Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

NATO trenira Iračane u Nišu

Grupe stručnjaka iz iračkih ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova, kao i iz antiterorističke službe te bliskoistočne zemlje nalaze se na obuci u Nišu. Trening izvode NATO instruktori u saradnji sa srpskim, traje 3 nedelje, a krenuo je početkom decembra.

(2) detaljnije

Predsednik Opštine Babušnica podneo ostavku

Dragan Vidanović podneo je ostavku na funkciju predsednika Opštine Babušnica, a kako stoji u pisanoj ostavci koju je dostavio Skupštini čije je zasedanje zakazano za ponedeljak, 11. decembra, ostavku je podneo iz zdravstvenih razloga.

detaljnije
zatvren put Brzi Brod

DS: Zatvoreni put kod Brzog Broda nebezbedan za građane

Sem što otežava kretanje, zatvoreni put kod Brzog Broda ugrožava i bezbednost građana, zbog neadektvatne signalizacije, poručio je Opštinski odbor Demokratske stranke u Medijani i pozvao gradsko i opštinsko rukovodstvo da što pre reaguju. Više od dva meseca dve trake puta zatvorene su za saobraćaj, zbog navodnih radova, ali radnika tamo nema.

(2) detaljnije
Narodna stranka logo

Niška Narodna stranka: Vlast nasiljem guši nezavisne i istraživačke medije

Nekažnjavanje onih koji prete, ali i fizički se obračunavaju sa novinarima, kao što je to bio slučaj sa onima koji su oslobođeni, nakon što su pretili glavnom i odgovornom uredniku "Južnih vesti" Predragu Blagojeviću, kako kažu u niškom odboru Narodne stranke, dovodi do “ohrabrivanja zlostavljanja” i gušenja nezavisnih medija.

(5) detaljnije
 • Miloš Bošković

  Poslanik DJB iz Niša: Haške sudije su šarlatani sa perikama

  Haški sud se osramotio i pokazao totalno nedoraslim svom zadatku, ocenjuje narodni poslanik Pokreta “Dosta je bilo” Miloš Bošković i dodaje da su Evropska unija i Sjedinjene Američke Države, koje označava kao najodgovornije, duboko podbacile i razočarale.

  (9) detaljnije
 • 15 minuta

  Saša Janković: Srbija je zgrčena i uplašena

  Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković najavljuje da će tužiti Dragana Markovića Palmu zbog optužbi da je ubio čoveka, koje je Marković izneo protiv njega na stranačkom skupu u Nišu. Iako smatra da su građani u strahu od bavljenja politikom zbog samovolje vlasti, Janković ističe da će do kraja godine PSG formirati odbor u Nišu.

  (12) detaljnije
 • Banđur

  Odlaže se disciplinski postupak protiv Banđura u niškom SNS

  Dok ne bude završena istraga u vezi sa zapaljenim automobilom zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, njegova matična stranka SNS neće raspravljati o eventualnom isključenju Banđura iz partije ili smeni sa mesta drugog čoveka Grada, potvrdio je poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović. Banđur vidi nekoliko scenarija koja slede iza ovakve odluke, ali kaže da ne vidi vezu između istrage i stranačkog postupka.

  (27) detaljnije
 • Gosti emisije 60 minuta

  "U Nišu su bezbedniji oni koji nisu na pozicijama i funkcijama"

  Posle serije automobila u plamenu, učesnici debate Južnih vesti i poznati niški političari Momir Stojanović, Branislav Jovanović, ali i Miloš Banđur koji je, kako sam kaže, bio moguća žrtva odmazde zbog toga što je sabotirao nameštanje izbora za direktora Vodovoda, složili su se da u Nišu niko nije bezbedan. Ipak, Banđur kaže da su posebno ugroženi oni koji su na funkcijama.

  (51) detaljnije
 • PROKUPLJE prazna hala toplice

  Prokupački DS podneo prijavu protiv predsednika Opštine zbog kupovine fabrike

  Zbog odluke da se direktnom pogodbom kupi nekadašnje preduzeće DP "Toplica“, sadašnje DSK “Toplica” na periferiji grada za 38 miliona dinara, prokupački odbor Demokratske stranke podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Aleksandra Simonovića i drugih odgovornih u lokalnoj vlasti.

  (3) detaljnije
 • jasmina randjelovic

  Jasmina Ranđelović novi zamenik gradonačelnika Leskovca

  Nakon što je dosadašnji zamenik gradonačelnika Dragan Jovanović "iz ličnih razloga" podneo ostavku, na tu funkciju imenovana je Jasmina Ranđelović.

  (1) detaljnije
 • bane jovanović

  Bane Jovanović traži smenu rukovodstva Opštine Pantelej

  Jelo i piće po restoranima od Niša do Beograda, putovanja na gradske proslave, zloupotreba službenih kola i sve to na račun građana, samo su neki od razloga koje je gradski odbornik Branislav Jovanović naveo kao razlog za nužnu smenu funkcionera Opštine Pantelej.

  (9) detaljnije
 • Dragan Marković Palma

  Palma u Nišu optužio Jankovića za ubistvo

  Da bi se srpska opozicija poubijala oko funkcija kad bi došla na vlast, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, na stranačkom skupu u Nišu, pokušao je da dokaže tvrdnjom da Saša Janković “voli da puca iz pištolja, ubije čoveka, pa posle nije on”. Na taj način je stao u red sa onima koji već godinama optužuju lidera Pokreta slobodnih građana da je ubio svog druga, iako je istraga rekla drugačije.

  (12) detaljnije
 • Preševo zgrada Opstine foto i.m.

  Srpske stranke na jednoj listi za izbore u Preševu

  Čak 7 srpskih političkih stranaka ujedinilo se u Preševu za predstojeće lokalne izbore 24. decembra kako bi posle dužeg vremena Srbi iz ove opštine dobili predstavnike u lokalnom parlamentu. Opštinksa izborna komisija do sada potvrdila dve liste, Alternative za promene Šćiprima Arifija i Demokratske partije Albanaca Ragmija Mustafe.

  detaljnije
 • Dragan Marković Palma

  Palma u Nišu: Odbornici i članovi Gradskog veća da ne primaju plate u 2018.

  Predsednik Jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine predložio je u Nišu da se ceo gradski vrh i svi odbornici odreknu plata i dnevnica u 2018. godini u korist građana, obećao je da će od jedne kafane u Nišu napraviti fabriku i zatražio je od poverenika SNS Zvezdana Milovanovića da smeni “sve koji se svađaju” među niškim funkcionerima i naprednjacima.

  (10) detaljnije
 • 800x600-800x600-opstina-crveni-krst-zgrada

  Smena sekretarke u Opštini Crveni Krst, znak novih previranja u niškom SNS?

  Dok sada već bivša sekretarka Skupštine opštine Crveni Krst, Danijela Milićević tvrdi da je smenjena voljom pojedinaca i da Srpska napredna stranka ne podržava njeno razrešenje, predsednik Skupštine te niške opštine Zoran Stojković, takođe naprednjak, kaže da su odbornici samostalno odlučili da je smene, na šta imaju pravo po zakonu.

  (18) detaljnije