Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:37, 3. 8. 2021.

| Sport

Dominacija leskovačkih plivača na Državnom prvenstvu u Nišu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Bazen Čair plivanje
Plivači Dubočice prvi u juniorskoj konkurenciji, a drugi u seniorskoj; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Na bazenim SC "Čair" proteklog vikenda održano je Državno prvenstvo u plivanju na kome su plivači Dubočice osvojili 64 medalja, prvo mesto u ekipnoj konkurenciji kod juniora i drugo u seniorskoj konkurenciji. Uspešni su bili i plivači Leskkovca koji su osvolili 10 medaalja, dok je PK Sveti Nikola osvojio 3 medalje.

U konkurenciji 43 kluba iz cele Srbije i 1516 plivača, takmičari Dubočice su osvojili 37 zlatnih, 19 srebrnih, 8 bronzanih medalja, a oborili su čak i 15 nacionalnih rekorda.

Uroš Živanović obarao je juniorske rekorde na 50, 100 i 200 metara prsno i tako s domogao priznanja za najboljeg juniora, dok su štafete obarale seniorske i juniorske rekorde. Najbolja plivačica i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji je upravo članica Dubočice Nina Stanisavljević. Pored Nine koja se u svim stilovima domogla do medalje i Uroša, odličja su osvajali i Tanja Popović, Jana Marković, Miloš Milenković, Viktor Dimitrijević, Bratislav Pešić, dok su se medaljau štafetama domogli i Petar Stanisavljević, Iva Obradović i Milica Pešić.

Plivački klub Leskovac predtsvaljalo je 10 plivača, a njih troje se iz Niša vratilo sa medaljama. Juniorka Iva Petković osvojila je po 2 srebrne i 2 bronzane medalje, a takmičala se i u seniorskoj konkurenciji gde je na 100 metara prsno osvojila 2. mesto, dok je na duplo kraćoj deonici bila 3. Kadet Pavle Joić postao je šampion Srbije na 400 metara mešovito, a osvojo je i 2 srebrne medalje. Bronzanu medalju osvojio je Nikola Savić, koji je plivao 200 metara prsno.

3 medalje osvojili su i plivači niškog kluba Sveti Nikola. Strahinja Stanković je postao prvak Srbije na 50 metara delfin, dok je bronzanu medalju na 200 metara mešovito osvoila Mina Nikolić. Do 3. mesta stigla je i štafeta u trci na 4x50 metara slobodno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: