Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 15. 11. 2023.

| Servisne informacije

Povremena kiša na jugu do kraja nedelje, uskoro i prvi sneg

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Kiša
U subotu najhladnije; Ilustracija; foto: T. T.

Oblačno i kišno vreme očekuje se tokom celog dana u Srbiji, ali meteorolozi za sutra najavljuju razvedravanje. Već od petka stiže novo naoblačenje sa kišom i zahlađenje. Za vikend će na planinama padati sneg, a naredne nedelje se prve pahulje očekuju i u gradovima.

Do kraja dana kiša umerenog intenziteta biće u južnim predelima, prestanak se očekuje posle podne i uveče, a potom i razvedravanje, najavljuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Maksimalna temperatura biće oko 14 stepeni, tako će biti i sutra, ali bez kiše.

U petak novo naoblačenje sa kišom. Temperatura će biti u osetnom padu i u brdsko-planinskim predelima kiša će preći u sneg. U subotu oblačno, hladno i vetrovito, u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača - kažu iz RHMZ.

Subota će biti najhladniji dan u sedmici, sa maksimalnnom temperaturom u većini nižih predela od 5 do 8 stepeni. Za nedelju meteorolozi najavljuju hladno vreme bez padavina.

Dugoročna prognoza pokazuje da će od naredne nedelje u Nišu biti osetno hladnije, a prvi sneg može da se očekuje 22. novembra.

Prve snežne pahulje već su se pojavile na Staroj planini, ali se ovog vikenda očekuje da visina snežnog pokrivača dostigne 3 centimetra, dok će temperatura biti ispod nule.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: