Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 21. 4. 2023.

| Sport

Borba za Prvu ligu: Dubočica u Mrštanu dočekuje pirotski Radnički

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Lopta fudbal ilustracija
Utakmica se igra u subotu od 16:30; foto: Jelena Mišić

Duel leskovačke Dubočice i pirotskog Radničkog koji su trenutno izjednačeni na tabeli Srpske lige Istok sa 52 bodova, biće odigran u subotu, 22. aprila od 16:30 u Mrštanu, gde Leskovčani ove sezone dočekuju rivale.

Biće to duel dva tima koja su od početka sezone pretendovala za vrh tabele, a obe ekipe su tokom sezone imala periode kriznih rezultata, što je na kraju dovelo do toga da u 23. kolu i u međusobni duel uđu bodovno poravnati.

Dušan Savić, GFK Dubočica Kapiten Savić glavna uzdanica Leskovčana; foto: GFK Dubočica;Na klupi Dubočice sedi nekadašnji trener Piroćanaca Dejan Čelar koji je tokom sezone zamenio Marka Perovića i od njegovog dolaska Leskovčani imaju učinak od 13 pobeda, uz po dva remija i poraza. Najveća uzdanica domaćeg tima biće kapiten Dejan Savić koji se, nakon bogate internacionalne karijere, vratio u Dubočicu i već sezonama unazad najbolji je strelac trećeg ranga takmičenja.

Upravo su jedan od poraza doživeli od Piroćanaca rezultatom 2:1 koji su tako stekli prednost u međusobnom duelu pa im i remi u Mrštanu garantuje bolji međusobni skor. Tim Radničkog u odlučujući meč sezone ulazi nakon poraza na gostovanju SFS Borcu, dok su utisak popravili prošle nedelje, kada su sa 4:0 nadigrali Jedinistvo iz Paraćina. Radnički Pirot Radnik Surdulica fudbal prijateljska utakmica Vladičin Han Očekuje se velika borba na terenu; foto: FK Radnik Surdulica

I u Leskovcu i Pirotu vlada izuzetno veliko interesovanje za odlučujuću utakmicu sezone, očekuje se da u Mrštane stigne i veliki broj gostujućih navijača, a oni pravi ljubitelji fudbala nadaju se da će sve proteći u fer i korektnoj borbi, te da će kao pobednik izaći ona ekipa koja bude bolja na samom terenu.

Utakmicu će suditi niška trojka predvođena glavnim sudijom Aleksandrom Vukadinovićem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: