Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Ukinut uvećani porez na zemljište, opozicija tvrdi da je odluka protivustavna

Iako je oko 6.000 građana trebalo da plati višestruko uvećane račune za porez na zemljište koje je iz poljoprivrednog prevedeno u građevinsko, vladajuća većina u Skupštini Grada ukinula je ovu odluku. Gradonačelnik Niša tvrdi da nije znao za povećanje, a opozicija tvrdi da je ukidanje protivustavno. Odbornik DSS Goran Đorđević najavljuje da će ovakvu odluku “oboriti” pred Ustavnim sudom.

(7) detaljnije
Razgovore sa građanima kre

Protesti demokrata na jesen kreću iz Niša

Da bi građane upoznali sa "konkretnim rešenjima problema" u našoj zemlji, ali i da bi od naroda čuli koje su njihove muke, Demokratska stranka u septembru počinje sa protestima, kaže predsednik Gradskog odbora Miodrag Stanković. Razgovaraće prvo sa građanima Niša, dodaje, jer je iz tog grada 1996. godine počeo talas pobune protiv vlasti Slobodana Miloševića i SPS.

(22) detaljnije
Nemanja Nuhijević Vranje Pokret slobodnih stanara

Nemanja Nuhijević poverenik Pokreta slobodnih građana u Vranju

Nemanja Nuhijević, koji je ranije bio član LDP-a, imenovan je za poverenika Pokreta slobodnih građana u Vranju. Otvorena je i kancelarija ovog pokreta koji predvodi Saša Janković, u kojoj će, kako je najavio poverenik Nuhijević, građani moći da dođu i iznesu svoje probleme.

detaljnije
Masinac-4

Fotografije dokazuju: Zastave SNS deci doneo funckioner te partije

Nakon što je lider SNS u Gadžinom Hanu i zamenik predsednika te Opštine Goran Stojiljković rekao da su mlade fudbalerke Mašinca "same uzele zastave te stranke da bi se slikale", građani su redakciji Južnih vesti dostavili fotografije na kojima se vidi da potpredsednik te stranke Staniša Ristić donosi zastave do grupe koja se fotografiše. Ristić tvrdi da su mu deca u stvari "istrgla zastavu iz ruke".

(19) detaljnije
 • Bjeletić Milorad Beogradska otvorena škola BOŠ

  “Vučić treba Vladu Srbije da pita kada ćemo ući u Evropsku uniju, a ne evropske zvaničnike”

  Tačan datum ulaska u Evropsku uniju predsednik Vučić treba da zatraži od premijerke Ane Brnabić, jer mi treba da ispunimo standarde i onda samo zatražimo od EU da to potvrdi, kaže izvršni direktor Beogradske otvorene škole Milorad Bjeletić. Vlast ne informiše građane da približavanjem EU menjaju na bolje svoju državu i svoje živote, dodaje Bjeletić.

  (4) detaljnije
 • Skupština grada

  Vlast i opozicija u Nišu se sukobili oko većih računa za porez

  Odgovornost za višestruko veće račune za porez koji su stigli građanima u poslednjih mesec dana, jedni na druge prebacuju i niška vlast i opozicija. Dok gradonačelnik tvrdi da je Demokratska stranka 2011. promenila urbanistički plan jer je htela da gradi “nebodere u Čokotu”, predstavnici bivše vlasti odgovaraju da je SNS povećao cene 2014. godine.

  (18) detaljnije
 • Mašinac sa zastavama SNS

  SNS: Deca sama odlučila da razvuku stranačku zastavu

  Povodom fotografije koja je nastala na izletištu na Seličevici, gde fudbalerke Mašinca drže zastave SNS-a, lider te partije u Gadžinom Hanu Goran Stoiljković kaže da su deca "spontano i samovoljno" uzela stranačka obeležja da bi se slikala za Fejsbuk. On se ironično zahvalio redakciji Južnih vesti što je pisala o ovom slučaju, konstatujući da niko ne bi čuo za manifestaciju koju Opština godinama organizuje da bi promovisala izletište Crkvište.

  (15) detaljnije
 • Fudbalerke Mašinca drže zastavu SNS

  Iz Gadžinog Hana bez odgovora o korišćenju dece za promociju SNS

  Iako su novinari pokušali da dobiju objašnjenje zbog čega maloletne fudbalerke Mašinca, koje su, prema rečima njihovog trenera Perice Krstića, bile gosti Opštine, uslikane sa zastavom naprednjaka, iz Gadžinog Hana nije bilo odgovora.

  (5) detaljnije
 • srpska radikalna stranka foto aleksandar kostic

  Radikali izbačeni iz svojih prostorija u Blacu

  Dok radikali tvrde da su bez ikakve odluke, dokumenta i znanja čelnika te stranke njihove prostorije, koje koriste od 1998. godine, nasilno preuzete i date SUBNOR-u, iz te organizacije kažu da su 16 kvadrata opštinskih prostorija dobili odlukom Veća. Radikali sami vratili prostorije, izbacili stvari i zamenili bravu.

  detaljnije
 • centar

  Čepurin: Antisrpske snage koriste Centar u Nišu za širenje rusofobije

  Pitanje Srpsko-ruskog humanitarnog centra nije rešeno zato što neke snage žele da pokažu da je neko drugi gazda ove zemlje, a nikako Srbi, smatra ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin. Cilj je da se Srbija učini ranjivom, dodaje on, i da joj se nanese dodatna šteta.

  (4) detaljnije
 • Miletic i Brnabic printscreen fb milija miletic

  Milija Miletić premijerki poklonio vunene čarape

  Pozivajući Anu Brnabić na predstojeću "Belmužijadu", narodni poslanik Milija Miletić je poklonio premijerki vunene čarape i proizvode svrljiškog kraja, a od nje je zatražio da Vlada pomogne u dovođenju investitora u Svrljig, predajući joj za to i pismeni zahtev.

  (7) detaljnije
 • merkelova

  Vučić: Angela Merkel dolazi u Niš

  Istakavši da je siguran u pobedu Angele Merkel na predstojećim nemačkim parlamentarnim izborima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na otvaranju fabrike “Leoni” najavio dolazak nemačke kancelarke u Niš.

  (11) detaljnije
 • momir

  Stojanović: SNS zapošljava, a onda mesečno uzima po 10 % od plate

  Jedan od osnivača i bivši narodni poslanik SNS iz Niša Momir Stojanović, kaže da nije tajna da Srpska napredna stranka zapošljava svoje kadrove u javnim preduzećima i ustanovama, ali da od njih traži da stranci svakog meseca uplaćuju po 10% svoje plate, kao i jednu celu platu kada oni odluče. Stojanović kaže da naprednjaci prave spiskove radnika i kod stranih investitora.

  (15) detaljnije
 • Miroljub Stanković

  Preminuo poslanik PUPS-a iz Niša Miroljub Stanković

  Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije i narodni poslanik Miroljub Stanković preminuo je iznenada u svojoj 71. godini.

  (4) detaljnije
 • glisic

  Glišić: Niški SNS ima 3 struje, neću da ih mirim

  Ukoliko različite struje unutar jednog odbora Srpske napredne stranke ne mogu da se pomire, onda se, kako kaže predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, “traži treća varijanta”. U Nišu, kako kaže, ima 3 struje, a on kaže da ne planira da ih miri, već da traži nova rešenja.

  (12) detaljnije