Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 29. 10. 2019.

| Sport

Druga liga: Pirot nastavio trijumfalni niz, prve pobede Fer pleja i Zdravlja

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Zdravlje Konstantin košarka
Pirot među tri neporažene ekipe, Leskovčani deveti, a obe niške ekipe su u zoni ispadanja; foto: Vanja Keser

U 4. kolu Druge košarkaške lige jedini klub sa juga Srbije koji je izgubio bio je niški Konstantin, pošto ga je ubedljivo pobedio kragujevački Radnički u “Čairu”. Pirot je trijumfom nad Slogom iz Kraljeva sačuvao maksimalni učinak, dok su Zdravlje i Fer plej po prvi put ove sezone slavili.

Pravi triler priredili su košarkaši Pirota svojoj publici u hali “Kej”. Tokom celog prvog poluvremena timovi su se neprestano smenjivali u vođstvu, a ovaj deo meča završen je sa zaostatkom domaćina od 4 poena. Drugo poluvreme otvorila je trojka Miodraga Stojanovića, a u istom ritmu Pirot je i nastavio - vezao je 16 poena, za prvu značajnu prednost.

Dvocifreno vođstvo su Piroćanci održavali do kraja ove deonice, ali je novi preokret snaga viđen u poslednjem kvartalu - Kraljevčanima je sve što su pokušali polazilo za rukom, 11 sekundi pre kraja su izjednačili, ali je brzi pogodak Dušana Filipovića odmah potom doneo konačnih 73:71.

Ništa manje dramatično nije bilo ni na parketu sale niške Osnovne škole “Dušan Radović”. U prvom poluvremenu Fer plej je uglavnom imao ulogu onoga koji juri zaostatak za subotičkim Spartakom. U trećoj četvrtini viđen je potpuni preokret - predvođen Stevanom Antićem i Jovanom Božovićem, debitant u Drugoj ligi potpuno je preokrenuo i poveo sa 76:66.

Gosti su sakupili snage za novi preokret u poslednjoj deonici, minut pre kraja meča na semaforu je stajalo jednakih 90:90, ali su mirne ruke prilikom slobodnih bacanja niškim košarkašima donele vrednu pobedu, rezultatom 95:90. Ovo je bio prvi trijumf Nišlijama, a Spartaku prvi poraz u sezoni.

Odlično drugo poluvreme sačuvalo je od neizvesnosti navijače Zdravlja u hali “Dubočica”. Loše su Leskovčani otvorili meč protiv Mladosti iz Smederevske Palanke, koja je na početku povela sa 10:0. Ipak, kako je meč odmicao, tako su sve bolji bili domaći - u trećoj četvrtini konačno poveli i vođstvo više nisu ispuštali. U jednom trenutku imali su prednost i od 25 poena, a utakmica je završena sa 95:72.

Jedino su navijači u niškoj hali “Čair” otišli kući razočarani - Konstantin nije imao nikakve šanse protiv lidera Druge lige Radničkog. Kragujevčani su bili ubedljivi, njihovo vođstvo dostiglo je i +37, a utakmica je završena sa 99:67.

U sledećem kolu svi južnjaci će gostovati - Piroćanci Zemunu, još jednom timu koji ne zna za poraz ove sezone, Fer plej lideru Radničkom u Kragujevcu, Leskovčani Proleteru u Zrenjaninu, a Konstantin Mladosti u Smederevskoj Palanci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: