Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Predškolska ustanova "Pčelica"

 • Dečija klinika

  Niški vrtići pomažu izgradnju dečijeg hemato-onkološkog odeljenja

  Povodom obeležavanja “Dečije nedelje”, Predškolska ustanova “Pčelica” se priključila humanitarnoj akciji, kažu u NURDOR-u, da bi se što pre završilo opremanje dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, u kome će mališani moći da se leče od malignih bolesti.

  detaljnije
 • Vrtić "Crvenkapa"

  Produžava se rok za rekonstrukciju niškog vrtića "Crvenkapa"

  Iako je v. d. direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić pre nekoliko dana rekla da će za nedelju dana deca moći ponovo da idu u vrtić "Crvenkapa", informacije gradskog rukovodstva nakon posete obdaništa su drugačije. Novi rok sa kojim spekulišu je 10 do 15 dana, a kako saznajemo u Sanitarnoj inspekciji, iz uprave "Pčelice" su odavno tražili da završetak radova bude odložen 3 meseca.

  (8) detaljnije
 • Vrtić "Neven"

  Još se renoviraju niški vrtići, roditelji nestrpljivi

  Zbog toga što više od mesec dana deca ne mogu da idu u vrtiće “Neven” i “Crvenkapa” koji se renoviraju, roditelji su nezadovoljni i nestrpljivi, jer više ne znaju kako da organizuju čuvanje dece. Međutim, v. d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić tvrdi da se radovi privode kraju i da roditelji moraju da se strpe još malo.

  (5) detaljnije
 • Već nedelju dana deca ne mogu da idu u vrtić "Biser" u Niškoj Banji

  Zbog poplave deca ne idu u vrtić “Biser” u Niškoj Banji

  Deca iz Niške Banje od ponedeljka 11. septembra ne idu u vrtić “Biser”, koji je pre nedelju dana poplavljen. Pukla je cev i voda je napravila veliku štetu, pojašnjava v. d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić, a još se ne zna kada će deca ponovo moći da idu u pomenuto obdanište. Do tada roditelji decu mogu da vode u vrtić “Pahuljica” na Broju 6.

  detaljnije
 • Roditelji opet nezadovoljni sastankom zbog renoviranja vrtića "Neven"

  Vrtić "Neven": Roditelji zamoljeni da ne vode decu u vrtić, ali moraju da plate

  Nakon roditeljskog sastanka koji je održan u četvrtak, zbog renoviranja vrtića “Neven” u Nišu i premeštanja dece u druga obdaništa, roditelji tvrde da nije postignut nikakav dogovor i da su zamoljeni da decu ne vode u vrtić narednih mesec dana. V. d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić kaže da se “radi na tome da roditelji ne dovode decu ako mogu”, ali će ipak morati da plate umanjen iznos za vrtić.

  (8) detaljnije
 • Traže smenu Svetlane Mitić zbog toga što je "nastavila loše poslovanje"

  DJB od niške Skupštine traži smenu v. d. direktorke “Pčelice”

  Zbog toga što je aktuelna v. d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić za svoju zamenicu postavila bivšu članicu Upravnog odbora, koja je smenjena jer je ovaj organ dva puta predlagao Zorana Jonića za direktora, ali i zato što je bivšeg direktora zaposlila u ovoj predškolskoj ustanovi, pokret “Dosta je bilo” je na današnjoj sednici Skupštine grada zatražio njenu smenu.

  (18) detaljnije
 • pcelica-A.S

  Zamenica direktora “Pčelice” bivša članica Upravnog odbora

  Iako je Odbor za imenovanja Ljiljanu Stamenković, sa još nekoliko njenih kolega, smenio iz Upravnog odbora “Pčelice” zbog toga što su dva puta Zorana Jonića predlagali za direktora, nova v.d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić je Stamenkovićevu imenovala za svoju zamenicu. Direktorka kaže da je Stamenkovićeva dobar saradnik i da njen raniji angažman u UO neće uticati na njen rad.

  (9) detaljnije
 • djb

  DJB: U “Pčelici” samo rotacija aktuelne rukovodeće strukture

  Nova v.d. direktorka niške Predškolske ustanove “Pčelica” nije novina u menadžmentu ove ustanove, već je, kako kažu u Pokretu “Dosta je bilo”, samo napravljena rotacija u rukovodećoj strukturi, jer je već potpisala ugovor o radu sa bivšim direktorom Zoranom Jonićem.

  (5) detaljnije
 • direktorka

  Nova direktorka “Pčelice” planira da zaposli bivšeg direktora Jonića

  Dojučerašnji direktor niške Predškolske ustanove “Pčelica” Zoran Jonić, čiju je kandidaturu za direktora ministar prosvete već dva puta odbio zbog umešanosti u korupciju i udaranja učenika, mogao bi da se ponovo zaposli u ovoj ustanovi.

  (21) detaljnije
 • Svetlana Mitić

  Joniću istekao mandat, ministar postavio v. d. direktora "Pčelice"

  Zoran Jonić više nije direktor niške Predškolske ustanove "Pčelica". Za vršioca dužnosti direktora, ministar prosvete postavio Svetlanu Mitić, dugogodišnju vaspitačicu ove ustanove.

  (25) detaljnije
 • jonic

  Ministar ponovo odbio Jonićevu kandidaturu za direktora?

  Prema nezvaničnim informacijama ministar prosvete Mladen Šarčević ponovo nije dao saglasnost na kandidaturu za treći mandat aktuelnog direktora niške Predškolske ustanove “Pčelica” Zorana Jonića. Direktor kaže da takva informacija do njega nije stigla, a ukoliko je tačna, “Pčelica” bi trebalo da dobije v.d. direktora.

  (8) detaljnije
 • Sednica Komisije za primenu etičkog kodeksa Niš

  Komisija za Etički kodeks ponovo odložena zbog kvoruma

  Zbog nedovoljnog broja članova na sednici Komisije za primenu etičkog kodeksa, sastanak je ponovo odložen. Kako tvrdi predsednica ovog tela Marija Ranđelović, uprkos tome što su predsednici odborničkih grupa u Skupštini Grada obećali da će problem nepojavljivanja članova biti rešen, situacija se ponovila.

  (2) detaljnije
 • vrtic

  Vrtić u Nišu poskupeo 30%, roditelji plaćaju 900 dinara više

  Iako je cena sa 15.150 dinara uvećana na 20.000 dinara na mesečnom nivou, roditelji će za boravak dece u Predškolskoj ustanovi “Pčelica”, kako kaže direktor Zoran Jonić, plaćati 900 dinara više, a ostalo će regresirati Grad Niš.

  (7) detaljnije
 • Odbor smenio 3 člana Upravnog odbora "Pčelice"; ilustracija; foto: JV

  Smenjen deo Upravnog odbora “Pčelice”, jer je opet predložio Jonića za direktora

  Zbog toga što su, suprotno odluci ministra prosvete, ponovo predložili za direktora "Pčelice" Zorana Jonića, Odbor za imenovanje je na jučerašnjoj sednici smenio članove Upravnog odbora ove Predškolske ustanove iz redova lokalne samouprave, kaže predsednik Odbora Ivan Jovanović.

  (11) detaljnije
 • jonic

  Jonić predložen za direktora “Pčelice”, iako ga je ministar već odbio

  I pored toga što je ministar prosvete Mladen Šarčević već jednom odbio kandidaturu Zorana Jonića za direktora niške Predškolske ustanove “Pčelica”, Upravni odbor je nakon novog konkursa, od ukupno 4 kandidata, opet Jonića predložio za direktora. On kaže da je ponosan na svoj rad i da je ustanova koju vodi uvek dobijala najviše ocene.

  (20) detaljnije
 • Komisija za Etički kodeks

  Pojedini članovi Komisije za Etički kodeks bojkotuju sednice

  Kako su 3. sednici Komisije za primenu Etičkog kodeksa prisustvovala samo 2 člana i predsednica Marija Ranđelović, ovo skupštinsko telo nije odlučivalo o preporuci za razrešenje direktorke specijane škole “Bubanj” i članova Upravnog odbora “Pčelice”. Predsednica najavljuje da će tražiti smene članova Komisije.

  (7) detaljnije
 • bambi

  Raspisan novi konkurs za direktora “Pčelice”

  Nakon što je ministar prosvete odbio da da saglasnost Zoranu Joniću da u još jednom mandatu upravlja Predškolskom ustanovom “Pčelica” u Nišu, Upravni odbor ove ustanove raspisao je novi konkurs za direktora, a prijave je moguće slati još desetak dana.

  (5) detaljnije
 • agencija

  Agencija odbila žalbu Jonića i ponovo zatražila njegovu smenu

  Žalbu na prvostepenu odluku Agencije za borbu protiv korupcije kojom je, zbog sukoba interesa, zatražena smena direktora niške Predškolske ustanove “Pčelica” Zorana Jonića, odbio je Odbor Agencije i ponovo naložio da se aktuelni direktor “Pčelice” smeni.

  (6) detaljnije
 • jonic

  Potvrđeno: Ministar odbio Jonićevu kandidaturu zbog korupcije i udaranja učenika

  Ministar prosvete Mladen Šarčević nije dao saglasnost aktuelnom direktoru niške Predškolske ustanove “Pčelica” Zoranu Joniću da i u trećem mandatu ostane na toj funkciji, jer je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da je bio u sukobu interesa, a iz vremena dok je bio direktor Osnovne škole “Čegar” Jonić ima presudu da je udario učenika.

  (10) detaljnije
 • jonic

  Ministar odlučio da Jonić ne bude direktor “Pčelice”

  Iako je Upravni odbor niške Predškolske ustanove “Pčelica”, jednoglasno predložio Zorana Jonića za direktora i u trećem mandatu, uprkos preporuci Agencije za borbu protiv korupcije za njegovu smenu, ministar prosvete Mladen Šarčević, prema nezvaničnim informacijama, nije prihvatio ovaj predlog.

  (9) detaljnije