Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 1. 11. 2020.

| Sport

Druga liga: Konstantinu "triler" protiv Zdravlja, Fer plej slavio u Boru

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
košarka Fer plej
Konstantin i dalje lider Druge lige grupe jug; foto: Vanja Keser

U 5. kolu grupe jug Druge lige niški Konstantin je u uzbudljivom meču savladao leskovačko Zdravlje, rezultatom 69:66. I Fer plej, drugi predstavik Niša u ovom takmičenju, slavio je ovog vikenda - u Boru je savladao istoimeni klub sa 74:65.

U južnjačkom derbiju prvo poluvreme bilo je veoma ujednačeno, ali je Konstantin bio bolji u trećoj četvrtini, koju je dobio sa 19:12, pa je na početku odlučujućeg kvartala vodio sa 53:44. I Leskovčani su imali šta da pokažu, pa su tokom naredna tri minuta uspeli da priđu na poen zaostatka (53:52).

Neizvesno je bilo do samog kraja, čemu svedoči i to što je 15 sekundi pre završetka meča na semaforu stajalo 67:66. Međutim, usledila je lična greška Leskovčana i oba pogođena slobodna bacanja Stefana Ljubenkovića, za 69:66, na devet sekundi do kraja. Pokušaj Filipa Pejovića da izjednači uz zvuk sirene nije prošao, što je označilo još jednu pobedu KK Konstantin.

Drugi niški drugoligaš je loše otpočeo svoj duel 5. kola. Bor je već nakon pet minuta na parketu imao +10 (17:7), ali su Nišlije do kraja prve deonice smanjile zaostatak na tri poena (23:20). Slično je tekao i drugi deo meča, s tim što se ovog puta Fer plej ranije "probudio" i do poluvremena poveo sa 42:37.

U drugom delu je niški sastav bio malo bolji rival, taman toliko da minut i po pre završetka ima +10 (62:72) i mirno privede utakmicu kraju.

Sa četiri pobede i jednim porazom Konstantin je lider grupe jug Druge lige, dok je Fer plej, sa istim učinkom, na 2. mestu. Zdravlje je na 5. poziciji - tri puta je slavilo, a izgubilo od dva niška kluba.

Narednog vikenda sva tri kluba sa juga biće domaćini - Leskovčani će ugostiti Klik iz Arilja, Fer plej kruševački Napredak, a Konstantin Železničar iz Čačka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • johny

    15:58 // 2. 11. 2020.

    Vec sam pisao:Fair Play je krajnje gotivan klub,i prosle godine su igrali solidno,naspram budzeta kluba,u tom klubu uglavnom igraju neafirmisani kosarkasi za razliku od Konstantina u kojem igraju Mladenovic,Velickovic,Djordjevic, Nemanja Gudzic...... Mnogi u Konstantinu imaju igranja u KLS-u a neki i u inostranstvu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: