Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 26. 10. 2020.

| Sport

Cvetanović najavljuje početak rekonstukcije stadiona u Leskovcu, ali ne precizira datum

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
leskovac stadion
Još se ne zna datum početka radova; foto: Grad Leskovac

Početak rekonstrukcije stadiona leskovačke Dubočice nekoliko puta su najavljivali predsednik Srbije i čelnici FSS-a i Sportskog saveza Srbije, a njima se danas pridružio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Kao i ranije, i dalje se ne precizira tačan datum početka radova, kao ni rok za izgradnju, a opet se pominje da će u njegovu rekonstrukciju biti uloženo preko 20 miliona evra.

U moderan stadion sa 8.000 sedećih mesta i parking prostor, od novca svih građana preko Kancelarije za javna ulaganja biće uloženo preko 2,4 milijardi dinara za prvu fazu radova, dok je nepoznato odakle će biti nabavljen novac za drugu i treću fazu.

Rekonstrukciju stadiona leskovačke Dubočice predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljivao je nekoliko puta, isto su obećavali i iz Fudbalskog saveza Srbije za kraj 2019. godine, a sada je realizacija tog projekta nešto bliža - leskovački odbornici su zbog radova na stadionu na današnjoj sednici usvojili izmene i dopunu plana nabavki.

Gradonačelnik Goran Cvetanović rekao je na sednici Skupštine da će Leskovac biti prvi od tri grada, pored Zaječara i Loznice, u kome će se krenuti sa izgradnjom modernog stadiona. stadion leskovac 2,4 milijardi dinara iz budžeta republike; foto: Grad Leskovac

Nakon izgradnje samog stadiona sa parkingom, što je prva faza, druga faza podrazumevaće izgradnju sportskog objekta uslužnog karaktera severno od objekta stadiona. Biće i treća faza u okviru koje će se sprovesti izgradnja sportskog objekta administrativnih, edukativnih i pratećih sadržaja sa istočne strane objekta stadiona. I kao i većina Leskovčana srećan sam što će država preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u stadion Dubočica uložiti 2,4 milijarde dinara. Ovo je novac koji će biti odvojen za prvu fazu, dok početak druge i treće zavisi od priliva finansijskih sredstava - rekao je Cvetanović.

Stadion će zauzimati preko 10.000 metara kvadratnih i imaće preko 8.000 sedišta i time će Leskovac, kako objašnjava gradoonačelnik, zvanično postati epicentar sportskih dešavanja, a jedna od prve tri utakmice reprezentacije će se održati u ovom gradu.

Na mestu trošnih svlačionica i starih tribina, nalaziće se jedan od najmodernijih stadiona. Stadion će biti izgrađen po međunarodnim, UEFA standardima, pokrivren najmodernijim reflektorima. U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, i to 128 regularnih, 32 mesta za osobe sa invaliditetom, 38 mesta u zoni za utakmice sa TV prenosom, 38 pomoćnih parking mesta, 2 za autobuse - istakao je gradonačelnik.

U Srbiji će se graditi šest stadiona, jedan od njih i u Vranju, kao i u Subotici, Zaječaru, Loznici i Kraljevu.

Početak radova na stadionu u Leskovcu bio je planiran za proleće ove godine, a to se ipak nije desilo.

Koji je novi rok za početak radova, Cvetanović ne otkriva.

Podsetimo, kompletan stadion bi, pored Vranja i Leskovca, trebalo da dobije i Niš, a novac za to je, prema ranijim najavama predsednika Vučića, već izdvojen.

Da će Leskovčani dobiti stadion ranije je potvrdio i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek jer, kako je rekao, sve što Vučić obeća, biva ispunjeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    23:43 // 27. 10. 2020.

    Pa ovako moz opere pare a onde gde stvarno treba ne moze...pa zar nam nije on faraoncic...radi sta hoce, gde hoce i kako hoce pa shodno tituli i projekat...

  • Cckalica

    07:46 // 27. 10. 2020.

    Nece znamo el Leskovac el Lucern.

  • Pljeska

    20:38 // 26. 10. 2020.

    Sta ce Leskovcanima stadijon? Ko ce da im ide na utakmice? A jos gore ko ce da igra ? Nis sto je 7 puta veci pa nema publiku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: