kako kažu, građani dali svoj sud o ovoj organizaciji.

(26) detaljnije
 • obradovic vranje

  Grad Vranje podneo krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića zbog pisanja grafita na lažnoj fasadi

  Nakon što je lider Dveri Boško Obradović sprejom na imitaciji fasade na zgradi hotela pored Pozorišta u Vranju napisao “Bojkot”, a natpis “Trg Republike” prelepio natpisom “Trg laži Aleksandra Vučića”, vranjska Gradska uprava podnela je krivičnu prijavu protiv njega, potvdio je načelnik uprave. Obradović za Južne vesti kaže da se raduje sudskom sporu sa predstavnicima vladajućeg režima.

  (5) detaljnije
 • toplana

  SzS Niš: Grejanje poskupljuje zbog nedomaćinskog poslovanja Toplane

  Da grejanje u Nišu ne poskupljuje jer su "skočile" cene energenata, već zato što se povećavaju plate zaposlenih, kao i zbog neracionalnog poslovanja Gradske toplane - smatra niški Savez za Srbiju. Zato pitaju gradske čelnike da li pljačkajući građane nadoknađuju gibitke?

  (17) detaljnije
 • predrag jovović

  Niški PSG: Industrijska proizvodnja pada, gde su Vučićeve fabrike?

  Industrijska proizvodnja u Srbiji u junu ove godine je opala za 6,1 % u odnosu na isti mesec prošle godine, a u odnosu na prosek 2018. godine manja je za 2,5 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku, a prenosi niški odbor Pokreta slobodnih građana. To govori, kako kaže niški poverenik PSG Predrag Jovović, da su silna otvaranja fabrika, kojima se vlast hvali, zapravo samo marketinški potezi.

  (19) detaljnije
 • SRPSKA DESNICA SVRLJIG FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

  Srpska desnica formirana i u Svrljigu, Vacić najavio proterivanje "žutih" iz svih institucija

  Poznat po pretećoj retorici i govorima u Bujanovcu i Šapcu, lider Srpske desnice Miša Vacić je u Svrljigu na osnivanju lokalnog odbora hvalio lokalnu vlast zbog, kako je rekao, borbe za srpskog seljaka, ali i najavio proterivanje "žutih" iz svih institucija nakon izbora.

  (8) detaljnije
 • kokan

  Mladenović: Ova vlast će se menjati na ulici

  Nužno je da se aktuelna vlast, kako kaže reditelj Kokan Mladenović, menja na ulici, jer je neizdrživo. Vlast ne omogućuje da funkcioniše nijedan segment demokratije, jer je parlament sveden na besramna prepucavanja, ne postoji sloboda medija, ma kakva sloboda u javnoj sferi i ne postoji moralna i krivična odgovornost.

  (21) detaljnije
 • sns

  “Vašar” niških naprednjaka na otvaranju istočnog kraka Koridora 10

  Koškanje članova SNS oko akreditacija i oko velikog banera sa radikalskim sloganom “Srbija je večna dok su joj deca verna”, barjaci sa srpskim zastavama, slika predsednika Aleksandra Vučića enormnog formata, ali i trubači koji su prekidali i Vučićev govor samo su deo atmosfere koja je vladala na otvaranju istočnog kraka Koridora 10. Neki od njih bili su veseli, drugi dobacivali novinarima, a jedna starica je pošla sa pismom predsedniku, u kojem mu poručuje da ga voli, ali da dve godine živi bez struje, dok su joj deca nezaposlena.

  (61) detaljnije
 • dragan spasic, prinsreen

  Predsednik odbora Dveri u Trgovištu zbog govora mržnje smenjen sa funkcije

  Nakon objavljivanja statusa na Fejsbuk profilu u kome Dragan Spasić, predsednik opštinskog odbora Dveri u Trgovištu sa mržnjom govori o migrantima i prepoznaje ih kao opasnost za koju krivi SNS, slučaj je prijavljen policiji koja ga je pozvala da u svojstvu građanina da izjavu. Hitno je razrešen i sa funkcije u Dverima.

  (1) detaljnije
 • Hotel Vranje

  Skinuta cerada sa zgrade pored Pozorišta u Vranju, nakon performansa lidera Dveri

  Imitacija fasade na zgradi hotela pored Pozorišta u Vranju, postavljena uoči otvaranja obnovljene zgrade teatra, skinuta je neposredno nakon što je lider Dveri Boško Obradović napisao crvenim auto-lakom na njoj “Bojkot”, a natpis “Trg republike” prelepio natpisom “Trgi laži Aleksandra Vučića”.

  (1) detaljnije
 • boško obradović vranje

  Obradović u Vranju: Nema uslova za održavanje poštenih izbora

  Zbog toga što opozicija nema mesta da pokaže ideje i politiku građanima, jer nema slobodnih medija, ne postoje uslovi da se izađe na izbore na proleće 2020. godine, smatra lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović. Kao jedino rešenje Obradović vidi formiranje prelazne tehničke Vlade i odlaganje izbora.

  (2) detaljnije
 • nkd leskovac

  NKD: Leskovčani smatraju da glasaju slobodno

  Većina Leskovčana koji su prisustvovali akciji Izbori od A do Š Nacionalne koalicije za decentralizaciju, kako kažu u ovoj organizaciji, glasaju slobodno. Građani su bili otvoreni da razgovraju o izborima, ali i o zloupotrebama u političke svrhe koje neretko i ne primećuju.

  (4) detaljnije
 • vacić odbor lebane

  NKD o “slučaju Vacić”: Preletanja uvode ekstremnu desnicu u vlast

  U mnogim parlamentima na jugu Srpska desnica Miše Vacića dobila je odbornike preletanjem, bez ijednog glasa na izborima. Nacionalna koalicija za decentralizaciju ovaj slučaj tumači dvojako: kao izneveravanje volje birača i kao uvođenje u vlast nove ekstremističke stranke, koja javno promoviše nasilje, mržnju i "tvrdu ruku države“.

  (2) detaljnije