Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Sotirovski o atentatu na Vučića: Do sada je pretila opozicija, sada za njih to radi neko drugi

Iako u zvaničnim saopštenjima policije piše da iza pripreme atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prema informacijama koje su dobili od Europola, stoji kriminalna grupa, gradonačelnica Niša i članica Predsedništva SNS Dragana Sotirovski je u celu priču uključila i opoziciju. Uz reči da sada “za opoziciju preti neko drugi” Sotirovski se pridružila podršci Vučiću posle informacije da mu se sprema još jedan atentat.

(90) detaljnije
narodna stranka leskovac

Narodna stranka Leskovac: Za predstojeće izbore najvažniju ulogu imaće kontrolori opozicije

Na predstojećim izborima koje očekuju građane Srbije najvažnije je da opozicija bude jedinstvena u odabiru kontrolora, jer će oni imati težak zadatak da spreče mahinacije na oko 8.200 biračkih mesta u Srbiji, poručuju iz Narodne stranke Leskovac gde je formiran i izborni štab.

(16) detaljnije
Foto Dačić 1

Dačić ne poriče probleme u koaliciji, ali ne dovodi u pitanje nastavak saradnje sa naprednjacima

Bez obzira na probleme koje u nekim mestima imaju sa koalicionim partnerima, socijalisti žele da nastave saradnju sa naprednjacama, rekao je predsednik SPS-a Ivica Dačić. Uskoro će sa Srpskom naprednom strankom odlučiti da li nastupaju na jednoj ili više lista – a cilj je da osvoje što više mesta u Parlamentu, rekao je Dačić na sastanku sa predstavnicima lokalnih odbora u Leskovcu.

(30) detaljnije
banđur

Banđur: Postavljen temelj za reformu pravosuđa, referendumsko "ne" u Nišu i signal nezadovoljnih lokalnom vlašću

Narodni poslanik Srpske napredne stranke iz Niša Miloš Banđur kaže da je zadovoljan rezultatima referenduma i tvrdi da će ustavne promene poboljšati pravosuđe. Ipak, veliki gradovi su izgubljeni, a tome su, kako kaže, doprinele i dezinformacije koje su stizale i iz redova SNS i SPS. Zato ni njihovi simpatizeri nisu glasali, a neki su, kaže, hteli da pošalju signal da nisu zadovoljni lokalnom vlašću.

(77) detaljnije