Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Niški DS traži smenu glavnog urbaniste grada

Zato što se stalno menjaju planovi generalne regulacije, niške demokrate zahtevaju smenu glavnog urbaniste Niša Nikole Lečića, jer se time zbunjuju investitori, a pored toga što se obmanjuju građani, nepoznato je koliko sve to njih košta kao poreske obveznike, dodaju iz DS.

detaljnije
studenti

Dosta je bilo: Koliko vrede mladi u Medveđi?

U Medveđi je, preko projekta Ekonomsko osnaživanje mladih, početkom godine posao dobilo 20 mladih ljudi koji su završili fakultet. Oni će, osim iskustva, za posao koji obavljaju primati platu, koja, prema rečima rukovodstva opštinskog odbora Dosta je bilo u Medveđi, iznosi 14.000 dinara, pa se rukovodstvo pita koliko zapravo vrede mladi ljudi.

detaljnije
lavrov flickr

Lavrov: Nemamo skrivene namere u Nišu

Dok mu, kako kaže, nije jasno šta Amerikanci rade u bazi Bondstil na Kosovu, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov tvrdi da Srpsko-ruski humanitarni centar radi samo u okviru humanitarnog mandata, bez skrivenih namera Rusa u Nišu.

(1) detaljnije
pruga leskovac

DSS: Novoizgrađeni pružni prelaz u Leskovcu već se obrušava

Nije prošlo ni 6 meseci od kako je izgrađen i saniran pružni prelaz u Puškinovoj ulici, u Mesnoj zajednici Morava u Leskovcu, a već počeo da se urušava i time, kako kažu u Gradskom odboru Demokratkse stranke Srbije, ugrožena bezbednost građana koji tu prolaze.

(1) detaljnije