Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 24. 1. 2020.

| Sport

Druga liga: Svi južnjaci gostuju, najveći izazov pred Konstantinom

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
kosarka
Subota, dan za gostovanja; foto: JV / Vanja Keser

U subotu, 25. januara, svi predstavnici juga Srbije u Drugoj košarkaškoj ligi će gostovati a najteži posao, sudeći po dosad prikazanom, očekuje niški Konstantin koji igra sa drugoplasiranim Zemunom. I drugi niški klub Fer plej gostovaće u Beogradu, pošto igra protiv Radničkog sa Crvenog krsta. Piroćanci će igrati protiv Železničara u Čačaku, a leskovačko Zdravlje putuje na drugi kraj države - u Suboticu, gde će gostovati Spartaku.

Zemun predstavlja najprijatnije iznenađenje lige, pošto je u dosadašnjih 14 kola doživeo samo dva poraza i ima isti broj bodova kao prvoplasirani Radnički iz Kragujevca. U utakmici u hali "Pinki", zakazanoj za 16:45, Nišlije će imati težak zadatak, ne samo zbog ozbiljnosti rivala, već i zbog svoje loše sezone - slavili su samo tri puta i nalaze se na 12. poziciji.

I Fer plej očekuje veliki posao, pošto je njihov rival u uzlaznoj formi - vezao je tri pobede u poslednja tri kola. Tim sa Crvenog krsta zauzima 5. mesto u Drugoj ligi, dok je niški sastav 10, a u poslednja dva meča pretrpeo je dva tesna poraza. Početak utakmice u hali "Slobodan Pipa Ivković" predviđen je za 19 sati.

U "Dudovoj šumi" od 16 sati igraće se derbi sredine tabele. Dva tima imaju identičan učinak od po šest pobeda i osam poraza. Zdravlje ima mnogo bolju koš-razliku (+50, naspram Spartakovih -57), ali su Subotičani u Leskovcu tesno slavili, te im je data prednost na tabeli Druge lige.

Bar na papiru, najlakši posao bi trebalo da ima Pirot, pošto trećeplasirani tim Druge lige gostuje jedanaestoplasiranom. Čačani se nisu mnogo proslavili ove sezone - imaju svega četiri trijumfa, s tim da su se dva dogodila u poslednja četiri kola. Piroćanci pak u hali KK "Borac", u meču zakazanom za 19 sati, žele 12. drugoligašku pobedu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: