Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 22. 12. 2022.

| Sport

Borac Milan Mihajlović najbolji sportista Leskovca, Nina Stanisavljević bez premca u 2022. godini

Autor:M. MiitćIzvor:Južne vesti
20221222_103951
Mihajlović kandiat za OI u Parizu; foto: M. M.

Po izboru Sportskog saveza Leskovca, za najboljeg sportistu u muškoj konkurenciji u 2022. godini izabran je prvak Srbije u rvanju Milan Mihajlović, dok je priznanje za najbolju sportistkinju pripalo plivačici Nini Stanisavljević. Za najbolji klub proglašen je OK Leskovac 98, najbolji trener je Nenad Stojanović iz KMF-a Leskovac, a među dobitnicima se tradicionalno našao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kome je opet pripalo specijalno priznanje za razvoj i afirmaciju sporta.

Za razliku od prošle godine, kada je priznanje za najboljeg sportistu Leskovca otišlo u ruke rukometaša i gradskog većnika Andrije Atanaskovića, ovogodišnji laurat je rvač i džudista, ali i borac koji je na Evropskom prvenstvu u sambou osvojio bronzanu medalju. Milan Mihjlović je u 2022. godini postao i prvak Srbije u rvanju, a kako je ranije isticao, cilj mu je da se nađe među sportistima koji će Srbiju predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Dodela nagrada Le Proglašeni najbolji sportisti Leskovca za 2022. godinu; foto: M. M.

Baš kao i 2019. godine, za najbolju sportistkinju Leskovca izabrana je plivačica Nina Stanisavljević, koja se tokom ove godine okitila velikim brojem medalja i rekorda, ali je sigurno najznačajnija zlatna medalja osvojena na Mediteranskim igrama u Alžiru. Inače, na veliko iznanđenje svih, Nina se prošle godine, i pored sjajnih rezultata, nije našla među dobitnicima.

20221222_103854 NIna Stanisavljević bez premca u 2022. godini; foto: M. M.Odbojkašice Leskovca 98 u 2022. godine izborile su plasman u Prvu odbojkašku ligu, u kojoj se trenutno nalaze u gornjem delu tabale pa im je pripalo priznanje za najbolji sportski kolektiv. Za najboljeg trenera u tekućoj godini izabaran je strateg futsalera Leskovca Nenad Stojanović, koji već duži niz godina sa svojim izabranicima brani boje tog kluba u drugom rangu takmičenja.

Nagrade su uručene i mnogobrojnim sportskim radnicima koji su su istakli svojim radom u 2022. godini, kao i mladim nadama leskovačkog sporta, poput 7-godišnje Mile Nikolić, višestruke evropske šampionke u karateu. 20221222_102902 Dodeljena priznanja i mladim talentima; foto: M. M.

Savez je u ime svih 120 klubova odlučio i da specijalno priznanje za razvoj i afirmaciju sporta, kao i prošle godine, pripadne prvom čoveku Leskovca Goranu Cvetanoviću. Kako je obrazloženo, upravo je on najzaslužniji što će za sport iz budžeta Grada za 2023. godinu biti izdvojeno 125 miliona dinara, dok je u 2022. godini ta cifra bila 120 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: