Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Odbornik snimao hodnike Gradske uprave i čekao načelnika, isterala ga policija

Posle, kako sam kaže, korektnog razgovora sa policajcima, odbornik Niške inicijative Srđan Nonić napustio je hodnike niške Gradske uprave koje je snimao u iščekivanju dolaska na posao načelnika Ljubiše Janića. On objašnjava da je kao odbornik samo hteo da vidi da li načelnik dolazi uopšte na posao, pošto se pojedinim medijima ne javlja 2 godine. Za sada nije poznato ko je pozvao policiju, a Nonić sumnja da je to učinio neko iz Gradske uprave.

(11) detaljnije
vučić i deca

Čašica rakije i politike u Toplici - reakcije na Vučićev razgovor sa decom

“Vučiću, Srbine” - vikala su deca u prvim redovima mitinga u Kuršumliji prošle subote, a istog dana, takođe deci, predsednik je savetovao da piju rakiju, a ne pivo. Psiholozi opominju da predsednik kao potencijalni uzor ima veliku odgovornost, a medijski eksperti ovaj nastup ocenjuju kao neprihvatljiv i kao zloupotrebu dece u političke svrhe.

(12) detaljnije
Pohvalili se i na svom sajtu

Prva "Šeširijada" za decu u Pirotu - organizator SNS

Programima koje su organizovale javne ustanove u Pirotu povodom Dečije nedelje, pridružio se i lokalni odbor SNS-a koji je u selu Poljska Ržana za decu organizovao "Šeširijadu" - takmičenje u pravljenju šešira. Da nema zloupotrebe dece i da u selu nije promovisana Srpska napredna stranka, smatra načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić koja je prisustvovala manifestaciji, dok advokat i bivši poverenik Rodoljub Šabić kaže da se očito radi o zloupotrebi dece.

(6) detaljnije
idro seferi

Seferi o dijalogu: Uvek gubi onaj ko napusti pregovore

Novinar i publicista Idro Seferi naveo je u serijalu "Kvaka 23" da dolaskom Aljbina Kurtija na vlast na Kosovu, pregovori Beograda i Prištine više neće biti isti. Dodao je i da je u prošlosti najveći gubitnik ispadao onaj ko bi napuštao pregovore, a da je to uvek bila Srbija.

(1) detaljnije
 • SNS lekarii 8 FB printscreen

  SNS lekari - umesto u ordinacijama, bolesne leče po kućama uz stranačku propagandu

  U Rujniku su letos patili od hipertenzije, u Supovcu dijabetes, dok u Velepolju boluju od cerebrovaskularnih bolesti, a gospođa Nešović ima problem sa kukovima - dijagnoze su objavljene na društvenim mrežama Srpske napredne stranke zajedno sa slikama pacijenata, jer su utvrđene u sklopu stranačke akcije. Dok lekari kažu da stranke ne leče ljude i da su informacije o pacijentima poverljive, doktori u SNS-u ćute.

  (22) detaljnije
 • kosinus nova emisija

  Čomić i Dejanović: Uspeh je pronaći kompromis oko Kosova

  Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović kaže da je kompromis cilj kome se teži u pregovorima oko statusa Kosova, a generalna sekretarka DS Gordana Ćomić pojašnjava da uspešna društva imaju samo kompromisna rešenja.

  detaljnije
 • vucic fabrika2 foto Lj.M

  Vučić u Kuršumliji obećao nova radna mesta i više vojnika

  Ulaganje u infrastrukturu, radna mesta i otvaranje fabrika, ali i povećanju broja vojnika na ovim prostorima, samo su neka od obećanja koje je danas dao Aleksandar Vučić u okviru kampanje "Budućnost Srbije" koju su pored Kuršumličana ispratili i funkcioneri i službenici iz okolnih gradova i opština.

  (19) detaljnije
 • Autobus SNS

  Niški službenici i funkcioneri autobusima na Vučićev skup u Blace i Kuršumliju [video]

  Kao i uvek kada Aleksandar Vučić dolazi na jug Srbije, nebitno da li je to stranački ili državnički, i tokom njegovog današnjeg obilaska Blaca i Kuršumlije u okviru kampanje "Budućnost Srbije", imaće aplauze niških službenika i funkcionera. Oni su jutros napunili autobuse, svojom voljom ili ne, i krenuli put Toplice da daju podršku predsedniku. Odbornik Niške inicijative Srđan Nonić usnimio je ovu mobilizaciju koju je nazvao modernim ropstvom.

  (42) detaljnije
 • peter handke

  Surdulički socijalisti čestitali Handkeu Nobelovu nagradu

  Dragi prijatelju Peteru - tako počinje čestitka Socijalističke partije Srbije iz Surdulice austrijskom piscu Peteru Handkeu koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Izbor švedskog komiteta naišao je na euforiju u Srbiji i poneku osudu u svetu, a surdulički SPS sa Novicom Tončevim na čelu kaže da je u pitanju pobeda istine, slobode i pravde.

  (1) detaljnije
 • Vučić

  Vučić u Kuršumliji postavlja kamen temeljac za fabriku, u Blacu najavljuje investicije

  Obilazak i obraćanje građanima u 11 sati u centru Blaca, postavljanje kamena temeljca za fabriku namenske industrije u Kuršumliji u kojoj će, kako se najavljuje, posao dobiti oko 300 ljudi, a zatim i obraćanje pristalicama u centru Kuršumlije od 14 sati, samo su neke od aktivnosti predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića koje su planirane za subotu 12. oktobar, kada će posetiti dve od četiri opštine Topličkog okruga.

  (34) detaljnije
 • Iz opštine na direktorsku poziciju

  Zamenik predsednika Bele Palanke podneo ostavku, odbornici izabrali i stare-nove direktore

  Zbog imenovanja za v. d. direktora Javnog komunalnog preduzeća, Miroslav Marinković podneo je ostavku na mesto zamenika predsednika Opštine, a ona je usvojena na sednici Skupštine. Na istom zasedanju i dvojica od četvorice direktora koji su u v. d. statusu bili protivno zakonu, direktori Ustanove kulture i Narodne biblioteke, razrešeni su tih funkcija, a onda su ih odbornici postavili na iste funkcije, ali ovog puta na period od 4 godine.

  (2) detaljnije
 • sns akcija printskrin

  Leskovački naprednjaci obilaze škole i krše zakon

  Iako je zakonom bilo kakva politička aktivnost zabranjena u školama, leskovački naprednjaci pohvalili su se da su učenicima nekoliko škola u okolini Leskovca donirali školski pribor. Direktorka jedne od škola tvrdi da ljudi nisu došli sa stranačkim obeležjima, već da je pribor doneo čovek koji je rekao da je zatvorio knjižaru. I dok opozicija smatra da škole nisu mesto za političku propagandu, ali i da ovakvo ponašanje stranke na vlasti više ne začuđuje, u leskovačkom odboru SNS-a o ovome ćute.

  (4) detaljnije
 • srđan nonić

  Niška inicijativa kritikuje medije i pokreće svoj sajt

  Da su mediji osovina zla kojom se služi Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić, tvrdi šef odborničke grupe Niška inicijative Srđan Nonić. To navode kao jedan od razloga zašto je ova politička organizacija pokrenula svoj sajt gde će prenositi svoje priče, vesti, saopštenja, ankete, pokretati debate, a pozivaju građane da im šalju kritičke tekstove, čak i anonimno.

  (8) detaljnije
 • dragan đilas

  Đilas u Leskovcu: Bojkot izbora mora dovesti do promena

  Da je sadašnja vlast napravila društvo koje se plaši da kaže šta misli, već podanički prihvata svaku odluku, zbog čega je sistemu potrebna velika promena, rekao je danas u Leskovcu lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas. Predstojeće izbore će bojktovati i na taj način će pokušati da pokrenu, kako kaže, prekopotrebne promene.

  (7) detaljnije
 • Skupština Grada Niša

  Niš prvi u Srbiji dobija moderni e-parlament

  Da će rad niškog parlamenta biti prvi digitalizovan u Srbiji, i to narednih meseci, najavio je predsednik Gradske Skupštine Rade Rajković. Softver finansiraju Ujedinjene nacije i Vlada Švajcarske, a trebalo bi da donese prenos sednica uživo preko skupštinskog sajta, elektronsko glasanje, kao i video i audio arhivu svih sednica.

  (8) detaljnije