Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

“Ne davimo Beograd” godišnjicu rušenja u Savamali obeležava u sredu u Nišu

Na dvogodišnjicu rušenja objekata u beogradskoj četvrti Savamala, Inicijativa “Ne davimo Beograd” poziva građane da “borbu nastave” u Nišu i pridruže se građanskom protestu protiv poklanjanja aerodroma državi, 25. aprila u 18 sati.

(3) detaljnije
SNS

Niški SNS o dočeku Vučića: To su redovne državne aktivnosti

Na tvrdnje da niška Srpska napredna stranka okuplja svoje simpatizere da u sredu 25. aprila dočekaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, poverenik SNS Zvezdan Milovanović kaže da oni ništa ne organizuju i da su to “redovne državne aktivnosti”.

(33) detaljnije
Aleksandar Vučić

Vučić o paroli “Iš iz Niš”: Doveo sam 6 fabrika u Niš, oni će meni "iš"

Dok proteste u Nišu naziva “najtupavijim na svetu”, predsednik Srbije Aleksandar Vučić parolu “Iš iz Niš” ocenjuje kao nepristojnu. Objašnjava da mu narod na izborima nije rekao “iš”, da ostaje pri stavu da niški aerodrom treba da pripadne državi, kao i da očekuje “veliku podršku” naroda u Nišu.

(39) detaljnije
skupština leskovac

Odbornici u Leskovcu ubuduće će u radu koristiti tablet računare

Umesto gomile štampanog materijala koje odbornici u Leskovcu dobijaju uoči skupštinskog zasedanja, njima će uskoro materijali stizati u digitalnom obliku na tablet računarima. Sistem elektronskog parlamenta počeće da se koristi od septemba ove godine.

(1) detaljnije
 • cakic

  Nova-stara odbornička grupa u leskovačkom parlamentu

  Zbog toga što su želeli da građanima Leskovca pošalju poruku da se ne kriju iza imena centralizovanih stranaka, već da su pojedinci koji zastupaju sve građane, odbornička grupa Socijaldemokratske stranke u Leskovcu promenila je svoj naziv u "Za Leskovac - ZAJEDNO".

  detaljnije
 • sps

  Jelena Mihajlović novi šef odborničke grupe SPS u Leskovcu

  Odborničku grupu Socijalističke partije Srbije u leskovačkom parlamentu od sada će predvoditi Jelena Mihajlović. Ona je na mesto predsednika odborničke grupe zamenila Dragana Savića, koji je sa ove funkcije smenjen zbog kršenja partijske discipline, jer je samostalno nastupio na nedavnim izborima za Savete mesnih kancelarija.

  detaljnije
 • lebane

  Nova preletanja u lokalnom parlamentu u Lebanu

  Doskorašnji odbornik opozicije, koji je u lokalnom parlamentu predstavljao simpatizere Grupe građana “Ljubiša Spasić” Bratislav Cvetković, prešao je u vladajuću Socijalističku partiju Srbije. Ovime je grupa građana ostala bez predstavnika u lebanskoj Skupštini.

  detaljnije
 • opozicija leskovac

  Opozicija u Leskovcu ponovo napustila skupštinsko zasedanje

  Popodnevno zasedanje Skupštine grada Leskovca proći će bez odbornika opozicije. Oni su zbog spajanja tačaka dnevnog reda o kojima, kako kažu, neće moći na adekvatan način da diskutuju, napustili sednicu.

  detaljnije
 • opstina leskovac

  Gradsko veće u Leskovcu dobilo novog člana

  Većinom glasova odbornika u leskovačkoj Skupštini, diplomirani pravnik Vladimir Branković, član SNS, novi je gradski većnik zadužen za sistem standardizacije. Na ovom mestu zamenio je Nikolu Jakovljevića, koji je podneo ostavku.

  detaljnije
 • aleksandar vucic

  Vučić pojačao kritike: Protest u Nišu je najtupaviji, stranci umešani zbog Rusa

  Demonstracije građana zbog poklanjanja Aerodroma “Konstantin Veliki” Državi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ovog puta nazvao “najtupavijim koje je video u životu”, uz opasku, da ne bi mogao da ih razume ni da je “najgluplji na svetu”. Pored toga, Vučić je ponovio da su “stranci umešani” oko problematike aerodroma, a jedan od razloga su, kako kaže, Rusi.

  (105) detaljnije
 • protest-aerodrom-vanja-keser.jpg

  Popodnevni protest Nišlija u danu kad dolazi Vučić

  Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” zakazala je novi protest protiv poklanjanja niškog Aerodroma "Konstantin Veliki", za 25. april u 18 sati. Tog dana u Niš dolazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a protest će biti održan popodne, jer Inicijativa ne želi da pravi “kontramiting” Vučiću.

  (41) detaljnije
 • PUPS

  PUPS: Niški aerodrom se razvijao nauštrb beogradskog

  Zato što je država Srbija omogućila da "low cost" avio-kompanije sleću na niški Aerodrom "Konstantin Veliki", a to uskratila beogradskom, povećao se broj putnika u Nišu, objašnjavaju iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Ova stranka dodaje da je za razvoj neophodno veće ulaganje države u “Konstantin Veliki” i da on ostaje niški, bez obzira da li će biti u vlasništvu Grada ili Republike, pa će zato podržati odluku da se aerodrom "pokloni" državi.

  (64) detaljnije
 • Aleksandar Vučić

  Vučić: Demonstracije u Nišu su tupave, umešan i strani faktor

  Proteste građana Niša zbog poklanjanja Aerodroma "Konstantin Veliki", predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao je tupavim, a tvrdi i da ima dokaze da su u organizaciju demonstranata “upetljani i faktori iz inostranstva". Ni koje dokaze ima, ni o kakvim “faktorima” je reč, predsednik nije objasnio.

  (109) detaljnije
 • Jelena Đorđević

  Odbornica koja će glasati protiv poklanjanja aerodroma: Pratili su me od kuće do posla

  Zbog toga što je javno rekla da neće glasati za odluku da se Aerodrom “Konstantin Veliki” preda Republici na upravljanje, odbornica Jelena Đorđević kaže da je jedan od pritisaka da odustane od ovakvog stava i to što su je nepoznati ljudi pratili od kuće do posla.

  (18) detaljnije
 • Darko Glišić

  Predsednik Izvršnog odbora SNS: Protesti u Nišu su besmisleni

  Nišlije bi trebalo da se raduju što će država upravljati Aerodromom "Konstantin Veliki", tvrdi predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić. Funkcioner naprednjaka naglašava da Nišlije protestuju, jer misle da će neko da im “odnese aerodrom”. Njihovo nezadovoljstvo zbog poklanjanja aerodroma naziva “besmislenim”, a za njih kaže da su najbolji "u mržnji, primitivizmu i u lupetanju gluposti".

  (44) detaljnije