Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dejvis kup

  • pedja-krstin-dk-nis-februar-2018-foto-vanja-keser

    Dejvis kup: Peđa Krstin doneo bod Srbiji

    U meču koji nema rezultatski značaj debitant u reprezentaciji Srbije 23-godišnji Peđa Krstin, 230. na ATP listi, pobedio je 50. igrača sveta Amerikanca Stiva Džonsona rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:5. Na kraju, Amerika je sa 3:1 pobedila Srbiju u prvom kolu Dejvis kupa u Nišu.

    detaljnije
  • hala-cair

    Srpski teniseri razočarani praznom halom "Čair"

    Treći put je Niš bio domaćin Dejvis kup reprezentaciji Srbije, ali ovog puta, protiv favorizovanih Sjedinjenih Američkih Država hala "Čair" je prva dva dana bila poluprazna, a selektor Srbije Nenad Zimonjić rekao je da mu je žao što je bilo tako.

    (27) detaljnije
  • dk-srbija-usa-februar-2018-foto-vanja-keser

    Dejvis kup: Amerika pobedila Srbiju u Nišu

    Iako su poveli sa 1:0 u setovima teniseri Srbije Nikola Milojević i Miljan Zekić nisu uspeli da donesu bod Srbiji pošto su u dublu poraženi od Stiva Džonsona i Rajana Herisona rezultatom 3:1. Amerika je tako savladala Srbiju u prvom kolu Dejvis kupa i igraće u četvrtfinalu.

    (1) detaljnije
  • dusan-lajovic-dejvis-kup-nis-februar-2018-foto-vanja-keser

    Dejvis kup: Amerika vodi sa 2:0, Izner pobedio Lajovića

    Nakon više od tri sata velike borbe Dušan Lajović nije uspeo da donese bod Srbiji u prvom kolu Dejvis kupa protiv Sjedinjenih Američkih Država pošto je Džon Izner u polupraznoj hali “Čair” slavio u taj-brejku rezultatom 3:2, po setovima 6:4, 6:7, 6:3, 3:6, 6:7.

    (2) detaljnije
  • djere

    Dejvis kup: Amerika povela sa 1:0, Kveri bolji od Đerea [foto]

    Veliki otpor pružio je srpski teniser Laslo Đere, 88. igrač sveta, Amerikancu Semu Kveriju, 12. na ATP listi, ali nije uspeo da donese prvi bod Srbiji protiv Amerike pošto je u prvom kolu Dejvis kupa u niškoj hali "Čair" izgubio rezultatom 3:1 u setovima.

    (1) detaljnije
  • srbija-i-amerika-dejvis-kup-1.-februar-2018-foto-vanja-keser

    Đere i Kveri otvaraju Dejvis kup u Nišu

    Žrebom je odlučeno da Laslo Đere i Sem Kveri odigraju prvi sing meč Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u prvom kolu Dejvis kupa koji se od 2. do 4. februara igra u hali “Čair”. Sledi duel Dušana Lajovića i Džona Iznera, dok će u dublu igrati Nikola Milojević i Miljan Zekić protiv Stiva Džonsona i Rajana Harisona.

    (3) detaljnije
  • Nenad Zimonjić

    Zimonjić: Sve ide po planu, atmosfera u timu je sjajna

    Već par dana se nacionalni timovi Srbije i Sjedinjenih Američkih Država pripremaju za svoj okršaj prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa u Nišu, a zasada su, kako kažu oba selektora, veoma zadovoljni uslovima. Iako su gosti favoriti, selektor Nenad Zimonjić veruje u to da će im šljaka otežati posao, te da Dušan Lajović i Laslo Đere mogu iznenaditi rivale.

    detaljnije
  • Sem Kveri

    Amerikanci oduševljeni halom "Čair" i Nišom

    Teniseri Sjedinjenih Američkih Država Džon Izner i Sem Kveri doputovali su u Niš sa ostatkom tima, a kako sami kažu, veoma su zadovoljni terenom, halom "Čair", ali i gradom.

    (4) detaljnije
  • srbij-trening-januar-2018-nis-foto-vanja-keser

    Zimonjić: Šljaka i niška publika najveća prednost Srbije

    Izabrali smo podlogu koja Amerikancima najmanje odgovara, ali odgovara našim igračima, kaže selektor Srbije Nenad Zimonjić, i to će, uz veliku podršku publike, biti najveća prednost Dejvis kup reprezentacije Srbije u meču prvog kola protiv Sjedinjenih Američkih Država koji se od 2. do 4. februara igra u Nišu.

    detaljnije
  • filip krajinovic

    Krajinović: Velika želja mi je bila da igram pred niškom publikom

    Iako na spisku selektora Srbije Nenada Zimonjića nema Filipa Krajinovića, 36. tenisera sveta, ovaj mladi igrač kaže da je krenuo sa prvim treninzima posle povrede i da "možda ipak uspe da se oporavi i spremi za meč sa Amerikancima" koji naša selekcija igra od 2. do 4. februara u Nišu.

    detaljnije
  • foto: Vanja Keser

    Dušan Lajović predvodi Srbiju na Dejvis kupu u Nišu

    Za reprezentaciju Srbije u prvom kolu Dejvis kupa, koji je na programu od 2. do 4. februara u hali "Čair", nastupiće Dušan Lajović, Laslo Đere, Nikola Milojević, Peđa Krstin i Miljan Zekić, objavio je Nenad Zimonjić, selektor srpske selekcije.

    detaljnije
  • novak djokovic

    Đoković ne igra Dejvis kup u Nišu

    Najbolji srpski teniser Novak Đoković objavio je raspored koji ga očekuje posle Australijan Opena, na kom nije predviđen nastup u Dejvis kupu, u kom Srbija dočekuje Ameriku od 2. do 4. februara u Nišu.

    (2) detaljnije
  • foto vanja keser

    Počela prodaja karata za teniski meč Srbije i Amerike u Nišu

    Na prodajnim mestima i sajtu Eventima počela je prodaja ulaznica za meč prvog kola Dejvis kupa između selekcija Srbije i Sjedinjenih Američkih Država koji će biti igran od 2. do 4. februara u hali "Čair".

    (8) detaljnije
  • dejvis kup

    Zimonjić: Male šanse da Đoković igra u Nišu

    Da Novak Đoković ponovo predvodi Dejvis kup reprezentaciju u Nišu šanse su minimalne, ali nikada se ne zna, kaže selektor Srbije Nenad Zimonjić. Neizvesno da li će u timu protiv Amerikanaca biti i Filip Krajinović i Viktor Troicki.

    (1) detaljnije
  • dejvic kup

    Dejvis kup: Srbija dočekuje Ameriku u Nišu

    Najbolji teniseri Srbije opet će, kao i ove godine, takmičenje u Dejvis kupu početi iz Niša, pa će od 2. do 4. februara naredne godine u hali Čair ugostiti selekciju Sjedinjenih Američkih Država.

    detaljnije
  • Teniseri

    Atmosfera u Čairu bila nezaboravna, a sve to zbog publike

    Okršaj 1. kola Dejvis kupa između Srbije i Rusije u medijima je okarakterisan kao “sportski događaj decenije u Nišu”, a obeležili su ga navijači. Oni su bili u centru pažnje i stranih novinara, koji su atmosferu u niškoj hali videli kao primer koretnog navijanja - vatrene podrške svojih igrača, ali bez zviždanja i ometanja gostiju, koje je veoma učestalo pogotovo kada igraju reprezentacije. 

    (2) detaljnije
  • Smoothie

    Šta se našlo na Đokovićevom jelovniku u Nišu?

    Iako je već na samom dolasku bio upitan da li će probati čuveni niški roštilj, Novak Đoković je tokom sedmodnevnog boravka u Nišu gde je učestvovao u Dejvis kupu, ipak ostao dosledan svojoj veganskoj ishrani. Tako su pala u vodu očekivanja niških kafana da će moći da se hvale da su hranile poznatog sportistu.

    (7) detaljnije
  • Lajović

    I Lajović pobedio, Srbija predala poslednji meč

    Kao što se i očekivalo, publika u “Čairu” je bila mirnija nego prethodna 2 dana, ali u ključnim trenucima podrška je postajala glasnija i tako pomogla Dušajnu Lajoviću da donese i 4. poen Srbiji u okršaju 1. kola Dejvis kupa u Nišu. On je pobedio Rusa Kravčuka sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:3, a poslednji, 5. meč koji je trebalo da se igra odmah po njegovom završetku naša reprezentacija je predala.

    (8) detaljnije
  • Zimonjić i Troicki

    Teniska reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu Dejvis kupa

    Srbija je u četvrtfinalu Dejvis kupa, a konačni poen doneli su Viktor Troicki i Nenad Zimonjić u prilično punoj hali “Čair”. Oni su savladali rusku kombinaciju Kuznjecov i Kravčuk za nešto više od 3 sata igre sa 3:1 po setovima 6:3, 7:6, 6:7, 6:4.

    (2) detaljnije
  • Navijači

    Za Troickog niška publika je najbolja

    Srbija posle prvog dana takmičenja u Dejvis kupu protiv Rusije ima 2 boda, što znači da je za prolazak u drugi krug takmičenja potreban još samo jedan. To će naši teniseri pokušati da ostvare već u dubl meču u hali “Čair”, a publika koja se odlično pokazala u toku prvog dana, samo treba da nastavi u istom ritmu.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: