Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:12, 30. 12. 2023.

| Servisne informacije

Skraćeno radno vreme na jugu tokom praznika

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Dom zdravlja Niš
Niški Dom zdravlja radi skraćeno; foto: Lj. J.

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika institucije na jugu radiće skraćeno, u Nišu će se primenjivati nedeljni red vožnje u javnom gradskom prevozu, parking će biti besplatan, jedino će službe Hitne pomoći raditi regularno.

STETOSKOP lekari zdravstvo KOSTA Od 7 do 20 sati; Ilustracija; foto: A. Kostić Neradni dani biće ponedeljak i utorak (1. i 2. januar) i nedelja, 7. januar, Dom zdravlja u Nišu radiće od 7 do 20 sati. U istom terminu radiće i lekari u Zdravstvenoj stanici “Čair”.

Služba za laboratorijsku dijagnostiku radiće od 7 do 14 sati, stomatolozi će dežurati 24 sata u prostorijama Hitne pomoći, Služba kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja na punktu u Rajićevoj ulici u Nišu radiće od 7 do 14.30, dok će medicinske sestre i tehničari biti na terenu do 20 sati.

Lekari Službe polivalentne patronaže radiće na terenu od 7 do 14 sati, dok je telefonsko savetovalište dostupno do 20 sati. Testiranje na kovid za vreme praznika vršiće se u respiratornom centru Doma zdravlja Niš u centralnom objektu, od 7 do 20 sati.

U Nišu će tokom novogodišnje noći, 1. i 2. januara i Božića jedino apoteka “Ćele-kula” raditi 24 sata, apoteka “Čegar“ će 1. i 2. januara raditi od 9 do 16:30.

Apoteka “Durlan Plus“ u Nišu i “Arnika“ u Aleksincu 2. januara će raditi od 9 do 17 sati, apoteka “Doljevac” od 8 do 15sati, “Dr. Milenko Hadžić“ u Svrljigu od 8 do 15 sati i ogranak apoteke “Zdravlje“ u Ražnju od 9 do 14 sati.

U novogodišnjoj noći, od 20 do 22 sata, vršiće se sukscesivno isključivanje autobusa na svim linijama javnog prevoza u Nišu, za praznike će se primenivati nedeljni red vožnje, a u periodu zimskog raspusta, od 3. do 21. januara, letnji.

Kao i prethodnih godina za vreme praznika Nišlije koje koriste centralno grejanje imaće tople stanove tokom celog dana i noći - 31. decembra, 1, 6. i 7. januara.

Parking servis neće naplaćivati parking u ponedeljak i utorak, 1. i 2. januara 2024. godine.


Praznična dežurstva u Prokuplju

Dom zdravlja Dežurstva u Prokuplju; foto: Lj. M. Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, Parking servis, Apoteka Prokuplje, Dom zdravlja i Bolnica u ovom gradu radiće po sistemu prazničnih dežurstava.

U okviru Doma zdravlja u Prokuplju, prvog dana Nove godine, kao i 2. januara dežuraće služba Opšte medicine od 7 do 19 sati.

Pedijatrija će raditi svakog dana tokom praznika od 7 do 19, a iz Doma zdravlja podsećaju da će Hitna služba ove ustanove raditi uobičajno, 24 sata.

Za vreme praznika apoteke u Žitorađi, Blacu i Kuršumliji radiće 1. i 2. januara od 8 do 13 sati, dok će Gradska apoteka u Prokuplju raditi od 8 do 21 sat.

Parking služba u Prokuplju neće raditi 1. i 2. januara.

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.


Pirotski Dom zdravlja takođe dežura

Piroćancima će Dom zdravlja skraćeno raditi u periodu od prvog do trećeg januara i Božića.

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva Amubulanta “Pazar” i Služba za zaštitu dece i školske dece raditi od 8 do 18 sati - saopštili su iz pirotskog Doma zdravlja.

COVID Ambulanta “Tijabara” radiće od 07 do 17 sati, Služba za kućnu negu i lečenje, za prijem novih naloga, od 7 do 7:30, dok će Hitna pomoć dežurati 24 sata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: