Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:47, 9. 6. 2020.

| Sport

Debi Radnikovih 17-godišnjaka protiv Crvene zvezde kao podstrek za mlade

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Bogdan Stojković Nemanja Kostić
Utakmicama bez rezultatskog značaja do promocije omladinaca; foto: FK Radnik

Golman Nemanja Kostić i odbrambeni igrač Bogdan Stojković imaju po 17 godina i do sada su igrali za omladinski pogon surduličkog Radnika, ali su dobili priliku da debituju za seniorski tim i to u duelu protiv aktuelnog šampiona države Crvene zvezde. I dok su mladi fudbaleri složni da je to bila čast i motivacija, u klubu najavljuju da će ovo ubuduće biti praksa, jer se tako daje elan kako omladincima koji dobiju šansu da nastupe, tako i njihovim vršnjacima.

Ukidanje doigravanja, samim tim i svođenje takmičarskog značaja poslednja četiri kola Superlige na minimum imaju i dobru stranu - većina klubova iskoristila je priliku da pruži šansu mladim snagama.

Tako je samo u poslednjem kolu Superlige 20-godišnji Aeksa Janković dao gol za Voždovac, njegov vršnjak Vanja Zvekanov za Javor, za Vojvodinu je dvostruki strelac bio 19-godišnji Dejan Zukić, za Partizan 17-godišnji Filip Stevanović, a za Radnički 21-godišnji Nikola Čumić, mada su poslednja dvojica već afirmisana, a Čumić i prodat.

Mnogi su u ovom periodu i debitovali u seniorskoj konkurenciji, a među njima dvojac iz Radnika, koji je prošao omladinsku školu superligaša iz Surdulice i sve mlađe kategorije.

Za mene sa nenavršenih 17 godina stajati na golu na "Marakani" - neopisivo, osećaj je neverovatan, ta atmosfera, zvuk navijača sa tribina... Taj dan ću pamtiti dugo. Veliko hvala ljudima iz uprave Radnika koji su u mi ukazali poverenje. Od kategorije petlića sam u Radniku i ovo mi još više daje snagu da budem veran ljudima iz kluba i daću sve da ih ne razočaram. Uzor su mi kako prvi, tako i dugi golman Radnika, a voleo bih da uspeh dostignem do veličine imena Petra Čeha i našeg Predraga Rajkovića - priča mladi golman Kostić.

I jedan i drugi ističu da je ostatak tima jako lepo prihvatio i da nisu osećali raliku u godinama

Debitovati protiv tima iz čijih redova je ponikao moj uzor Nemanja Vidić, može biti samo san. Osetiti duh na tom stadionu, rame uz rame sa svim ovim imenima. Izvanredan osećaj, još uvek sam pod utiskom. Drago mi je što sam u ovom klubi i beskrajno hvala timu koji mi nije dozvolio da ijednog trenutka osećam nelagodnost što sam po godinama mlađi. Presrećan sam što sam deo jedne ovakve priče koja ulaže u mlade, daje nesebično za naš razvoj, a mi ćemo, nadam se uzvratiti rezultatima - kaže Stojković.

Predsednik Radnika Stanislav Tončev rekao je da omladinski pogon ovog kluba ima oko 100 polaznika, a da je njihov cilj da se broj duplira.

Dolaze nam deca iz okolnih gradova, tu smo da ih prihvatimo, obezbedimo uslove koji neće remetiti njihovo školovanje. Naprotiv, imamo dobru saradnju sa školama i domovima za smeštaj učenika i samo redovni učenici i disciplinovani đaci mogu biti članovi Radnikove familije. Sve u svemu uspešno se krećemo putem na kome formiramo kvalitetan igrački kadar, koji za određeno vreme izraste u prave profesionalce - rekao je Tončev.

Inače, Radnik je trenutno na 10. poziciji Superlige, a do kraja sezone ostali su još dueli sa Radničkim i Voždovcem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: