Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 17. 1. 2020.

| Sport

Druga liga: Južnjački duel Pirotu, Konstantin i Zdravlje domaćini

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Konstantin Fer plej košarka
Teška domaćinstva pred Nišlijama i Leskovčanima; foto: Vanja Keser

Gotova je kratka zimska pauza u Drugoj košarkaškoj ligi, pa će u subotu, 18. januara, ponovo na parket. U pirotskoj hali "Kej" domaći tim dočekaće niški Fer plej, Konstantin će u hali "Čair" biti domaćin trenutno petoplasiranom timu Radnički iz Beograda, a verovatno najteži zadatak imaće leskovačko Zdravlje, koje će u hali "Dubočica" ugostiti drugoplasirani Zemun.

Kao najprijatnije izneneđenje u ligi ocenjuju Leskovčani svog sutrašnjeg rivala, koji je, po dosad prikazanom, jedan od glavnih pretendenata na viši rang u narednoj sezoni. Ipak, to ne znači da Zdravlje ne stremi ka pobedi u duelu zakazanom za 17 sati. Naprotiv, košarkaši trenutno osmoplasiranog tima Druge lige žele trijumf, jer smatraju da će to postaviti temelje uspehu u drugom delu sezone.

Dobra polusezona je i za beogradskim Radničkim, pošto se plasirao na završni turnir Kupa, a trenutno u ligi zauzima petu poziciju. Ekipa sa Crvenog krsta je u Drugoj ligi zabeležila 8 pobeda i 5 poraza, a većina njih je bila na jednu loptu - jedino ih je Pirot savaldao ubedljivo. Tako Konstantin u subotu od 15 sati ne očekuje nimalo lak zadatak, pošto se sam grčevito bori za opstanak. Trenutno je na 12. poziciji i od zone opstanka ga deli dva boda.

Pirot sa treće, Fer plej sa desete pozicije dočekuju međusobni okršaj, zakazan za 19:30. U 1. kolu Druge lige, odigranom u Nišu, Pirot je bio ubedljiv. Fer plej se nada revanšu, mada će biti teško, jer je njegov rival poražen svega tri puta u 13 kola.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: