Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 10. 5. 2021.

| Sport

Atletičarke Dubočice na republičkom takmičenju osvojile dve srebrne medalje

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Ponos AK Dubočica; foto: privatna arhiva

U diciplini sporstko hodanje na 5.000 metara, na republičkom takmičenju koje je prošlog vikenda održano u Ćupriji, atletičarke Dubočice, Marija Papović i Tanja Antić osvojile su dve srebrne medalje. Marija se takmičila u seniorskoj konkurenciji, dok je Tanja osvojila 2. mesto kod juniorki.

Dve nade leskovačke atletike za nastup na takmičenju u Ćupriji su zajedno sa svojim trenerom Ljubomirom Rakovićem spremale u Crnoj Gori. Marija Papović koja se tek drugu godinu takmiči u seniorskoj konkurenciji nije uspela da se domogne zlatne medalje, pošto je od nje uspešnija bila Tijana Savićević iz Niša, dok se na pobedničkom postolju našla još jdna Nišlijka Maja Milutinović.

Očekivala sam medalju, moram da priznam, naporno smo radili i spremali se. Zlato je prosto bilo nedostižno s obzirom da je Tijana 6 godina starija. Znala sam da će ona hodati bolje od mene, jer ima mnogo više iskustva. Nastaviću da treniram punom parom, završava nam se sezona u hodanju, a meni predstoji da se spremam za trkačke discipline, pre svega za 3000 metara "stipl". Zlatna medalja će sigurno doći, ako nastavim ovim tempom - rekla je Marija.

Najsjajnijem odličju u budućnosti se nada i Tanja Antić koja se takođe u Leskovac vratila sa srebrnom medaljom, osvojenoj u konkurenciji juniorki.

Mislim da je vrućina bila moj problem. Možda sam mogla do zlata, ali sam i sa 2. mestom zadovoljna. Sportski duh koji imam u sebi mi govori da će već na sledećem takmičenju biti mnogo bolje - rekla je Tanja.

Ispred nje je kroz cilj prošla Ana Nedeljković iz Kruševca, dok se bronzom okitila Milica Bunčić iz Pančeva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: