Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

DJB: Zlonamerno izveštavanje medija o slavi u zdravstvenoj stanici

Nakon incidenta u niškoj zdravstvenoj stanici gde je u radno vreme usred čekaonice bio postavljen slavski sto, a samo obeležavanje slave opravdano zaštitom zdravlja lekara, iz Pokreta "Dosta je bilo" su medije optužili da su "intenciozno zlonamerno osudili lekare". 

detaljnije
pristupnice-M.-S

Politička 2016: Preletanja uživo i promene u strankama na vlasti

Godinu za nama obeležili su izbori na svim nivoima, ali političari u Nišu, nakon preletanja uživo u TV programu, podigli su lestvicu kada je reč o prelascima iz stranke u stranku. SNS i SPS u Nišu pokušavaju da se konsoliduju, opozicija raštrkana, izborni bljesak "Dosta je bilo" i neodlučni DSS.

detaljnije
Dragan Šutanovac

DS neće svog predsednika po svaku cenu, ali želi premijersko mesto

Predsednički kandidat koga će Demokratska stranka podržati biće po meri građana Srbije, čak i po cenu žrtve stranke, kazao je predsednik demokrata Dragan Šutanovac. Ipak, on je dodao da DS ima pretenzije na premijersko mesto. 

detaljnije
vucic

Dveri: Vučić i dalje duguje izvinjenje Nišlijama

Brojimo poslednje dane u 2016. godini, a premijer Srbije Aleksandar Vučić se još nije izvinio Nišlijama što je vikao na njihovog gradonačelnika Darka Bulatovića jesenas, pa ga Pokret Dveri poziva da to učini sada i na taj način “koliko-toliko čistog obraza uđe u 2017. godinu”.

detaljnije
 • dinic

  Ivana Dinić u Skupštini Srbije umesto Ivice Tončeva

  Nakon što je Ivica Tončev postao državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova i vratio poslanički mandat u Narodnoj Skupštini, na njegovo mesto došla je narodna poslanica SPS iz Niša Ivana Dinić.

  detaljnije
 • SPS

  Izabran Gradski odbor niškog SPS, Žarko Ranković novi predsednik

  Nakon skoro godinu dana od raspuštanja, na vanrednim unutarstranačkim izborima konačno je izabran novi Gradski odbor SPS. Za predsednika izabran Žarko Ranković, za njegovog zamenika Saša Živić.

  detaljnije
 • SPS

  Koalicija SNS i SPS u niškoj Opštini Palilula

  Iako je od izbora prošlo 7 meseci, koalicija Socialističke partije Srbije i Srpske napredne stranke u Opštini Palilula osnovana je tek juče, a lider socijalista na Paliluli Srđan Vasković imenovan je za zamenika predsednika lokalne Skupštine. Vasković kaže da se dugo pregovaralo i da je upravo on insistirao na koaliciji.

  detaljnije
 • USS Milija Miletic i Jelena Trifunovic foto A.K.

  USS: Više novca iz budžeta za mladence koji započnu sopstveni biznis

  Ujedinjena seljačka stranka predložiće na narednoj Skupštini u Svrljigu da se mladenci koji su do sada dobijali pomoć od 100.000 i 150.000 dinara, ubuduće za sklapanje braka stimulišu sa 35.000 i 50.000 dinara, a da se za započinjanje sopstvenog biznisa subvencionišu sa do 350.000 dinara.

  detaljnije
 • SPS

  SPS bira novo-staro rukovodstvo u Nišu

  Nakon 10 meseci od raspuštanja, formirani su novi opštinski odbori SPS-a, dok će na gradskom nivou, kaže v. d. predsednik ove stranke Žarko Ranković, izbori biti održani 27. decembra.

  detaljnije
 • Predavanje Vuka Jeremića u Nišu; foto: Flickr

  Predavanje Vuka Jeremića na niškom Pravnom fakultetu

  Svoja iskustva o kandidaturi za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, Nišlijama će preneti Vuk Jeremić na predavanju u amfiteatru Pravnog fakulteta, 22. decembra od 17 sati.

  detaljnije
 • opstina surdulica foto i.m.

  Surdulički naprednjaci napustili sednicu Skupštine

  Nezadovoljni raspodelom novca u trećem rebalansu ove godine gde se FK-u Radnik dodeljuje 163 miliona dinara, kao i planom budžeta za narednu godinu, odbornici SNS-a napustili su u nedelju sednicu Skupštine. Predsedsedavajući Novica Tončev kaže da naprednjaci ne poznaju zakon o sportu.

  detaljnije
 • Vrtić bambi

  DS traži Jonićevu smenu

  Navodeći niz problema, među kojima su ugroženo zdravlje i bezbednost dece, ali i korupcija, niški odbor Demokratske stranke traži od gradskih vlasti Niša i Upravnog odbora Predškolske ustanove "Pčelica" da smene dugogodišnjeg direktora te ustanove Zorana Jonića.

  detaljnije
 • Rade Rajković

  Pokret socijalista: Zaštititi građane od Zaštnitnika građana

  Gradski čelnici i dalje ne žele da objasne zbog čega su odbili razgovor sa Zaštitnikom građana Sašom Jankovićem tokom njegove posete Nišu. Ipak, Pokret socijalista, koalicioni partner SNS, Jankovića optužuje za "bahatost" i "primitivnu manipulaciju", smatrajući da bi trebalo formirati novu instituciju "koja bi građane štitila od zaštitnika građana".

  detaljnije
 • Srpsko ruski humanitarni centar

  Brisel upozorava na EU pravila oko "ruskog" centra u Nišu

  Iako eksplicitno nije zatraženo da Srbija ugasi "Srpsko-ruski humanitarni centar" u Nišu, iz Delegacije EU poručuju da u unutar unije već postoji sistem za brzo reagovanje u vanrednim situacijama i da bi "svakako preklapanje ili dupliranje trebalo da se izbegne".

  detaljnije
 • Traže novu javnu raspravu; foto: JV

  Niški DJB i DS zajednički kritikuju „tajnu raspravu o budžetu“

  Javna rasprava o gradskom budžetu koja se, kažu predsednici gradskih odbora pokreta "Dosta je bilo" i DS-a u Nišu, jutros pretvorila u tajnu, ujedinila je predstavnike ovih stranaka. Oni traže javno izvinjenje Gradske vlasti i novu raspravu koja bi mogla da bude održana za dva dana.

  detaljnije