Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:08, 22. 11. 2019.

| Sport

Druga košarkaška liga: Svi južnjaci domaćini, Čačani i Kraljevčani u Nišu

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
košarka Fer plej Druga liga
Svi južnjaci domaćini, u subotu igraju svi sem Zdravlja; foto: Vanja Keser

U prošlom kolu Druge košarkaške lige niški Konstantin nije uspeo da zabeleži prvu pobedu protiv Železničara, a da li će to poći za rukom njegovom gradskom rivalu Fer pleju znaće se u subotu, 23. novembra, kada dočekuje Čačane. Istog dana Konstantin će ugostiti Slogu iz Kraljeva, Pirot ekipu Sveti Đorđe iz Žitišta, dok će u nedelju leskovačko Zdravlje biti domaćin beogradskom Beovuku.

Sudeći po pozicijama na tabeli, najteži posao u imaće Konstantin, koji će i prvi od južnjaka na parket, u 16:30. Sloga je sedma na tabeli, sa učinkom od 5 pobeda i samo dva poraza. Kraljevčani se poslednje dve sezone nadmeću u Drugoj ligi, ali su pre toga godinama bili standardni prvoligaši. Imaju dugu tradiciju, a možda i najveći uspeh im je prepoznavanje talenta Vlada Divca. Niški sastav trenutno je poslednji na tabeli, jer nema nijednu pobedu, a težak zadatak da prekine ovaj niz imaće u hali "Čair".

Drugi niški predstavik nalazi se na jednoj poziciji iznad, pošto je jednom slavio. Pohod Fer pleja na drugi trijumf, možda čak i izlazak iz zone ispadanja ukoliko ostali južnjaci pobede, zakazan je za subotu, 23. novembra od 18:45, u sali niške Osnovne škole "Dušan Radović". Njegov protivnik iz Čačka ima pobedu i bod više.

U subotu od 19:30 igraće najbolje plasirani tim sa juga. Kako više nema neporaženih timova, Pirot je u društvu najboljih u ligi, sa jednim porazom i šest pobeda. Njegov rival Sveti Đorđe je debitant u Drugoj ligi, koji je široj javnosti postao poznat zimus, pošto je stigao do završnice Kupa Radivoja Koraća, iako je nastupao u Prvoj ligi Vojvodine. Ipak, među drugoligašima mu ne ide tako dobro, pošto je deseti, sa samo jednom pobedom.

Nakon teškog poraza od Sloge, u kome je odlučio jedan koš, leskovačko Zdravlje ima priliku za popravni protiv Beovuka. Beograđani imaju samo jednu pobedu, a i ona se desila pre 6 kola. Tako ne bi trebalo da predstavljaju veliki problem za Leskovčane, koji su zauzimaju devetu poziciju, sa 3 pobede i 4 poraza, ali i formom koja je u usponu. Ova utakmica igra se u nedelju, 24. novembra od 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: