Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 4. 10. 2019.

| Sport

Druga liga: Južnjaci vrebaju svoju šansu za veći rang

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
košarka ilustracija
Počinje Druga liga; foto: Vanja Keser

U novu sezonu košarkaške Druge lige ove godine ulaze 4 ekipe sa juga Srbije. Pored starosedeoca Pirota, niškog Konstantina i Zdravlja iz Leskovca, takmičiće se još jedna niška ekipa - Fer-plej, koji je za 3 sezone preskočio 3 ranga takmičenja.

Žreb je odredio da već u 1. kolu bude "južnjački derbi" u kome će se u Nišu sastati Fer-plej i Pirot. Ove 2 ekipe odigrale su meč i početkom septembra, u okviru priprema, a bolji su bili Piroćanci.

Trener Marko Spasić na raspolaganju ima izmenjenu ekipu, ali ne i nepoznatu za njega i sve ljubitelje košarke u Pirotu. Od prošlogodišnjeg rostera ostalo je 5 igrača, dok su, izuzev Petra Balovića koji je došao iz Žarkova, svi igrači koji su stigli, ranijih godina već igrali za Pirot.

Posle 6 nedelja priprema, počinje konačno sezona koja će, po mišljenju svih trenera, biti jedna od najjačih, po igračima i trenerima. Svaka utakmica će biti zanimljiva. Mi smo odradili pripreme dobro, uvek može bolje. Imali problema sa povredama, ali bez obzira na sve u svakoj utakmici idemo na pobedu, imamo dobar sastav na svim pozicijama - kaže Spasić.

Protivnik na početku sezone biće im novajlija u ligi, ekipa Fer-pleja.

Za 3 godine preskočili su sve rangove takmičenja, napravili su odličan tim sa odličnim trenerom Srećkom Sekulovićem, tako da nas očekuje zanimljiva i teška utakmica. Igrali smo na početku pripremama, pobedili smo, ali to ništa ne znači. Poznajemo se dobro, imaju dobru spoljnu liniju, sa proverenim drugoligaškim igračima. Idemo na pobedu - kaže trener Piroćanaca.

U toj utakmici, u subotu 5. oktobra, do 18:30 pitaće se i igrači Fer-pleja. Nova sezona i nova liga za jedan od najmlađih niških košarkaških klubova. Od prošlogodišnje ekipe u timu su ostali samo Stevan Antić i Miša Milojević, a promenjen je i trener.

Ekipu je u letnjoj pauzi preuzeo Ivan Simić, ali je odlukom uprave pred početka prvenstva smenjen, te je ekipu desetak dana pred početak prvenstva preuzeo nekadašnji trener Ergonoma Srećko Sekulović.

Velike promene doživela je i drugi niški predstavnikm ekipa Konstantina, koji će se u 1. kolu sastati na gostovanju sa jednim od favorita za ulazak u viši rang, ekipom Radničkog iz Beograda .

Od starijih igrača, Nišlije u sastavu imaju samo Nemanju Gudžić, dok su svi mlađi od 1997. godišta i tek im predstoji period sazravanja i uigravanja.

Utakmica u Beogradu na programu je u subotu od 14 sati.

Jedan od favorita iz senke biće Zdravlje iz Leskovca koja znatno pojačana ulazi u sezonu. U klub se vratio Vladimir Veličković iz Konstantina, Ivan Đurović je stigao iz Vrbasa, sa američkog univerziteta je došao Aleksa Jugović, dok je poslednje pojačanje Dušan Prica iz Vojvodine.

U prvom kolu sastaju se večeras od 19:45 sa ekipom Zemuna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: