Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Srpska desnica dobila još jednog odbornika u Pirotu - "preletanje" iz SPS-a

Dosadašnji odbornik Socijalističke partije Srbije u pirotskoj Skupštini Dejan Ćirić napustio je redove ove stranke i pridružio se Srpskoj desnici, potvrdili su u pirotskom odboru stranke Miše Vacića. Dobrodošlicu novom članu sa kojim će ova stranka ubuduće imati 2 odbornika u pirotskom parlamentu poželeo je i predsednik stranke, dok u SPS-u nisu želelli da komentarišu Ćirićev prelazak.

(1) detaljnije
Jelena Spirić

SSP: Brutalne fizičke pretnje prebijanjem predsednici Gradskog odbora u Leskovcu

Da je predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Leskovcu Jelena Spirić sinoć u jednom kafiću doživela, kako navode, brutalne fizičke pretnje prebijanjem, saopštili su iz stranke, a tvrde da joj je pretio jedan od lokalnih funkcionera stranke na vlasti.

(5) detaljnije
Jumko - Vranje

PSG Vranje: Preporuka Vlade da se “Jumku” oprosti dug koštala građane milijardu dinara

Nakon što su gradski većnici na sednici odlučili da kompaniji “Jumko” oproste dug od milijardu dinara, u zamenu za trajni ulog u kompaniji, iz Gradskog odbora Pokreta slobodnih građana u Vranju kažu da je novac svih Vranjanaca pretvoren u dim i prašinu. Udeo Grada u vlasinštvu kompanije čiji dugovi višestruko prelaze vrednost njene imovine, konstatuju, ne vredi ništa.

(3) detaljnije
tepic

Tepić: Izborni uslovi najvažniji, verujem u dogovor 2 opoziciona bloka

Trenutno Stranka slobode i pravde okuplja jednu opozicionu kolonu, dok je druga oko Borisa Tadića i njegovog SDS-a, ali potpredsednica SSP Marinika Tepić veruje da će oni postići dogovor oko izbornih uslova, ali i o predstavnicima koji bi seli za pregovarački sto sa strankama na vlasti i evroparlamentarcima.

(28) detaljnije
 • ssp

  Đilasova stranka oformila odbor i otvorila prostorije u Nišu

  Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa konstituisala je i zvanično gradski odbor u Nišu, a kako kaže potpredsednica stranke Marinika Tepić, na otvaranju je bilo puno elana i pozitivne energije ljudi željnih promena.

  (57) detaljnije
 • ministar

  Tončev sa zvaničnog mejla ministarstva reklamirao SPS

  Uoči Dana socijalne pravde koji se obeležava 20. februara iz Kabineta ministarstva koje vodi Novica Tončev stigla je čestitka u kojoj u prvi plan stavlja Socijalističku partiju Srbije, čiji je potpredsednik, a promociju pojačava i fotografijom ispred stranačkog obeležja sa predsednikom partije i Narodne skupštine Iviciom Dačićem. Ovim potezom, ističe Zoran Gavrilović iz BIRODI-ja, ministar krši Zakon o sprečavanju korupcije jer je podredio javni interes privatnim i zloupotrebio javne resurse, a kako kaže, narušava i Ustav Republike Srbije.

  (12) detaljnije
 • seča

  Dveri: Štetu zbog seče drveća u centru odgovorni će platiti svojim novcem

  Iz niškog odbora pokreta Dveri saopštavaju da će odgovorne u vlasti koštati seča stabala u centru Niša, te da će nakon smene vlasti oni koji su naložili i potpisali odluke o seči snositi odgovornost, a štetu će platiti svojim novcem. Navode da je sa drvećem posečeno i dostojanstvo Nišlija.

  (12) detaljnije
 • Bujanovac, zgrada Opštine

  Alternativa za promene izašla iz koalicije u Bujanovcu, presudila odluka da se grade stanovi za raseljene

  Dojučerašnji partner svealbanske vladajuće većine u Bujanovcu Alternativa za promene napustila je koaliciju, potvrdio je za Južne vesti lider tog odbora Arber Pajaziti. Prema njegovim rečima, partneri nisu ispoštovali sporazum koji se odnosi na zapošljavanje kadrova Alternative, a presudilo to što ostale stranke na jučerašnjoj sednici Skupštine nisu prihvatile predlog da se ne donosi odluka o davanju dozvole za izgradnju stanova za raseljene sa Kosova.

  detaljnije
 • bujanovac

  Alternativa za promene napustila sednicu Skupštine Bujanovca zbog rasprave o socijalnim stanovima

  Troje odbornika Alternative za promene napustili su sednicu Skupštine, nakon burne rasprave o lokaciji na kojoj će graditi stanovi za socijalno ugrožene. Kako pišu Bujanovačke, oni su prvo zahtevali povlačenje te tačke sa dnevnog reda, nazivajući je prikrivenom namerom da se obezbede stanovi za raseljene Srbe sa Kosova, pa čak i “nagradom za nekog od silovatelja 20.000 žena na Kosovu ili ubica“, a kada je zahtev odbijen napustili su sednicu.

  (1) detaljnije
 • niksic

  Govor juga u kampanji u Nikšiću, ima li nakon proterivanja još naprednjaka

  14. mart i dan lokalnih izbora u Nikšiću se bliži, a iz susedne države i dalje stižu informacije o učešću naprednjaka sa juga i ostalih krajeva Srbije u tamošnjoj kampanji. Koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović ne odgovara na novinarska pitanja, a analitićar Dragiša Janjušević iz Centra za političku edukaciju kaže da je toga bilo i ranije, samo sa druge strane političkog spektra koji predvodi Milo Đukanović.

  (13) detaljnije
 • Banja

  Jeremić: Iza prodaje Vranjske Banje "Milenijum timu" stoji vrh vlasti

  Za vlasnike beogradske firme Milenijum resort kojoj je odobreno 10 miliona evra za investicije u Vranjskoj Banji i koja je kupovinom zemljišta, hotela i Specijalne bolnice postala vlasnik celog banjskog jezgra, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je naveo da su oni isturena lica iza kojih stoje najviši predstavnici vlasti.

  (7) detaljnije
 • bajagic gradksa kuca

  SNS ni reči o pijacama, Bajagića u Gradskoj kući predstavili kao stranačkog koordinatora

  Sastanak u Gradskoj kući kojem je prisustvovao i koordinator SNS za Nišavski i Pirotski okrug Bojan Bajagić, za gradonačelnicu Draganu Sotirovski je sastanak izvršne vlasti sa predstavnicima Srbijavode i prvim čovekom Udruženja “Pijace Srbije”, ali u SNS-u tako ne misle. Na društvenim mrežama su napisali da je Bajagić na sastanku bio stranački.

  (20) detaljnije
 • Preševo zgrada Opstine foto i.m.

  Raspisani lokalni izbori u Preševu za 28. mart

  Predsednik Skupštine Republike Srbije Ivica Dačić raspisao je lokalne izbore za tri grada i opštine, a među njima i Preševo, nakon što je u toj opštini sredinom decembra raspuštena lokalna Skupština i uveden privremeni organ, je nijedna sednica nije održana od 27. avgusta. Vanredni izbori su zakazani za 28. mart.

  detaljnije
 • babovic foto okrug

  Sumnje da je i načelnik Babović bio u Nikšiću bez potvrde, jer je stalno na službenom putu

  Na desetine komentara, mejlova i poruka stiglo je novinarima Južnih vesti da je upravo načelnik Nišavskog okruga i funkcioner lokalnog SNS-a Predrag Babović organizovao put u Nikšić, odakle su proterani niški naprednjaci, kao i da je i sam bio tamo, ali na drugoj lokaciji. Do njega je već danima nemoguće doći jer je stalno na službenom putu, a u stranci ili kažu da nisu nadležni ili ne odgovaraju na pitanja.

  (25) detaljnije
 • bajagic gradksa kuca

  Na sastanku u Gradskoj kući i beogradski funkcioner koji nadzire niški SNS, Sotirovski kaže zbog pijaca

  Član Izvršnog odbora SNS-a i čovek koji nezvanično nadzire rad niškog odbora stranke Bojan Bajagić, sedeo je tik uz gradonačelnicu Draganu Sotirovski u Gradskoj kući na sastanku gradskog rukovodstva na kojem se diskutovalo o vodotokovima i odbrani od poplava. Ona kaže da Bajagić tu nije bio stranački, već ispred Udruženja “Pijace Srbije” jer je jedna od tema bila i izmeštanje kvantaške pijace na placu “Srbijavode”.

  (40) detaljnije