Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Predškolska ustanova "Pčelica"

 • Festival "Zlatna pčelica"

  “Zlatna pčelica” biće održana 9. januara

  Nakon što je bio zakazan za prošli petak i odložen zbog tragedije kod Donjeg Međurova, 22. Festival predškolske dečje pesme "Zlatna pčelica" dobio je novi termin, pa će mališani pevati 9. januara 2019. godine od 19 sati u niškom Domu Vojske.

  detaljnije
 • zlatna pcelica

  Zbog tragedije kod Donjeg Međurova odlaže se "Zlatna pčelica"

  Festival predškolske dečje pesme "Zlatna pčelica", koji je trebalo da počne u 19 sati, odložen je zbog pogibije ljudi u saobraćajnoj nesreći kod Donjeg Međurova.

  detaljnije
 • zlatna pcelica

  Na festivalu "Zlatna pčelica" nastupa 33 mališana

  Pevači starosti od 4 do 6 godina iz niških vrtića izvešće 15 kompozicija na 22. Festivalu predškolske dečje pesme “Zlatna pčelica” koji će biti održan u petak, 21. decembra od 19 sati u Domu vojske Niš.

  detaljnije
 • vrtic-brzibrod-dec2019-foto-gomedijana

  Vrtić u Brzom Brodu počeo da se gradi

  Ukoliko se ispune najave gradskih čelnika, niško naselje Brzi Brod od naredne godine imaće novi vrtić. Radovi na rekonstrukciji prizemlja i dogradnji stare zgrade stare zgrade OŠ “Dr Zoran Đinđić” počeli su, a prema najavama iz Predškolske ustanove “Pčelica” ovo obdanište moći će da primi od 120 do 150 mališana.

  detaljnije
 • pcelica

  "Pčelica" planira postepeno gašenje kantina, radnici neće ostati bez posla

  Zbog toga što je analiza pokazala da od 24 komercijalna objekta samo njih 3 posluju pozitivno, kaže direktorka niške Predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić, oni će i narednom periodu biti postepeno zatvarani. Ističe da to nema veze sa produženim boravcima u osnovnim školama, kao i da zbog gašenja kantina radnici koji su bili angažovani u njima neće ostati bez posla.

  (6) detaljnije
 • autobus

  Autobus koji je Nišu poklonio Vučić prešao u “ruke” "Pčelice"

  Dve godine nakon što je sadašnji predsednik, a tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić u ime Beograda poklonio niškoj Direkciji za javni prevoz “mercedes” autobus, ovo javno preduzeće ga je predalo "Pčelici". S obzirom na to da je zbog lošeg stanja, Direkcija povukla sve svoje autobuse,

  (12) detaljnije
 • vrtic-foto-vesna-milic

  Deca Nišlija sa invaliditetom imaju pravo na besplatan vrtić i užinu, a malo njih to koristi

  Odnedavno u niške vrtiće Predškolske ustanove “Pčelica” besplatno mogu da idu i mališani čiji jedan ili oba roditelja imaju prvi ili drugi stepen telesnog oštećenja, a gratis užinu dobijaju i predškolci čiji su roditelji osobe sa invaliditetom, te gradska većnica Tijana Đorđević Ilić apeluje da oni iskoriste ovu mogućnost, jer je dosad bilo malo zainteresovanih.

  detaljnije
 • Pcelica

  Zbog milionskog duga neizvesno da li će "Pčelica" i dalje prodavati užinu

  Zato što su parama koje su zarađivali od prodaje užina u osnovnim i srednjim školama, umesto iz budžeta, morali da plaćaju račune za struju i platu zaposlenima, kako je objasnila šefica finansija Predškolske ustanove “Pčelica” Slađana Petrović, dug ove ustanove dostigao je 40 miliona dinara, koje će vraćati građani Niša. Zbog toga je Grad formirao Radnu grupu koja treba da preispita da li će se ova ustanova i ubuduće baviti komercijalom.

  (17) detaljnije
 • radna soba vrtić

  Terasa vrtića “Bajka” postala radna soba za predškolce

  Novac od prodatih ulaznica za predstavu “Pokondirena tikva”, kako su saopštili iz Predškolske ustanove “Pčelica”, iskorišćen je za opremanje terase vrtića “Bajka” u Nišu, koju će predškolci ubuduće koristiti za učenje i druženje.

  detaljnije
 • vrtic

  Uskoro počinje gradnja vrtića u Brzom Brodu

  Niško naselje Brzi Brod će, ako sve protekne kako treba, od naredne godine imati novi vrtić u kome će moći da boravi do 100 mališana. Obdanište će biti u staroj zgradi OŠ “Dr Zoran Đinđić” koja će se rekonstruisati i dobiti još jedan sprat, najavljuje gradski sekretar za investicije Vanča Dimitrov.

  (2) detaljnije
 • vrtic-foto-vesna-milic

  Obavezan raspust u niškim vrtićima iako to ne piše u ugovoru

  I dok pojedini roditelji čiji mališani idu u vrtiće "Pčelice" kažu da su bili neprijatno iznenađeni kada su saznali da je, iako to nigde ne piše u ugovoru, obavezno da tokom leta njihova deca mesec dana odsustvuju, te da će za to vreme morati da se snađu oko čuvanja, direktorka ove predškolske ustanove Svetlana Mitić objašnjava da je raspust “zdrav za mališane” i da roditelji o svemu mogu da se dogovore sa vaspitačima.

  (13) detaljnije
 • "pčelica"

  Roditelji tvrde da “Pčelica” posle 15. juna ispisuje predškolce iz vrtića

  I dok roditelji predškolaca koji idu u obdaništa niške "Pčelice" kažu da im je iz ove ustanove rečeno da njihova deca neće moći da idu u vrtić od 15. juna i da su im samo uručene ispisnice, te da će do 1. septembra morati da se "snađu" oko čuvanja svojih mališana, direktorka Svetlana Mitić tvrdi da je to “samo preporuka” i da sa pauzom od mesec dana deca mogu da idu u vrtiće.

  (28) detaljnije
 • vrtic-foto-vesna-milic

  Upozorenje "Pčelice" o raskidu ugovora uplašilo roditelje

  Obaveštenje koje je proteklih dana postavljeno u niškim vrtićima, a kojim se upozorava da će onima koji ne plate račun na vreme biti otkazan ugovor, a dete ostati bez vrtića, uplašilo je brojne roditelje, dok su neki od njih su ovo shvatili kao pretnju i ucenu. Direktorka “Pčelice” ističe da im nije namera da zastrašuju i prete, već da je njihova obaveza da upozore dužnike.

  (14) detaljnije
 • Pčelica

  Nema više konkursa za upis u niške vrtiće, ubuduće presudna lista čekanja

  Predškolska ustanova "Pčelica" više neće raspisivati konkurs za upis mališana u vrtiće, već će jedan od kriterijuma za upis biti to da su deca na listi čekanja. Spisak onih koji ove godine polaze u vrtić biće objavljen posle 15. juna, kazala je direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić.

  (6) detaljnije
 • Vrtić-Zeka-Medoševac-foto-V.-Milić

  Otvoren nov vrtić u Medoševcu

  Vrtić koji je, u prostorijama stare škole, adaptiran parama koje je donirala Fondacija “Novak Đoković” počeo je da radi u Medoševcu, a trenutno ga pohađa četrdesetak mališana. Iako je otvaranje najavljeno još pre godinu dana, direktorka Predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić kaže da su sada završeni svi radovi i obezbeđene sve potrebne dozvole da u objektu počnu da borave deca.

  (5) detaljnije
 • deca

  Preko 2.500 najmlađih Nišlija plesalo na stadionu “Čair”

  Čak 14 plesnih koreografija izvelo je 2.790 mališana, kako kažu organizatori, na čairskom fudbalskom stadionu, kao deo manifestacije “Plesom do znanja i zdravlja”.

  (6) detaljnije
 • vrtić leptirić

  Nakon što je mališan pobegao iz vrtića roditelji brinu za bezbednost dece

  Dok se sa drugarima igrao u dvorištu vrtića “Leptirić” u Nišu, mališan je izašao kroz kapiju koja nije bila zaključena i stigao do jedne od prometnijih ulica u Duvaništu, a vaspitačica je, kako kažu u "Pčelici", zbog toga sankcionisana. Iako se sve "dobro završilo”, roditelji kažu da su zabrinuti za svoju decu, jer je praksa da se tamo kapije ne zaključavaju.

  (41) detaljnije
 • ishrana-deca

  Iako štetne, mesne prerađevine ipak na meniju u niškim vrtićima

  Zašto je svakog ponedeljka na meniju predškolaca u Nišu pasulj, da li je zdravo da se mališanima u vrtićima služe viršle, šunke i paštete, a ne daju neke zdrave namirnice pitanja su koja muče pojedine roditelje. Nutricionista “Pčelice” kaže da znaju da su mesne prerađevine štetne, ali da su ipak na jelovniku, samo u najmanjoj meri.

  (36) detaljnije
 • kuhinja pčelica

  Ponovo radi kuhinja u “Pčelici”

  Mališani koji idu u niške vrtiće više neće jesti samo suvu hranu, kako kažu u Predškolskoj ustanovi “Pčelica”, jer ponovo radi centralna kuhinja i deca će od danas na meniju imati i kuvani obrok. U kuhinji je saniran pod, dodate su nove sudopere, okrečeno je i urađeni su i drugi prateći poslovi.

  (8) detaljnije
 • Pčelica

  Četvoro dece i dva radnika iz niških vrtića imaju male boginje

  Deca iz Predškolske ustanove “Pčelica” u Nišu koja imaju morbile su na kućnom lečenju, kaže direktorka Svetlana Mitić i zasad ne postoji opasnost od širenja virusa u vrtićima, jer je od 6.156 mališana obolelo njih 4, kao i 2 radnika koja nisu u direktnom kontaktu sa decom.

  (4) detaljnije