Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 28. 10. 2021.

| Sport

Bledo izdanje Zdravlja na gostovanju Dinamiku

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
KK Zdravlje
Prvi poraz na gostovanjima; Ilustracija; foto: KK Zdravlje

Treći poraz ove sezone, a prvi na gostovanjima pretrpeli su košarkaši leskovačkog Zdravlja, koji su u Beogradu poraženi od ekipe Dinamika 77:68 (33:16, 25:19, 11:14, 8:19). ”Farmaceute” je poraza koštala loša igra u prvom poluvremenu, u kom su Leskovčani primili čak 55 poena.

Opravdali su ulogu favorita košarkaši Dinamika i došli do četvrte pobede u KLS-u, ali im je posao olakšala i sama ekipa Zdravlja, koja je odigrala svoje najslabije poluvreme u sezoni. Pogotovo je odbrana Leskovčana bila loša, što su izabranici Saše Nikitovića iskoristili da se razigraju. Već na poluvremenu bilo je 20 poena prednosti za domaću ekipu (55:35).

Spustili su nivo igre košarkaši Dinamika u drugom poluvremenu, pa su košarkaši iz Leskovca imali priliku da poprave utisak. Samo 20 primljenih poena u trećoj i četvrtoj deonici, sigurno da raduje, ali sem da ublaže poraz košarkaši Zdravlja više od toga nisu mogli (77:68). Najbolji u leskovačkom timu bio je novajlija Hadson, koji je postigao 17 poena, ali on nije mogao sam, pošto je pomoć njegovih saigrača izostala.

Nakon 5. kola ”Farmaceuti” se nalaze na deobi 8. kola sa skorom 2-3, a priliku za prvi trijumf pred domaćim navijačima Zdravlje će imati u nedelju od 17:30 kada će dočekati ekipu Tamiša.

5. kolo Košarkaške lige Srbije: Dinamik - Zdravlje 77:68 (33:16, 25:19, 11:14, 8:19)

Dvorana: Dinamik arena;

Sudije: Pecelj, Sedlar, Marković;

Dinamik: Milijašević 6, Stefanović 7, Onan 8 (9 skokova), Ristić, Radosavljević 6, Dabović, Madarević 5, Šulović 6, Malešević, Babović 11, Paunović 6 (8 asistencija), Đorđević 22;

Zdravlje: Cekić, Stojković 3, Hadson 17, Petković 7, Đorđević 11, Radivojević, Stamenković 8, Stajić, Jovanović 10 (7 skokova), Vujasinović 2 (6 asistencija), Bjelak 5;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: