Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

SNS ordinacija - zdravstveni pregledi u stranačkim prostorijama

Bivši načelnik niške ORL klinike i funkcioner niškog SNS-a doktor Miško Živić pregledao je pacijente u prostorijama Mesnog odbora Srpske napredne stranke u Grdelici iako stranke, kako kažu u Agenciji za borbu protiv korupcije, ne smeju da organizuju zdravstvene preglede. Živić kaže da za zabranu zna, ali da su ovi pregledi njegova lična inicijativa.

detaljnije
Mićunović

Mićunović: Problem DS je Savez za Srbiju, bojkot nije politika

Poslanik Demokratske stranke i njen nekadašnji predsednik Dragoljub Mićunović rekao je u emisiji "Kvaka 23" da je problem DS u ovom trenutku Savez za Srbiju i da je bolje da se stranka prvo ponovo ujedinila, pa tek onda priključivala takvim grupacijama. Istakao je i da bojkot nije politika i da se u prošlosti uvek ispostavilo da je greška.

detaljnije
Kosinus

Reditelj Gorčin Stojanović: Ako Kosovo igra fudbal, Kosovo postoji

O trajnom rešenju kosovskog problema u emisiji "Kosinus" govorili su glumac Branislav Lečić i reditelj Gorčin Stojanović. I dok glumac smatra da je preuranjeno govoriti o mestu Kosova u Ujedinjenim nacijama, jer bi stvorilo veće neprijateljstvo, reditelj podvlači paralelu sa fudbalom i kaže da je FIFA veća, važnija i starija od UN, te da ako Kosovo igra fudbal, ono i postoji.

(5) detaljnije
mikica stanković

Demokrate uz Dveri: Vlast da prestane da podržava i štiti nasilnike

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković poručio je vlasti da prestane da podržava i štiti nasilnike, a povodom tvrdnji aktivista Dveri da su u niškom naselju Brzi Brod prvo napadnuti, a potom i privedeni. Stanković je istakao i da se opozicija neće uplašiti, te da će Srbija biti slobodna tek kada se ovakve pojave iskorene.

(22) detaljnije
 • tamara milenković kerković

  Dveri tvrde da su napadnuti u Brzom Brodu, pa privedeni

  Potpredsednica Tamara Milenković Kerković i aktivisti Dveri tvrde da su napadnuti danas u niškom naselju Brzi Brod dok su skupljali potpise za slobodu uzbunjivača Aleksandra Obradovića, a da su pritom i privedeni. Dok Dverjani kažu da je suspendovan ustavni poredak, Brzobrođani koji su bili vinovnici incidenta negiraju da slučaj ima političku pozadinu, kažu da aktiviste Dveri niko nije napao, a da ovaj pokret nije imao dozvolu za štand, što potvrđuju iz Opštine Medijana. Policija se ne oglašava.

  (52) detaljnije
 • SzS tribina

  Opoziciji zabranjena tribina o slobodi medija u Nišu

  Savez za Srbiju hteo je da održi tribinu u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija” sledeće srede, ali im vlast to nije odobrila uz obrazloženje da termin od 17 sati nije u radno vreme i da nije predizborna kampanja. Iz SzS kažu da su hteli da podrže napadnute nezavisne medije, posle SNS-ovog protesta protiv slobode medija prošlog vikenda.

  (8) detaljnije
 • nalepnice djilas

  SSP: Nalepnice izraz nemoći, gradonačelnik da podnese izveštaj o radu

  Nalepnice koje su osvanule u centru Niša sa porukom "Stop! Đilase ne ubijaj Srbiju", u niškom odboru Stranke slobode i pravde čiji je Dragan Đilas predsednik, vide kao izraz nemoći i izazivaju podsmeh, jer je Srbija jedina zemlja u kojoj vlast protestuje protiv opozicije. Umesto lepljenja ovakvih poruka, poručuju da je pametnije da gradonačelnik Darko Bulatović podnese izveštaj o svom radu.

  (16) detaljnije
 • SzS Vranje

  SzS Vranje: Demokratija u Srbiji je ukinuta, bojkot narednih izbora

  Iz vranjskog Saveza za Srbiju odlučni su u tome da bojkotuju naredne izbore, jer, kako kažu, naprednjaci su uzurpirali sve državne institucije i kontrolišu ih, a tvrde i da mediji nisu otvoreni za sve stranke, kako bi uslovi na republičkim i lokalnim izborima bili ravnopravni. Oni su skup podrške Vučiću u Vranju okarakterisali kao protest vladajuće stranke protiv njih samih, jer, kažu, teror nad građanima Srbije vrše funkcioneri SNS-a.

  (1) detaljnije
 • bane jovanović

  Bane Jovanović: Hiperprodukcija lažnih obećanja niških vlasti

  Gradska vlast je pričala o kvantaškoj pijaci, o tornju na aerodromu, o azilu za pse, o Ekspo centru, o muzičkoj dvorani, o akva parku, o kolektoru za prečišćavanje otpadnih voda, o zapadnoj tribini stadiona, a Niš nije dobio ništa - tvrdi odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović i poručuje vlastima da treba da odu.

  (17) detaljnije
 • protest

  Vučić priznao da je SNS organizovao proteste čiju su organizaciju naprednjaci sa lokala negirali

  Iako su naprednjaci i učesnici protesta protiv “krvavog scenarija” u Leskovcu, Vranju i Nišu zbog naslovnice "NIN"-a i karikature u "Danasu", tvrdili da su ih organizovali građani, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je to ipak organizovao SNS, ali bez njegovog znanja.

  (22) detaljnije
 • entoni godfri

  Ambasador SAD: Ako Vlada želi da bude legitimna, izborni uslovi treba da budu fer

  Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri u emisiji “15 minuta” smatra da bojkot mnoge birače lišava mogućnosti da iskažu svoje mišljenje i da ni to nije fer. Neprikladno je za američkog ambasadora ili stranu ambasadu, smatra Godfri, da bude posrednik u dijalogu oko izbora, kao i da nije uloga međunarodne zajednice da nastupa kao politički akter u Srbiji.

  (14) detaljnije
 • jelena đorđević goran cvetanović

  Zavetnica bi da ugasi "Južne vesti", a Cvetanović bi da ih prevaspitava

  Odbornica Zavetnika u niškom parlamentu Jelena Đorđević preti da će ugasiti Južne vesti kad dođe na vlast, nezadovoljna time što se o njoj ne piše više. Slične tegobe ima i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović (SNS) koji kaže da se o njemu ne piše pozitivno, pa je odlučio da diskrimiše medije i da ne odgovara na pitanja Južnih vesti, što mu je obaveza kao funkcioneru.

  (19) detaljnije
 • Miting podrške Vučiću

  Šetnja podrške Vučiću u Vranju: Naprednjaci kažu da su skup organizovali građani

  Podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i zbog naslovnice NIN-a i karikature u Danasu, nakon Nišlija i Leskovčana dali su i Vranjanci. Članovi i simpatizeri SNS-a okupili su se, kako kažu, dobrovoljno zbog predsednika Srbije, a prema rečima narodnog poslanika Slaviše Bulatovića, skup su organizovali građani. U šetnji su bili i funkcioneri i zaposleni u javnim preduzećima i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

  (27) detaljnije
 • miting leskovac

  Nema potvrde da je SNS prijavio svoje proteste u Nišu i Leskovcu, svi ostali - moraju

  Da se ni simpatizeri i članovi vladajuće Srpske napredne stranke u Leskovcu ipak nisu spontano okupili kako bi podržali predsednika Srbije Aleksandara Vučića zbog naslovnica NIN-a i Danasa, pokazaju poruke naprednjaka sa jasnim instrukcijama šta da rade i gde da dođu. Do sada, kao i u Nišu, nema potvrde da je skup uopšte prijavljen. Prvi čovek SNS u Leskovcu i gradonačelnik Goran Cvetanović nije želeo o tome da govori, naročito, kaže, ne za Južne vesti, kao ni organizatorka protesta koja je ujedno i njegova zamenica u stranci.

  (8) detaljnije
 • miting leskovac

  Miting podrške Vučiću i u Leskovcu, naprednjaci kažu da su se okupili spontano

  Osudu kontroverzne naslovnice nedeljnika NIN i Koraksove karikature u Danasu na kojima su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i snajper, nakon Nišlija, rešili su da daju i u Leskovcu. Članovi i simpatizeri leskovačkog SNS okupili su se, kako kažu, spontano, a ne znaju ko je organizovao i prijavio skup. Šetnji su se pridružili funkcioneri, zaposleni u javnim preduzećima, ali i prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović.

  (63) detaljnije