Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 21. 2. 2023.

| Sport

Borba za plasman u polufinale Kupa: Dubočica želi još jednu pobedu nad Dinamom

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
RK Dubočica
Utakmica u leskovačkoj Hali sportva igra se u sredu od 19 sati; foto: RK Dubočica

Nakon što su pre dve nedelje odigrali meč u prvenstvu, rukometaši Dubočice i Dinama će se u sredu, od 19 sati, sastati u četvrfinalu Kupa. Trener Leskovčana Đorđe Teodorović priželjkuje da krajnji ishod meča bude kao u prethodnom odmeravanju snaga, ali ističe činjenicu da je tim iz Pančeva jedan od najkvalitetnijih u Srbiji.

Vođstvo ”Vukova” na poluvremenu do 15:5, varnice na terenu, ali i van njega obeležili su duel Dubočice i Dinama u ARKUS ligi, u kome je sastav iz Leskovca na kraju uspeo da osvoji dva boda i u neizvesnoj utakmici slavi rezultatom 27:25.

Da će fokus ovoga puta biti samo na rukometu i da će se nakon utakmice četvrtfinala pričati samo o potezima na terenu, nada se trener Dubočice Đorđe Teodorović, koji ne krije da su ambicije njegovog tima u Kupu najviše moguće, ali je i svestan da je Dinamo trenutno jedan od vodećih srpskih timova po kvalitetu. IMG-d58a7892bc44e57c476edd80ac94ebbf-V Teodorović optimističan pred još jedan okršaj velikih rivala; foto: RK Dubočica

Dinamo ove sezone juriša na trofeje, u domaćem prvenstvu se bore za plej-of i titulu, a na Kupu su jasno pokazali da žele trofej. Oni će probati da dođu do cilja, ali se ne pitaju baš samo oni, pogotovo ne u Leskovcu. Ovo je teška tvrđava za osvajanje, mi imamo ekipu koja je sposobna da obori svakog protivnika što smo im i pokazali u prethodnoj utakmici. Nadamo se istom ishodu i da ćemo uspeti da ih igrom, entuzijazmom i željom za pobedom ponovo izenadimo. Bilo bi sjajno da se opet nađemo među 4 najbolja tima u Kupu - rekao je Teodorović.

Najbolji trener Srbije u prethodnoj godini dodaje i da su svi igrači spremni i zdravi za sutrašnji duel. Među igračima koji će sutra imati najveću ulogu biće sigurno pivot Goran Ristović, koji je u prethodnom duelu dva tima bio jedan od najzapaženijih aktera sa čak 7 postignutih golova.

Porazom u Kragujevcu smo delimično zatvorili vrata plej-ofa, nadam se da ćemo sutra otvoriti jedna druga vrata i stići do plamsana u polufinale. Dinamo je jedna od najboljih ekipa u Srbiji, što bi šef rekao, tabela nikad ne laže, samo što ovo takmičenje ima draž da jedna utakmica može mnogo da donese ili da sve odnese - rekao je Ristović.

Utakmica u leskovačkoj Hali sportova igra se od 19 sati, a osim tog duela u četvrtfinalu sastaju se još i Metaloplastika-Partizan, Kikinda - Radnički i Šamot - Vojvodina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: