Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 5. 5. 2020.

| Servisne informacije

Krenuo međugradski prevoz na jugu Srbije, obavezno nošenje maski i rukavica

Autor:B. S, M. D. i Lj. F.Izvor:Južne vesti
Autobuska stanica Leskovac
Maske i rukavice obavezne; Ilustracija; Foto: B. A.

Nakon pauze od skoro 2 meseca, autobuske linije iz Leskovca, Vranja, Niša, Pirota i Prokuplja do ostalih gradova i opština u Srbiji, krenule su sa radom. Do kraja nedelje krenuće sa radom i linije gradskog i prigradskog prevoza, a u prvoj fazi ublažavanja mera, uvedenih kako bi se sprečilo širenje virusa korona, ovim linijama moći će da se voze radnici. Putnici su u obavezi da nose maske i rukavice.

Sa leskovačke stanice krenuo je međugradski i međumesni prevoz, dok će prigradske linije početi da saobraćaju 8. maja. Kako kažu u ovom preduzeću, obavezno je nošenje maski i rukavica, a prostor oko i u samoj stanici svakodnevno će biti dezinfikovan.

Odluka Gradskog štaba za vanredne situacije je da u početku prigradski i gradski prevoz koriste samo radnici.

U prvoj fazi usluge gradskog i prigradskog prevoza moći će da koriste samo zaposlena lica. Prevoznici se moraju pridržavati svih propisanih mera za sprečavanje širenja virusa korona - dezinfekcija autobusa, nošenje zaštitne opreme, rastojanje među putnicima. Preventivne mere moraju se poštovati i u Javnom preduzeću "Gradska autobuska stanica Leskovac" - redovna dezinfekcija prostorijam opreme, mobilijara, obavezno nošenje maski i rukavica - kažu u Štabu.

Dispečeri kažu da su polasci proređeni, da od jutros nema mnogo putnika, a kompletan red vožnje možete pogledati na sajtu Autobuske stanice Leskovac.

Nakon pauze, sa radom je počeo i linijski prevoz u Vranju, a prevoznik "Kavim Jedinstvo" pustio je linije prema Beogradu, Nišu, Vladičinom Hanu, Surdulici, Bujanovcu, Radovnici i Prohoru Pčinjskom.

Polasci su redukovani, radi se uglavnom o radničkim linijama, a u toku sledeće nedelje će se pratiti zahtevi putnika i preporuke Vlade, pa će se red vožnje menjati u skladu sa tim.

Prema Beogradu su puštene 2 linije - u 6 :15 i 13 sati, prema Nišu u 8:20, a proređene su i ostale linije pa bi putnici trebalo da se informišu pre nego što krenu na put. Posebno se apeluje na putnike da se pridržavaju propisanih mera, uz obavezno nošenje maske i rukavice i da pri ulasku i izlasku iz vozila drže rastojanje od 2 metra - kažu dispečeri.

Na autobuskoj kažu da je od juče bilo i manje putnika nego obično, verovatno zato što neki ljudi nisu obavešteni da ima prevoza i da će biti potrebno vreme dok se to ne stabilizuje.

Sa redukovanim linijama krenuo je prevoz i u Pirotu, a prema rečima dispičera, od ponedeljka do četvrtka putnicima na raspolaganju linijski prevozi "Niš ekspresa" i "Jeremić prevoza".

"Niš ekspres" ima trenutno 4 polaska za Niš, dok "Jeremić" pored 4 polaska za Niš ima i 4 polaska za Dimitrovgrad i isto toliko za Babušnicu. Putnici su dužni da tokom putovanja, a u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti virusa korona, nose zaštitne maske i rukavice na pravilan način jer će im jedino tako biti omogućeno da putuju.

Iz Prokuplja će put Niša građani moći da se voze linijom "Niš-ekspres" preko Merošine, Žitorađe i Zlokućana, a u ovom preduzeću kažu da ka selima još neće biti uvedeni polasci.

Autobuski saobraćaj trebalo bi da krene punim kapacitetom nakon ukidanja vanrednog stanja. Sada su pokrenute takozvane radničke linije, dok autobuski saobraćaj na seoskom području, koji koriste uglavnom penzoneri i učenici, ne funkcioniše - kažu prevoznici.

Od srede, 6. maja trebalo bi da krene i gradski prevoz, a autobus će saobraćati na jednoj liniji i to Bolnica - Sokobanjska.

Podsetimo, međugradske linije puštene su i iz Niša, dok će gradski saobraćaj u Nišu početi 8. maja, a važiće letnji red vožnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NIŠLIJA

    18:09 // 5. 5. 2020.

    KANIS raste u ozbiljnu kompaniju ,nemam pojma ni koje vlasnik ali ima autobuse a i vozače za desetku.Jako brzo ako ovako nastave preuzeće sve putnike na jugu a i mnogo naših nišljija se vozi njihovim autobusima.Čisto ,novo,bezbedno.

  • Mara

    18:06 // 5. 5. 2020.

    Teško nama

  • tigrovac babusnica

    15:20 // 5. 5. 2020.

    Polovina radnika ne nosi maske pravilno,dva sefa na 50 radnika ne moze da iskontrolise situaciju.Dobijamo tri maske za 8h,kvalitet ocajan,sa trecom moramo da izadjemo na kapiju i da se sutradan vratimo.Svi znamo da se hirurske maske po skidanju bacaju a mi u tigru ih cuvamo.Sumnjam da je i pogon dezinfikovan,iako su lepili nalepnice "dezinfikovano".Izmedju smena nema pauze da se izluftira pogon.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: